Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011


                Μικράς Ασίας 21 & Ν. Καρελλά 13 Χαλάνδρι Τ.Κ. 15233 τηλ. 210 6817747



                                                           Δελτίο  Τύπου



Στο Χαλάνδρι και στο Πάρκο του Συνοικισμού της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Μικρασιάτικο Αντάμωμα, προχθές το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011.

Η εκδήλωση  η οποία διοργανώθηκε από το  Σύνδεσμό μας, αποτελεί το πρώτο εγχείρημα ενός ονείρου που συνέλαβαν οι νέοι μας, με στόχο να προωθηθεί η Αλληλεγγύη και η Συναδέλφωση  με άλλα προσφυγικά σωματεία, από όλη τη χώρα.

Στο κάλεσμά μας για το Αντάμωμα,  ανταποκρίθηκαν με θέρμη πολλά σωματεία από όλη την Ελλάδα  και αναδείχθηκε περίτρανα ο πόθος όλων για ενότητα και κοινή δράση,  ώστε να μείνει άσβεστη  η Ιστορική μας Μνήμη, καθώς και το χρέος μας  για τη διατήρηση της Πολιτισμικής μας Κληρονομιάς, που κληρονομήσαμε από  τις Αλησμόνητες Πατρίδες μας.

Τα πολυπληθή χορευτικά συγκροτήματα των προσφυγικών σωματείων που συμμετείχαν, ο πλούτος των παραδόσεών μας που παρουσιάστηκε και τα νοσταλγικά ακούσματα των μικρασιάτικων τραγουδιών,  δημιούργησαν μια βραδιά πρωτόγνωρη για την πόλη μας, την οποία παρακολούθησαν με ενθουσιασμό πλήθος κόσμου, που κατέκλυσε στην κυριολεξία το χώρο του πάρκου.

Το γλέντι που ακολούθησε στη συνέχεια, με την παραδοσιακή ορχήστρα του Μάριου Παπαδέα, κράτησε ως τις πρωινές ώρες της Κυριακής και δόθηκε  υπόσχεση τιμής μεταξύ διοργανωτών και φιλοξενουμένων. Αυτή αφορά στη δέσμευση όλων, πως αυτή η σύναξη αποτέλεσε την αρχή ενός νέου θεσμού, βάσει του οποίου κάθε χρόνο θα επαναλαμβάνεται το Αντάμωμα και σε μια άλλη πόλη της Πατρίδας. Η νέα σελίδα στην παράδοση άνοιξε και θα συνεχίσει, με την ευχή όλων:

«Να μας έχει Ο Θεός γερούς, πάντα να Ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε!»

                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                                               Ο πρόεδρος

                                                       Γιώργος Κουδούνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου