Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

Ενημέρωση

Oι μνημονιακές επιταγές μεταφέρονται και στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο στον οικονομικό όσο και στον εργασιακό τομέα.

Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται με την κυριαρχία και τη συνεχή εξάπλωση ελαστικών μορφών εργασίας, οδήγησε μεγάλο μέρος του έργου του Δημοσίου και των Δήμων να εξυπηρετείται από συμβασιούχους, οι οποίοι, στερούνται εργασιακών δικαιωμάτων καθώς και οποιασδήποτε αίσθησης εργασιακής ασφάλειας.

Οι διαδοχικές εξαγγελίες κυβερνήσεων για τακτοποίηση του θέματός τους, φυσικά, έμειναν μόνο στα χαρτιά. Φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου, καθώς και νέες δημοτικές Αρχές, παρά τις εξαγγελίες της Πολιτείας για λύση της ομηρίας τους, με τις προκηρύξεις νέων συμβασιούχων διαιωνίζουν το πρόβλημα. Επομένως η εκκρεμότητα διαιωνίζεται, όπως διαιωνίζεται και η πολιτική τους ομηρία, με την απαράδεκτη αυτή πρακτική της εκμετάλλευσης της ανάγκης των ανθρώπων για εργασία.

Το θέμα των συμβασιούχων είναι πρόβλημα κοινωνικό και πολιτικό, με πολιτικές και νομικές πτυχές.

Τα κόμματα, εκμεταλλευόμενα την ανάγκη των ανθρώπων για εργασία, αξιοποιούν την εξουσία προκειμένου να δημιουργήσουν πελατειακές σχέσεις με όσους θέλουν να εξασφαλίσουν το εργασιακό τους μέλλον.

Ενώ, μάλιστα, εκδόθηκαν δύο αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), που πιστοποίησαν την αντι-κοινοτική πρακτική της διαιώνισης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ούτε οι κυβερνήσεις ούτε τα ελληνικά δικαστήρια συμμορφώθηκαν…

Η 24ωρη απεργία για όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου (και Στάση Εργασίας 07:30 – 11:30 για το υπόλοιπο προσωπικό), αύριο, Πέμπτη 14 Απριλίου, ημέρα συζήτησης της υπόθεσης των εκτάκτων στον Άρειο Πάγο (συγκέντρωση στις 8.00 το πρωί έξω από τον Άρειο Πάγο), ανήκει σε μια σειρά από κινήσεις για την υποστήριξη του αγώνα για τη μετατροπή των προσχηματικών και καταχρηστικών συμβάσεων (έργου, ορισμένου χρόνου, stage κ.λπ.) εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και συνδέεται άμεσα με την αποτελεσματική λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών και την κάλυψη των αναγκών του πολίτη.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου