Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΥΑ;;;

Μία συζήτηση με ένα φίλο είχα εχθές, πριν κάνω την νυκτερινή μου βόλτα στο Σύνταγμα, όπου το θέμα της ήταν η ΦΛΥΑ και το μέλλον της.

Ο φίλος μου έκανε κριτική γιατί δεν γράφω τίποτα στο blog για την ΦΛΥΑ, ενώ πραγματικά τον τελευταίο καιρό υπάρχουν αρκετά θέματα.

Η κριτική του φίλου - που είναι ΑΡΙΣΤΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ, εύλογη και δικαιολογημένη.

Του απάντησα λοιπόν και αποφάσισα σήμερα το πρωί να δώσω την απάντηση που του έδωσα ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ. Πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του κάθε πολίτη που με κάποιο τρόπο κατέχει μια δημόσια θέση, ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ.
Θεωρώ την δημόσια απολογία και τον κοινωνικό έλεγχο ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΕΣΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.

Τις νεωτερικές παπάρες περί "θεσμών διαφάνειας", "ανεξάρτητες μονοπρόσωπες αρχές" κλπ τα θεωρώ από ΜΠΟΥΡΔΕΣ έως ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ με στόχο να ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ που είναι αυτό που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ.

Λοιπόν του απάντησα - και αυτή την απάντηση θέτω στην δημόσια κρίση σήμερα, αφού ίσως και άλλοι έχετε την ίδια απορία - ότι όταν είσαι - με πρόταση του Δημάρχου και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - μέλος του Δ.Σ. μιας εταιρίας ΟΦΕΙΛΕΙΣ (από τον ίδιο το νόμο)  να προστατεύεις τα συμφέροντά της και δεν πρέπει να συγχέεις δύο διαφορετικές σου ιδιότητες (αυτή του μέλους του Δ.Σ. και αυτή του τοπικού  ερασιτέχνη "γραφιά" (δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω, δεν μου αρέσει καθόλου πάντως να αυτοαποκαλούμε "δημοσιογράφος").

Αυτό σημαίνει ότι όσο υπάρχουν θέματα που δεν έχουν ολοκληρωθεί, ως προς τον χειρισμό τους από την ΦΛΥΑ, ένα μελος του Δ.Σ. οφείλει, έχει καθήκον και ευθύνη, να καταθέτει την άποψή του σε εσωεταιρικό επίπεδο και να επιχειρεί να πείσει για τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν για να πηγαίνει καλά η εταιρία.
Όταν οι αποφάσεις οριστικοποιηθούν τότε πραγματικά θα μπορούμε να έχουμε ένα ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για τις εξελίξεις στην ΦΛΥΑ με ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Ζητώ λοιπόν συγνώμη από τους αναγνώστες μου, που τους στερώ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ πληροφορίες αλλά το ΣΥΜΦΕΡΟΝ της ΦΛΥΑ (κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα, μπορεί να είναι και λάθος) επιβάλλει μερικές μέρες υπομονή για να έχετε ένα πλούσιο ρεπορτάζ για την εταιρία "ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ" στο Χαλάνδρι, τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου