Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Δημοτική Κίνηση Αθήνας - Ανοικτή Πόλη

Ο κ. Καμίνης και η ηθική του Μνημονίου
21/07/2011
Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ ο σημερινός Δήμαρχος Αθηναίων με αγωγή του στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στις 3.7.2009 ζητά από το ελληνικό Δημόσιο να του καταβάλει "νομιμοτόκως το ποσό των 289.220,08 ευρώ" διότι υπέστη ζημιά καθώς από τον Μάιο του 2003, οπότε και ανέλαβε Συνήγορος του Πολίτη, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007, δεν προσαρμόστηκαν οι αποδοχές του με αυτές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ούτε του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Φανταζόμαστε ότι αυτή του η κίνηση προκαλεί σε όλους την ίδια έκπληξη που προκαλεί και σε εμάς. Καθώς ο Δήμαρχος έχει κατατάξει τον εαυτό του σε αυτό το κοινωνικό στρατόπεδο που θεωρεί ότι η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, απαιτεί θυσίες από όλους. Ασχέτως της γνώμης μας για τους ιλιγγιώδεις σε ύψος μισθούς διαφόρων υψηλόβαθμων κρατικών υπαλλήλων, θα ανέμενε κανείς τουλάχιστον και με τις δεδομένες απόψεις του κ. Καμίνη, να μην προβεί σε μια τέτοια διεκδίκηση αυτή την περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και ραγδαίας αύξησης της φτώχειας και της ανεργίας.
Προσφάτως ο Δήμαρχος Αθηναίων βρέθηκε απέναντι στην δίκαια διεκδίκηση των 2.500 συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων για να παραμείνουν στην εργασία τους. Εργαζομένων απαραίτητων για την λειτουργία του Δήμου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για πολλά χρόνια και που ήταν απλώς θύματα του απεχθούς καθεστώτος του "συμβασιούχου". Σε αυτή την περίπτωση ο Δήμαρχος στάθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης και του κ Ραγκούση για τις "αναγκαίες θυσίες" που απαιτούσε η εφαρμογή του μνημονίου στους Δήμους.
Με διαφορετικά όμως μέτρα και σταθμά αντιμετωπίζει τα δικά του δικαιώματα ο κ. Καμίνης.
Με την αγωγή του στο Διοικητικό Πρωτοδικείο επιβεβαίωσε τον κανόνα που θέλει όσους υποστηρίζουν την ανάγκη θυσιών για το συμφέρον της χώρας να είναι οι τελευταίοι που είναι διατεθειμένοι να τις κάνουν οι ίδιοι.
Δημοτική Κίνηση Αθήνας - Ανοικτή Πόλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου