Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Η ΑΠΟΨΟΥΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Άκουσα το πρωί τον Οδυσσέα Κωσταντινόπουλο, ένα νέο πολιτικό από την Αρκαδία, να καταθέτει έντονους προβληματισμούς για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.
Αφού λοιπόν είπε τις απόψεις του ο νεαρός βουλευτής κατέθεσε την άποψη ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές που διαφωνούν και δεν θέλουν να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρέπει να παραιτηθούν.

Πρόκειται για άποψη που "παίζει" πολύ από τα καθεστωτικά μέσα τις τελευταίες κάνα-δυο μέρες στην λογική της "ηθικής" της πολιτικής.

ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ' ΑΛΩΝΙ, λέω εγώ.

"Δεν είναι ηθικό κυβερνητικός βουλευτής να καταψηφίσει!"

ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΑΤΜΕ ΣΤΟ ΓΕΝΤΙ ΤΖΑΜΙ! συμπληρώνω.

Είναι προφανές ότι ο στόχος αυτής της "ηθικής" είναι να παραιτηθούν οι απρόθυμοι, να μπουν στην θέση τους επιλαχόντες, μέχρι να βρεθούν οι πρόθυμοι.

Και πουλάνε "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ". Του κώλου ηθική  βέβαια αλλά .ο,τι έχει ο καθένας πουλάει.

Γιατί να παραιτηθούν οι βουλευτές που διαφωνούν ρε μάγκες;;;;

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι βουλευτές με guts ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ!
και είναι και ΝΟΜΙΜΟ και ΗΘΙΚΟ να καταψηφίσουν μια συμφωνία που:

1. Δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση.
2. Είναι ΚΑΤΑΦΟΡΑ αντίθετη από το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο οι πολίτες εξέλεξαν τους συγκεκριμένους βουλευτές ΑΡΑ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ και ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, η πραγματική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ είναι ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ!
Δεν είναι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ βουλευτές.
ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΈΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
Και έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ προς του πολίτες που ζήτησαν να τους ψηφίσουν και τους παρέσυραν.

Δηλαδή βουλευτές πρέπει να είναι μόνο οι μαριονέττες;;;
Αν δεν είσαν μαριονέττα παραιτήσου για να μπει στη θεση σου η μαριονέττα, γιατί αλλιώς  θα σε μαλώσει ο Πρετεντέρης;;;

Οι πολίτες ζητούν στις πλατείες να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο. Και η διαχωριστική γραμμή είναι μεταξύ αυτών που θα βοηθήσουν να περάσει και αυτών που θα αντισταθούν.
Και η παραίτηση είναι ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ.

Αυτή είναι η ηθική βάση του πολιτεύματος. Αυτός είναι ο λόγος που ο βουλευτής ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ και ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ, όπως επιθυμεί ο Πάγκαλος, που θεωρεί ότι οι πολίτες πρέπει να ψηφίζουν μόνο αρχηγό και αυτός να διορίει τους πάντες για να αναβαθμιστεί η .... δημοκρατία.

(Το θέμα της λίστας με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ίσως μας απασχολήσει άλλη φορά.
Αλλά με κόμματα όπου είναι Α.Ε. με μετοχές σε 10 άτομα που διορίζουν βουλευτές τα παιδιά τους και δημάρχους τα δευτερανήψια τους η εκλογή βουλευτών από τον λαό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ από συνειδητοποιημένους πολίτες).

Και οι  βουλευτές πρέπει να σκεφτούν από ποια μεριά θα είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου