Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Συγκέντρωση δημάρχων στη Βουλή για το ασυμβίβαστο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή πραγματοποίησαν δεκάδες δήμαρχοι στις 27-5, αντιδρώντας στο άρθρο 16 του νομοσχεδίου «Καλλικράτης», που προβλέπει την αναστολή της άσκησης των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους σε δήμους άνω των 25.000 κατοίκων.

Οι δήμαρχοι παρέδωσαν ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής και τους εισηγητές των κομμάτων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των δημάρχων.

Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα αναφέρουν πως «πιστεύουμε ότι αποτελεί μια ακατανόητη ρύθμιση που είναι βέβαιο ότι θα ωθήσει στην έξοδο πολλούς από τους πετυχημένους σήμερα δημάρχους και θα αποτρέψει μελλοντικά καταξιωμένους στην κοινωνία υποψηφίους να συμμετέχουν στα κοινά. Αντιδρούμε σε ένα μέτρο που ευνοεί τους ανεπάγγελτους και τους καιροσκόπους σε βάρος των προσώπων με κοινωνική, επαγγελματική καταξίωση και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς.»

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη.

Οδός Φραγκοκκλησιάς: Κάλλιο Αργά παρά Ποτέ!!!!

Χαλάνδρι, Βριλήσσια : Λύση για την οδό Φραγκοκκλησιάς

Να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης των ιδιωτών που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ το 2004, προκειμένου να ολοκληρωθεί έτσι η οδός Φραγκοκκλησιάς, ζήτησαν εκπρόσωποι συλλόγων από τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι και το Μαρούσι, μαζί με τον δήμαρχο Χαλανδρίου και τη νομική σύμβουλο του δήμου, απο τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας.

Παράλληλα, το ΔΣ του συλλόγου «Νέου Αμαρουσίου», κατέθεσε επιστολή διαμαρτυρίας, που συνοδευόταν από περισσότερες από 1400 υπογραφές κατοίκων των περιοχών αυτών, καθώς και των Μελισσίων, επισημαίνοντας, ότι « η διαβίωση των κατοίκων έχει καταστεί επισφαλής και αφόρητη, όσο δε αργεί η αποκατάσταση της κυκλοφορίας μέσω της οδού Φραγκοκκλησιάς, η οποία και επί δεκαετίες ήταν ο οδικός άξονας που εξυπηρετούσε την περιοχή, η κατάσταση επιδεινώνεται».

Το θέμα το πήραμε από το αυτοδιοίκηση.gr αλλά δεν τίθεται θέμα πατρότητας. (COPYRIGHT 2002. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ)!

ΟΙ Η/Υ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!! ΑΞΙΖΕΙ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», που σημαίνει ότι τη δέχονται ως τη μόνη νοηματική γλώσσα

Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα

ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους....



Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.. Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων. Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων. Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες. Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως .. Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι. Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον Ίμυκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται. Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας . Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής. Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές.

Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη, και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο)εννοείται με το αμ (σημαίνον).

Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι 'συμφωνήθηκε' μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν. ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο). Έχουμε

δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα

ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και Νεύτων αναπαριστούν

τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες. Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση. Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη =...LAND, ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό....ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ...., κυκλο....., ΦΩΝΟ....., ΜΑΚΡΟ...., ΜΙΚΡΟ......,

ΔΙΣΚΟ...., ΓΡΑΦΟ..., ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ..., ΣΥΜ..., κ.λπ...

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες. Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει. Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα. Προωθήστε αυτό το μήνυμα! Όχι για λόγους σοβινιστικούς, Μα για να μαθαίνουμε σιγά-σιγά την αλήθεια !

ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Σήμερα 30-5-2010 πήγα στην ΦΑΕΕ Αθηνών για να διακανονίσω οφειλή της εταιρίας μου. Όταν έφτασα στο ταμείο με ενημέρωσαν ότι η ΦΑΕΕ δεν δέχεται μετρητά πάνω από 250 € και ότι πρέπει να απευθυνθώ σε μια τράπεζα για να εκδώσω τραπεζική επιταγή. Μου υπέδειξαν ως κοντινότερο το υποκατάστημα της ΑΤΕ που στεγάζεται κάτω από την ΦΑΕΕ.


Έτσι και έκανα. Προς έκπληξή μου το κατάστημα ήταν άδειο. «ΤΥΧΕΡΟΣ» σκέφτηκα.

Φτάνω στο ταμείο και ζητώ την τραπεζική επιταγή. Η ταμίας, με το γνωστό σαδιστικό ύφος που έχουν οι υπάλληλοι πίσω από τους γκισέδες μου δείχνει ένα κολλημένο χαρτί στο τζάμι: «ΕΚΔΙΔΟΥΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ»

Έφυγα πήγα παρακάτω σε υποκατάστημα άλλης τράπεζας, έκανα την δουλειά μου, ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ που δεν ήθελε η – ΚΡΑΤΙΚΗ – ΑΤΕ και γύρισα στην ΦΑΕΕ να κάνω την δουλειά μου.

Αλήθεια είναι νόμιμη η άρνηση της ΑΤΕ να με εξυπηρετήσει – και από ότι καταλαβαίνεται, να μην εξυπηρετήσει ΔΕΚΑΔΕΣ συναλλασσομένους με την ΦΑΕΕ;

Περισσεύουν από την κρατική ΑΤΕ αυτά τα έσοδα που χάνει γιατί βαριούνται κάποιοι να δουλέψουν;

Παίρνει προμήθεια το υποκατάστημα από τις άλλες τράπεζες της περιοχής για τους πελάτες που τους στέλνει;

Θα μου απαντήσει κανείς;

Νίκος Μερίκας