Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ "ΑΜΑΡΥΣΙΑ" ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ πρΟΤΑση! ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ "ΝΟΜΙΜΩΝ" ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ "ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ"

Διαφημιστικές πινακίδες και πάλι

Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στον Δήμο Χαλανδρίου, καθώς συνεχίζεται το φαινόμενο της αυθαίρετης τοποθέτησης διαφημιστικών πλαισίων ή άλλων κατασκευών στους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.
Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ο επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΦΙΛΙΚΗ ΠΟΛΗ Στάθης Ανδρεόπουλος, κάνοντας λόγο για «παρανομία που οργιάζει» και ζητώντας να υπάρξει καταγραφή των παράνομων μέσων και αποξήλωσή τους από τον Δήμο.
«Οργιάζει η παρανομία σε κάθε δρόμο»
Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Ιουνίου ο κ. Ανδρεόπουλος επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση του Δήμου, υποστηρίζοντας ότι υπόλογοι για την κατάσταση με βάση το νόμο είναι ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «Φλύα Αναπτυξιακή» (που έχει την ευθύνη αξιοποίησης των δημοτικών χώρων), ο δήμαρχος Γιώργος Κουράσης αλλά και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τη Δημοτική Αστυνομία Φώτης Μπάβας.
«Οι διαφημιστικές πινακίδες που είναι σε μόνιμα ή σταθερά πλαίσια, τα πανό που αναρτώνται πάνω από ζαρντινιέρες ή κάθε τύπου κατασκευές, είναι παράνομα», είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κάνοντας έτσι αναφορά και στις ξύλινες ζαρντινιέρες - διαφημιστικά μέσα που έχουν εγκατασταθεί σε πολλά πεζοδρόμια του Δήμου.
Παράλληλα, ο κ. Ανδρεόπουλος τόνισε ότι όλα τα διαφημιστικά πλαίσια πρέπει να αναγράφουν τον αριθμό αδείας που έχει εκχωρηθεί από τον Δήμο: «Σας προκαλώ να δείτε τα αεροπανό - ζαρντινιέρες. Δεν γράφουν κανέναν αριθμό και δεν αναγράφεται το όνομα αυτού που αξιοποιεί το διαφημιστικό μέσο».
Καταλήγοντας, ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι «την ευθύνη για ρακέτες στύλου και ζαρντινιέρες τη φέρει το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ αν έχουν εκχωρηθεί χώροι υπαίθριας διαφήμισης, τη φέρει ο διευθύνων σύμβουλος της δημοτικής επιχείρησης», προτρέποντας τη δημοτική αρχή «να δει το θέμα, να καταγράψει σε ποια μέσα δεν υπάρχει αριθμός άδειας και να προβεί σε άμεση αποξήλωσή τους».
Παρεμβαίνοντας, ωστόσο, στη διαδικασία, ο γενικός γραμματέας του Δήμου υπογράμμισε ότι την αρμοδιότητα της αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών μέσων δεν την έχει η Δημοτική Αστυνομία, αλλά είτε η Τεχνική Υπηρεσία είτε η «Φλύα Α.Ε.», επισημαίνοντας ότι «έχουμε επιστήσει την προσοχή της Τεχνικής Υπηρεσίας για την απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου».
«Να εξετάσουμε το θέμα από μηδενική βάση»
Την ανάγκη να εξεταστεί η αρμοδιότητα της δημοτικής επιχείρησης για την εκχώρηση χώρων υπαίθριας διαφήμισης από την αρχή, σημείωσε στην τοποθέτησή της η επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣΗ Λούλα Καρατζά. «Η ουσία είναι ότι έχουμε μια επιχείρηση που όλα της τα έσοδα προκύπτουν από τις διαφημιστικές πινακίδες», σημείωσε η Λ. Καρατζά, επισημαίνοντας ότι οπωσδήποτε η δραστηριότητα αυτή πρέπει να λειτουργήσει νόμιμα.
Η ίδια τόνισε ότι μετά τις απαραίτητες αποξηλώσεις θα πρέπει να έρθει συνολικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με αυτή την δραστηριότητα της «Φλύα Α.Ε.», ώστε να διαπιστωθεί εάν η επιχείρηση είναι βιώσιμη από τη διαχείριση των νόμιμων διαφημιστικών μέσων. «Αν είναι να ξοδεύουμε 200.000 ευρώ για τα λειτουργικά της έξοδα και να εισπράττουμε 10.000 ευρώ, θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να διακόψουμε εντελώς αυτή τη δραστηριότητα», υποστήριξε η ίδια.
Υπέρ της ενδελεχούς συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε και ο επικεφαλής του συνδυασμού ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Κώστας Παττακός.
Απαντώντας στα παραπάνω, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Βάσιος συμφώνησε με την εξ αρχής εξέταση του θέματος, τονίζοντας ότι σκοπός της δημοτικής αρχής είναι η εφαρμογή της νομιμότητας. «Πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν και να δούμε τι θα κάνουμε»,είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος και συμπλήρωσε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι σε ό,τι έχει σχέση με τις αρμοδιότητές μας. Σύντομα θα φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα διαπιστώσετε ότι στόχος μας πλέον είναι η εφαρμογή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου».
της Αρετής Κοτσολάκου, http://www.amarysia.gr/, 6/6/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου