Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ: ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ; - Οι αναπληρωτές Προιστάμενοι στην ΠΕ της Β' Αθήνας και τα προσόντα τους‏

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής κος Κουμέντος με απόφασή του, όρισε τους αναπληρωτές Προισταμενους των Γραφείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Β' Αθήνας.
Οι αν. προιστάμενοι επιλέχθηκαν ανάμεσα στους διευθυντές των σχολείων της περιοχής, οι οποίοι μόλις τον περασμένο μήνα είχαν κριθεί και αξιολογηθεί με σειρά προτεραιότητας, για τις σπουδές, τις επιπλέον γνώσεις τους, την εμπειρία και τις ικανότητές τους.
Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε μέσα σε αυτό τον πίνακα, ο οποίος δημοσιοποιήθηκε αναλυτικά και στο διαδίκτυο, τη σειρά που είχαν καταλάβει οι νέοι Προιστάμενοι (έστω και αναπληρωτές) των υπολοίπων διευθυντών.
Στο 1ο Γραφείο της Β' Αθήνας (Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Ψυχικό, Πεντέλη κλπ) ο διορισμένος αν. προιστάμενος ήταν ο 50ος (!) στη σειρά αξιολόγησης των διευθυντών.
Για τη θέση του αν. προισταμενου του 2ου Γραφείου (Κηφισιά, Μαρούσι, Πεύκη κλπ) επιλέχθηκε ο 120ος (!) στην σειρά αξιολόγησης....
Τέλος και καλύτερο,
στο 3ο Γραφείο (Ν.Ιωνία, Ηράκλειο, Λυκόβρυση κλπ) ο διορισμένος ως αναπληρωτής προιστάμενος του 3ου Γραφείου ήταν 109ος (!) στον πίνακα αξιολόγησης διευθυντών, ο οποίος επιπλέον ορίστηκε και αναπληρωτής Διευθυντής σε όλη της Β' Αθήνας!!
 
Τελικά αυτοί οι πίνακες διαβάζονται και ανάποδα...!
Δεν είναι βεβαίως δύσκολο να διαπιστωθεί ότι οι οριζόμενοι αν. προιστάμενοι υπολοίπονται κατά πολύ σε προσόντα των υφισταμένων τους....
ακόμα και χωρίς καν να δει την αναλυτική βαθμολογία (πτυχία κλπ) όπως καταγράφονται στον επισυναπτόμενο πίνακα.
Και εδώ ισχύει το:
....και οι έσχατοι έσονται πρώτοι..... (αξιοκρατικά πάντα)
Δεν έχει ίσως τόση σημασία ονόματα, ποιοί, πως και γιατί (αν και μιλάμε για θέσεις που επηρεάζουν τη ζωή και την μόρφωση των παιδιών μας), αλλά στο ότι οι κρίσεις, οι αξιολογήσεις και τα παχιά λόγια μένουν πάντα στο πρώτο επίπεδο.
Μετά "αλλάζουν" τα κριτήρια...
Και επειδή τις τελευταίες μέρες με αφορμή το νόμο για την Γ' βάθμια εκπαίδευση, ακούσαμε πολλές φορές από την υπουργό Παιδείας και τον πρωθυπουργό, για "απελευθέρωση" της εκπαίδευσης κλπ, κλπ, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι οι πράξεις προδίδουν τις προθέσεις...
ΣτΚ
Τα στοιχεία και οι αποφάσεις υπάρχουν
και την ιστοσελίδα της ΠΕ της Β΄ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου