Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ Α΄ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Χαλάνδρι, 8/9/2011
Αρ. Πρωτ.: 06

Προς: Πρόεδρο και Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,

Σύμφωνα με το ΦΕΚ λειτουργίας των παιδικών σταθμών του Δήμου Χαλανδρίου της 30ης Δεκεμβρίου 2005, αρ. φύλλου 1895, και συγκεκριμένα από το άρθρο 9 και 18 του παραπάνω κειμένου προκύπτει ότι η σίτιση των νηπίων αποτελεί μία από τις πρώτιστες υποχρεώσεις του δήμου και του αντίστοιχου νομικού προσώπου. Μην ξεχνούμε ότι στο άρθρο 9 η εισφορά που πληρώνουν οι γονείς αποκαλείται ως «τροφεία» και ότι η παροχή μαγειρεμένου νωπού φαγητού, που παρασκευάζεται από μαγειρείο/α εντός των σταθμών, είναι σύμφυτη με την ομαλή λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών. Επίσης, η έγκαιρη τροφοδοσία των σταθμών είναι αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης.
Τις πρώτες δύο μέρες του Σεπτεμβρίου δεν δόθηκε μαγειρευμένη τροφή στα φιλοξενούμενα νήπια, ενώ τις υπόλοιπες μέρες είχαμε πλήρη έλλειψη φρούτων και οπωροκηπευτικών από το διαιτολόγιο των παιδιών του σταθμού. Επίσης κρέας στο διαιτολόγιο είδαμε μόλις την Πέμπτη 8/9. Είχαμε μια στροφή σε δίαιτα υδατανθράκων (ζυμαρικά). Αποκορύφωμα ήταν η σκέψη που εκφράστηκε να φέρνουμε φαγητό από το σπίτι, πράξη πρώτα από όλα παράνομη.
Ζητούμε να δοθεί άμεσα μόνιμη λύση στο πρόβλημα, διαφορετικά θα προβούμε στη δημοσιοποίησή του στα μέσα ενημέρωσης της πόλης και όχι μόνο, αλλά και θα προχωρήσουμε σε μαζική καταγγελία στην ΕΕΤΑΑ, για τα παιδιά όσων ωφελούμενων μητέρων έχουν ενταχθεί στο σταθμό μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Με εκτίμηση,
Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή

 Κοιν.: Α΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Χαλανδρίου

www.stasi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου