Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Όταν είχαμε λεφτά - (μια αληθινή ιστορία με τις αποδείξεις να επισυνάπτονται)



Στις 26/6/2008 -σαν χτες και μόλις πριν 3 χρόνια δηλαδή- έγινε στην Αθήνα το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Το συνέδριο έγινε στο σοσιαλιστικών προδιαγραφών Lagonissi Grand Resort, καθώς θα ήταν προσκεκλημένοι διάφορες προσωπικότητες κύρους, μεταξύ αυτών και αντιπροσωπείες από την Αίγυπτο, Τυνησία κλπ που είχαν συνηθίσει σε διαμονή σε αντίστοιχου επιπέδου σουίτες.
Τα λεφτά όμως για τη διοργάνωση προφανώς δεν έβγαιναν. Από που να τα βρει και η Σοσιαλιστική Διεθνής, από που και το ΠΑΣΟΚ (δεν ήταν στην κυβέρνηση, είχε φύγει κι ο Τσουκάτος....).
Και .... που θα έβρισκαν λεφτά;
Ποιός είχε περισσευούμενα να δώσει ;
Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος (σήμερα διοικητής του ΙΚΑ) προσέφυγε λοιπόν στη ..... Νομαρχία Αθηνών και τον κ. Γιάννη Σγουρό (νυν περιφερειάρχη Αττικής), ζητώντας τη συμμετοχή της πάμπλουτης Νομαρχίας με το ευτελές ποσό του 1.000.000 ευρώ!!!!
(το όλον κόστος ήταν περίπου 3 εκ ευρώ για 7 ημέρες, μόλις 400.000 ευρώ η μέρα δηλαδή -ποσό ασήμαντο δηλαδή).
Η Νομαρχία όμως αντέδρασε αποφασιστικά!
Γιατί να πληρώσουν οι Αθηναίοι φορολογούμενοι για τις σουίτες των συνέδρων της Σοσιαλιστικής Διεθνούς; θα αναρωτήθηκε δια των εκπροσώπων της -φαντάζομαι.
Εν τέλει, έλαβε απόφαση να επιδοτήσει το συνέδριο μόλις με 500.000 ευρώ!!! (ούτε λεπτό παραπάνω)
Δυστυχώς ο κ. Γερουλάνος δεν είχε αναλάβει ακόμη υπουργός, ώστε να καλύψει εξ' ολοκλήρου την δαπάνη, καθώς μακρόπνοα σκεπτόμενος, θα την ενέτασσε στην τουριστική προβολή της χώρας.... (ίσως πουλούσε και καμιά "εξοχική κατοικία" στους σύνεδρους του σ.Μπουμπάρακ και του σ.Μπεν Αλί, - θα τους φαινόντουσαν χρήσιμες τώρα)
Στέφανος
Υ.Γ. 1 Με αφιέρωση σε όσους σώνουν τη χώρα από τις σπατάλες!
Υ.Γ. 2 Για τα παραλειπόμενα της ιστορίας :
Η απόφαση πάρθηκε στο Ν.Σ. μετά από εισήγηση του Νομάρχη Γ. Σγουρού και τις ψήφους των νομαρχιακών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ, του Νάσου Αθανασίου από την Ν.Δ. ( οι υπόλοιποι της ΝΔ δεν την ψήφισαν) και του Β.Παπαδόπουλου από το ΛΑΟΣ.
Ο κ. Λυκούδης (τότε στο ΣΥΝ και σήμερα γραμματέας στη ΔΗΜ.ΑΡ.) ψήφισε λευκό. Καταψήφισαν οι σύμβουλοι του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου