Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ! ΑΥΤΟ ΠΟΝΕΣΕ! ΑΨΟΓΟΣ!

Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της Αποστασίας στηρίζουν την πολιτική των Μνημονίων

Του Νίκου Κοτζιά

Ορισμένοι προκειμένου να δικαιολογηθούν που υποστηρίζουν τα Μνημόνια, επικαλούνται τα Ιουλιανά και την Αποστασία του 1965 και συνειδητά διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια. Όμως, στην πραγματικότητα:

Α. Την αποστασία του 1965 την είχε οργανώσει οι μεγαλοεργολάβοι, οι τραπεζίτες και η διαπλοκή, με Προκρούστη τα συγκροτήματα του τύπου, πριν από όλα τον ΔΟΛ. Σήμερα τα ίδια συμφέροντα και οι ίδιες εφημερίδες στηρίζουν την κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά τον «επιτυχή» ανασχηματισμό. Κατά συνέπεια, ως προς τις κοινωνικές δυνάμεις στήριξης της Αποστασίας του 1965 μπορούμε να σημειώσουμε ότι ταυτίζονται με αυτές που στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση. Αντίθετα, οι δυνάμεις της Δημοκρατικής Παράταξης που αντιστέκονται στη σημερινή κυβερνητική πολιτική, είναι εκείνες που σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες αντιστάθηκαν στην διαπλοκή.
 
Β. Οι εσωτερικές δυνάμεις που ανέφερα, κινητοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 1965 προκειμένου να ανατρέψουν την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας στηριγμένες στον ξένο παράγοντα. Δεν μου αρέσει να ανοίγω τέτοιες συζητήσεις, αλλά αφού οι φιλο-μνημονιακοί ανοήτως το τόλμησαν, περιμένω με ενδιαφέρον να μου που πώς και πότε ο ξένος παράγοντας τους τελευταίους μήνες, όπως ο Ομπάμα και η Επιτροπή της ΕΕ- υπονόμευσαν την κυβέρνηση;
 
Γ. Την Αποστασία του 1965 την οργάνωσε μια πολιτική ομάδα αποστατών σε βάρος του Γ. Παπανδρέου και με στόχο να αποτρέψουν την ενίσχυση του Ανδρέα Παπανδρέου και της ΕΔΑ. Επικεφαλής αυτής της ομάδας ήταν ο Κ. Μητσοτάκης. Ο τελευταίος, εξακολουθεί σήμερα να χαίρει πνευματικής και σωματικής υγείας και του ευχόμαστε να συνεχίζει να είναι καλά. Είμαι, όμως, υποχρεωμένος να σημειώσω ότι η ίδια ομάδα ανθρώπων, ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης, αλλά και το κόμμα της κόρης του, στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους το Μνημόνιο. Δηλαδή, οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που αποστάτησαν το 1965, οι ίδιες στηρίζουν και το Μνημόνιο. Κατά συνέπεια όσοι εκ των ανηκόντων στην Δημοκρατική Παράταξη παίρνουν αποστάσεις από την σημερινή κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου, το κάνουν αντιπαλεύοντας το Μνημόνιο και τους ανθρώπους του, όπως το είχαν κάνει και ενάντια στην Αποστασία του 1965.

Δ. Την Αποστασία την οργάνωσαν ιδεολογικές δυνάμεις που είχαν στις σημαίες τους γραμμένες όλες τις συνταγές του νεοφιλελευθερισμού και του αντικομουνισμού. Το ίδιο κάνει και η σημερινή κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, από τη σκοπιά της Ιστορίας, υπάρχει μια σύμπτωση ιδεολογίας ανάμεσα στους Αποστάτες από την δημοκρατική – προοδευτική ιδεολογία το 1965 και αρκετούς από τους κυβερνώντες σήμερα. Κάτι που δεν ισχύει για τους αντιστεκόμενους και θυμωμένους.

Ε. Επίμονα οι αποστάτες του 1965 δεν ήθελαν να θέσουν τις πολιτικές επιλογές τους στην κρίση του λαού. Μάλιστα, όταν αναγκάστηκαν να αποδεχτούν την λαϊκή απαίτηση για εκλογές, ξένοι και ντόπια διαπλοκή στήριξε το πραξικόπημα της χούντας. Ανάλογα και σήμερα, η διαπλοκή δεν επιθυμεί εκλογές, διότι ετοιμάζεται για το μεγάλο φαγοπότι σε βάρος της δημόσιας περιουσίας. Αντίθετα εμείς όλοι που κάνουμε κριτική στην υπάρχουσα κυρίαρχη πολιτική σκηνή, θεωρούμε ότι ο μόνος δημοκρατικός δρόμος απεμπλοκής από την πολιτική κρίση είναι οι εκλογές.

Στ. Στα εθνικά ζητήματα, οι αποστάτες επεδίωξαν να υλοποιήσουν εκείνα τα αντεθνικά σχέδια που είχε απορρίψει στη δεκαετία του εξήντα ο Γεώργιος Παπανδρέου. Το ίδιο κάνει και η σημερινή κυβέρνηση.

Ζ.  Τέλος το κύριο χαρακτηριστικό της Αποστασίας ήταν η αποστασία από το πρόγραμμα της Ένωσης Κέντρου, με το οποίο είχαν εκλεγεί οι πρωτοστάτες των Ιουλιανών. Αν κάποιος αποστασιοποιήθηκε σήμερα από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι όσοι αντιστέκονται στο Μνημόνιο, αλλά όσοι το υπηρετούν και υποκριτικά αναφέρονται στα Ιουλιανά.Συνολικά, η σημερινή κυβέρνηση στηρίζεται στις ίδιες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις με την Αποστασία που οργάνωσε το 1965 τα Ιουλιανά. Έχει την ίδια ιδεολογία με αυτές και υλοποιεί μια πολιτική με εκείνο ακριβώς το περιεχόμενο που διεκδικούσαν να επιβάλλουν οι αποστάτες του 1965.

epirusgate.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου