Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΚΑΠΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

K.A.Π.Η. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ-«ΠΟΡΕΙΑ» Α.Μ.Κ.Ε.:


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ




Ο Δήμαρχος κος Κουράσης με την Πρόεδρο του ΚΑΠΗ κα Νίώτη




Η καλή συνεργασία μεταξύ φορέων και υπηρεσιών μιας περιοχής είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη σημαντικών δράσεων κοινωνικής προσφοράς. Κατά τα επτά χρόνια της λειτουργίας του, το οικοτροφείο «ΠΟΡΕΙΑ» είχε και έχει την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου και του Κ.Α.Π.Η.

Πολλά μπορεί να πετύχει κανείς με την αρμονική συνεργασία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Αυτόνομης Διαβίωσης-Παράδοσης Γευμάτων που ξεκίνησε με δική της πρωτοβουλία η ΠΟΡΕΙΑ και υλοποιεί σε συνεργασία με το Κ.Α.Π.Η. Χαλανδρίου εδώ και ένα έτος. Καθημερινά, περίπου είκοσι με εικοσιπέντε γεύματα μοιράζονται από το οικοτροφείο μας σε συνανθρώπους της κοινότητας. Κάτι τέτοιο δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική συνδρομή του Κ.Α.Π.Η. που μέσω του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι κάνει τις διανομές κατ’ οίκον.

Πρόσφατα είχαμε μια ακόμη ενίσχυση του έργου μας. Αντιπροσωπεία της Ομάδας Χειροτεχνίας του Κ.Α.Π.Η. συνοδεία της δασκάλας κ. Τουμαζάτου Σοφίας μαζί με τις κυρίες Νιώτη Ελένη, και Σκανδαλάκη Ελευθερία, (Προέδρου και Προϊσταμένης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κ.Α.Π.Η. Χαλανδρίου αντίστοιχα) στις οποίες ανήκε και η πρωτοβουλία της κίνησης, μας προσέφερε μια δωροεπιταγή των χιλίων ευρώ για αγορά τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης. Τους υποδεχτήκαμε σύσσωμο το Δ.Σ. και το προσωπικό της ΠΟΡΕΙΑΣ κι ανταλλάξαμε ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικές με τη συνεργασία μας, που λόγω των δύσκολων εποχών που διανύουμε γίνεται ακόμη πιο σημαντική. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετικά ευχάριστη. Η χειρονομία αυτή από τις κυρίες του Κ.Α.Π.Η. ήταν ιδιαιτέρως τιμητική, διότι αντανακλά την εμπιστοσύνη τους τόσο στα πρόσωπα που απαρτίζουν την ΠΟΡΕΙΑ, όσο και στο έργο τους. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΡΕΙΑΣ κύριος Γιάννης Ντούντας ενημέρωσε για τα μελλοντικά σχέδια του οικοτροφείου, τα οποία λεπτομερώς ανέπτυξαν οι κυρίες Άννα Σακέλλη και Ευτυχία Καλογεροπούλου (ψυχολόγος-διοικητική διευθύντρια και κοινωνική λειτουργός της ΠΟΡΕΙΑΣ αντίστοιχα). Αφού ακολούθησε γνωριμία με τους ενοίκους μας, ξενάγηση στους χώρους του οικοτροφείου και ενημέρωση για το θεραπευτικό μας έργο, η επιτροπή αποχώρησε αφήνοντάς μας με μια έντονη αίσθηση αισιοδοξίας. Όσο χαλεποί κι αν είναι οι καιροί, η δύναμη βρίσκεται στην ένωση, κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε καλά, τόσο εμείς της ΠΟΡΕΙΑΣ όσο και οι άνθρωποι του Κ.Α.Π.Η. Χαλανδρίου.

Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου