Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φ. Κουβέλης: "Η Δημοκρατική Αριστερά δεν επενδύει στην κατάρρευση του τόπου."

Τις συγκεκριμένες προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για την υπέρβαση του σημερινού πολύπλευρου, οικονομικού, πολιτικού, κοινωνικού αδιεξόδου στη χώρα μας, κατέθεσε την Τρίτη, 14 Ιουνίου, στο Κέντρο Νεότητας, στο Χαλάνδρι, ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική οργάνωση του κόμματος.

Ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι με τις «εφαρμοζόμενεςπολιτικές, όχι μόνο δεν διαφαίνεται διέξοδος, αλλά η χώρα είναι σήμερα αντιμέτωπη με πλήρη κατάρρευση» και πρόσθεσε ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο, η ΔΗΜΑΡ «κατέθεσε δημόσια 28 προτάσεις διεξόδου από την κρίση», υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα «δεν επενδύει στην κατάρρευση του τόπου». Το κόμμα «επικεντρώνει τις προτάσεις του σε πέντε πεδία:
Δημοσιονομική εξυγίανση και αναδιάρθρωση του χρέους,
σύγχρονο, μικρότερο και αποδοτικότερο κράτος,
στρατηγικές επιλογές οικονομικής πολιτικής, δικαιότερο και αποτελεσματικότερο κοινωνικό κράτος, ενίσχυση του κύρους των πολιτικών θεσμών».
Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη το «πολιτικό σύστημα να υπερβεί την αυτοαναφορικότητά του, καθώς φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων, ενδιαφέρθηκε περισσότερο για την επιβίωσή του».
 «Η Ελλάδα πρέπει να δώσει τη μάχη για νακρατηθεί στο ευρωπαϊκό πλαίσιο», επεσήμανε ο κ. Κουβέλης, υπογραμμίζοντας ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. «υπηρετεί τον αριστερό ευρωπαϊσμό».
Προς το τέλος της ομιλίας, ομάδα νεαρών με ελληνικές σημαίες εισέβαλε στο χώρο του Κέντρου Νεότητας, φωνάζοντας συνθήματα γενικά κατά του πολιτικού συστήματος,για να αποχωρήσει λίγο αργότερα.
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση των παρευρισκομένων με τον Φ. Κουβέλη ενώ τον λόγο έλαβαν, με ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις τους ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Θ. Λεβέντης, το μέλος της ΕκτελεστικήςΕπιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γ. Κακουλίδης, ο κ. Α. Ρουπακιώτης (πρώην πρόεδροςτου ΔΣΑ), ο πανεπιστημιακός Δ. Κυρτάτας  κ.α.

Παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Γρ. Ψαριανός, ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. Σπ. Λυκούδης, ο δήμαρχος Χαλανδρίου  Γ. Κουράσης, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρ. Αγαπητού, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χαλάνδρι για τους Πολίτες», δημοτικός σύμβουλος Κ. Παττακός και ο συντονιστής της νέας δημοτικής κίνησης «Χαλάνδρι η Πόλη μας», Σ. Μαρτσούκας.

ΔΗΜ.ΑΡ. Οργάνωση Χαλανδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου