Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

πρΟΤΑση - Ενημέρωση

πρΟΤΑση

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

pr_ota_si@yahoo.gr
http://protasiergazomenwn.blogspot.com/

Χαλάνδρι, 2 Μαΐου 2011


Η κυβέρνηση, κλιμακώνοντας τη γενικευμένη επίθεσή της στους Δημοσίους Υπαλλήλους και σε μια συνέχιση του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα σημαντικά προβλήματα της χώρας, προχώρησε στην κατάθεση ρύθμισης για την αύξηση του ωραρίου από τις 37,5 στις 40 ώρες.

Μετά από το ξεχαρβάλωμα της οικονομίας μας και την παραχώρηση σε εποπτεία κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας σε επίδοξους κατακτητές, την ανατροπή κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων (κατόπιν «Τροϊκής» ή «Σοσιαλιστικής» απόφασης, λίγη σημασία έχει), ακολουθούν ΝΕΕΣ δυσμενείς επιπτώσεις στο εργασιακό, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον των εργαζομένων στο Δημόσιο και των οικογενειών τους. Και αυτό δεν είναι άσχετο με τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο…

Ο μύθος για την καλύτερη – ΔΗΘΕΝ - εξυπηρέτηση του πολίτη απλά επιβεβαιώνει την αδιέξοδη και αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη – «μνημονιακή» πολιτική της κυβέρνησης τον τελευταίο χρόνο. Στην πραγματικότητα, η αύξηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων (που, σημειωτέον, είναι από τα μεγαλύτερα στην Ε.Ε), με το ΠΡΟΣΧΗΜΑ της «εξίσωσης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα», είναι απλά – ΑΛΛΗ ΜΙΑ - ΥΠΟΚΛΙΣΗ προς την Τρόϊκα και θυσία ΧΙΛΙΑΔΩΝ εργαζομένων στο βωμό του «περιορισμού του δημοσίου τομέα». Έτσι, όχι μόνο δεν πρόκειται να αυξηθεί η ποιότητα της προσφερόμενης εργασίας αλλά μάλλον θα μειωθεί, ενώ, συγχρόνως, η ήδη εκτιναγμένη στα ύψη ανεργία θα καταρρίψει κάθε πανευρωπαϊκό ρεκόρ.


πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου