Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα προβλήματα για την τροφοδοσία των παιδικών σταθμών από τον Σεπτέμβρη

http://www.stasi.gr/2009-05-12-09-25-48/2009-05-31-16-23-31/582-trofodosiapvs24082011
Από την ΣΤΑΣΗ -   Γερολυμάτος Κώστας 

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν φαίνεται να έχει αλλάξει τίποτα από τα προβλήματα που υπήρχαν στο τέλος Ιουνίου με την τροφοδοσία σε τρόφιμα των παιδικών σταθμών της πόλης.
Αυτή την φορά είναι ο διαγωνισμός για την τροφοδοσία τροφίμων για την νέα χρονιά υπήρξε .. άγονος καθώς ουδείς βρέθηκε να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε αυτόν και το νέο νομικό πρόσωπο που τους διοικεί θα κληθεί να διενεργήσει νέο διαγωνισμό σε έκτακτη συνεδρίαση του στα τέλη Αυγούστου.
Αυτή την στιγμή κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα που θεωρητικά αρχίζει η νέα χρονιά στους παιδικούς καθώς αν δεν υπάρξει λύση στο καυτό ζήτημα της τροφοδοσίας καθώς θα προκύψει πρόβλημα ανάλογο με αυτό του Ιουνίου όπου το φτωχό διααιτολόγιο με βάση το ότι υπάρχει στην τροφοθήκη δεν ήταν κάτι περίεργο.
Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι παράξενο ότι ανοίγει όλο και περισσότερο το παραθυράκι του catering πράγμα που για κάποιους φαντάζει ως την βέλτιστη επιλογή ξεχνώντας ότι είναι υποχρέωση των σταθμών να δίνουν φρεσκομαγειρεμένο φαγητό στα παιδιά παρασκευασμένο σε αυτούς.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι το αδιέξοδο μπορεί να είναι μεγαλύτερο από όσο φαίνεται καθώς είναι πιθανό να μπλοκαριστούν τελικά λόγω Καλλικράτη όλα τα εντάλματα που αφορούν πληρωμές προμηθευτών και που αναφέρονται σε κατηγορίες δαπανών για τις οποίες υπάρχουν ανεξόφλητα υπόλοιπα από προηγούμενες χρήσεις – χρονιές (και σε αυτό το σημείο βέβαια οι παιδικοί σταθμοί της πόλης είναι πρωταθλητές)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου