Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ενημερωση απο πρΟΤΑση‏ - Το περιοδικό των εργαζομένων στον Δήμο Χαλανδρίου.

Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ 115/15-7-2010, τεύχος Α΄, δημοσιεύτηκε ο νόμος 3863/2010 « Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις » και συγκεκριμένα, στο άρθρο 66 αυτού ρυθμίζονται θέματα που αφορούν το προσωπικό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).
Ειδικότερα, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, που ισχύει από 15-7-2010 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στο ΦΕΚ), θεσπίζεται, για το μόνιμο προσωπικό των ΟΤΑ, που απασχολείται αποκλειστικά και κατά πλήρες ωράριο στις αναφερόμενες στην παρ.1 του άρθρου 4 του ν.3660/2008 (Α΄78) εργασίες (συγκομιδή και αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων κ.ά.), καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στον φορέα επικουρικής ασφάλισής τους (Τομέας Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων «ΤΑΔΚΥ» του ΤΕΑΔΥ).

Με την εν λόγω ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης του ανωτέρω προσωπικού από τον φορέα επικουρικής ασφάλισής του, κατά το χρόνο της συνταξιοδότησής του από το Δημόσιο, με τις ίδιες ειδικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης του κύριου φορέα.

Στην παρ. 1 προβλέπεται ότι, το μόνιμο προσωπικό των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) που απασχολείται στις αναφερόμενες στο άρθρο 4 του ν. 3660/2008 (78Α΄) εργασίες, το οποίο ασφαλίζεται για επικουρική σύνταξη στον Τομέα Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων «ΤΑΔΚΥ» του ΤΕΑΔΥ υπόκειται, από το διορισμό ή τη μονιμοποίησή του στις ειδικότητες αυτές, στην καταβολή πρόσθετης ειδικής εισφοράς ποσοστού 2%, επιμεριζόμενη κατά ποσοστό 0,75% στον εργοδότη και 1,25% στον ασφαλισμένο επί του ποσού των ασφαλιστέων αποδοχών επί του οποίου υπολογίζονται οι εισφορές για κύρια σύνταξη (βασικός μισθός και επίδομα ειδικής απασχόλησης.

Μετά από την διευκρινιστικό έγγραφο του ΤΕΑΔΥ 107805/10909/9-11-10 σας ενημερώνουμε ότι:

1. από 15/7/10 ( ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου ) και κάθε μήνα θα σας παρακρατηθεί από την μισθοδοσίας σας 1,25% επί του βασικού και ειδικού επιδόματος. ( Η κράτηση θα φανεί με την μισθοδοσία του Ιανουαρίου ) .

2. εάν επιθυμείτε την αναγνώριση για το χρονικό διάστημα από 7/5/2008 ( ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου για τα βαρέα ) θα πρέπει να υποβάλλεται αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία προσωπικού

3. εάν επιθυμείτε την αναγνώριση για το χρονικό διάστημα από 6/5/2008 και πίσω θα πρέπει να απευθυνθείτε στο ΤΕΑΔΥ του ΤΑΔΚΥ Αγ. Κων/νου 26 Αθήνα.

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ πρΟΤΑσης

Γκογκος Άκης, Κατσαρλινος Παναγιώτης Χανιωτακης Δημήτρης , Χριστοδουλου Πέτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου