Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Για να κάνουμε μια αποτύπωση της κατάστασης στο Χαλάνδρι μετά τις εμπνευσμένες πολιτικές κινήσεις του τελευταίου εξαμήνο για την υπαίθρια διαφήμιση.

1. ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΤΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ:

3 ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ: ΠΑΡΑΝΟΜΟ, αφού ο νόμο προβλέπει μόνο μία διαφήμιση ανά στέγαστρο. Γιατί δεν ασχολείται η Τεχνική Υπηρεσία του κου Βάσιου;
Η πλαϊνή είναι κυλιόμενη - δηλαδή παίρνει ρεύμα;;;
Πώς;;
Έχει δώσει τέτοια άδεια η Τεχνική Υπηρεσία του κου Βάσιου;

Τα στέγαστρα είναι  ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ - αν έχουν μόνο 1 ταμπλό διαφήμισης.

Μέχρι τις 31 Μαϊου για τα στέγαστρα η ΦΛΥΑ είχε συμβάσεις με 3 εταιρίες - την MASTER, την AFFICHAGE και την REMEDY από τις οποίες εισέπραττε περί τα 12000 ευρώ το μήνα (!) μόνο για τα στέγαστρα. Οι συμβάσεις έχουν λήξει από 31 Μαΐου και ξαφνικά εμφανίστηκε μια νέα εταιρία που διαχειρίζεται τα στέγαστρα Η ΠΑΝΕΛ από το ... πουθενά.

Σύμβαση νέα δεν έχει γίνει, διαγωνισμός δεν έχει προκηρυχθεί και ήδη οι απώλειες εσόδων της ΦΛΥΑ από το τετράμηνο Μαϊου - Σεπτεμβρίου φτάνουν τις 50.000 ευρώ με τιμές των συμβάσεων που έτρεχαν πριν.
(και για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι η αγορά πάει πλέον περί το 30% κάτω λόγω κρίσης, άρα αν είχε γίνει διαγωνισμός και πηγαίναμε με τιμές κρίσης, πάλι η ΦΛΥΑ έχει χάσει 35000 ευρώ και ο δήμος τα δημοτικά τέλη 4 μηνών (είναι πολλά λεφτά), που αφού δεν υπάρχουν συμβάσεις δεν θα μπορεί να τα εισπράξει.

ΑΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ!

Και τι κάνει γι' αυτό η Τεχνική Υπηρεσία;
 Βάζει - και καλά - πρόστιμα, που θα δικαστούν στα δικαστήρια σε 5 τέρμηνα. Αντί δηλαδή τον παρά στο χέρι που είχαμε στην ΦΛΥΑ πάμε στις ... διαφορές που θα λυθούν στα δικαστήρια.
ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ: Πιστεύεται ότι αυτό είναι σωστή διαχείριση; Είναι νόμιμον και ηθικόν (που λένε και οι comme il faut???)

Και βέβαια πολλές από αυτές έχουν κυλιόμενους μηχανισμούς  ή φως ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ (?) Δηλαδή αντί να πληρώνουν τον δήμο, Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ (?).

Αυτή τη νομιμότητα υπερασίζεται ο κος Βάσιος; Έτσι το καταλαβαίνει το θέμα "εμείς κάνουμε τα νόμιμα" και ο Νταβίας θέλει την "παρανομία" ;;;;;

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει - ως προς το ρεύμα - και με τους χάρτες που έχουν κυλιόμενους μηχανισμούς. Έχουν άδεια και έχουν νόμιμη σύνδεση με το ρεύμα ή κλέβουν ρεύμα ?



2. ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ



Σε όλη την εξωτερική περίφραξη του Γυμναστηρίου Νίκος Πέριζας, με εντελώς αυθαίρετο, προκλητικό, παράνομο τρόπο η εταιρία που έχει την σύμβαση της διαχείρισης των εσωτερικών αθλητικών χώρων τοποθετεί διαφημιστικά πανώ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ, εκμεταλλευόμενη διαφημιστικό χώρο στη λεωφόρο Πεντέλης με ΨΙΧΟΥΛΑ σε σχέση με αυτά που πληρώνουν οι εταιρίες που έχουν σύμβαση με την ΦΛΥΑ. Η καταγγελία είναι ΔΗΜΟΣΙΑ και ΕΠΩΝΥΜΗ και τους προκαλούμε να μας κάνουν - αν λέμε ψέμματα - μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

 Οι θέσεις αυτές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
Πρόκειται για το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, το οποίο έχουμε καταγγείλει και στο παρελθόν αλλά τόσο η τεχνική υπηρεσία, όσο και ο ΟΝΑ κωφεύουν και διώκουν τις θέσεις με σύμβαση.

Ο κος Ντάβαρης πριν μερικούς μήνες μας είχε διαβεβαιώσει προσωπικά ότι αυτό θα τελειώσει με το που θα αναλάβει τα καθήκοντά του, αφού αποτελεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ αυτό που συμβαίνει, αλλά μέχρι σήμερα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ αυτό το χάλι και πλέον ομιλεί για αλλαγή του σκηνικού μετά την λήξη της σύμβασης.

Δηλαδή στην ΦΛΥΑ που έχει εν ισχύ συμβάσεις με θέσεις χωροθετημένες από το δημοτικό συμβούλιο θα  καταγγείλουν τις συμβάσεις - όπως λέει ο Βάσιος και ο κ.  Σταθόπουλος ανά τα ρύμας του Χαλανδρίου - και ο ΟΝΑ θα υπερασπιστεί συμβάσεις με θέσεις ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ!

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΕ ... ΒΡΑΣΗ!

ΡΩΤΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Τι δημοτικά τέλη έχουν βεβαιωθεί στον δήμο γι' αυτές τις διαφημίσεις στην εταιρία NEW STEP ΕΠΕ???

 
Θυμίζουμε ότι σε όλες τις συμβάσεις της ΦΛΥΑ επιβάλλεται τέλος διαφήμισης στο σύνολο των τετραγωνικών που προβλέπονται στην σύμβαση, είτε πουληθούν, είτε όχι (εδώ τους επιβάλλονται ακόμα και αν τους αφαιρεθούν). ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ;;; Ή όχι;;; Και αν όχι γιατί;;;

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗ NEW STEP και την προστατεύει να κάνει ό,τι θέλει;;;

 
3. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

 Πάνω σε ταράτσες, κατασκευές σαν αυτή, γιατί προστατεύονται; Και μετά τους φταίνε οι "επικίνδυνες" ...ξύλινες γλαστρούλες;
Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχουν γίνει σοβαρά ατυχήματα από πτώση τέτοιων γιγαντοκατασκευών από ταράτσες.
Και είναι μέσα στο κέντρο της πόλης! Δεν το βλέπουν;
Γιατί δεν ασχολείται η τεχνική υπηρεσία του  Βάσιου;



4. Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, Η "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ" ή ΑΛΛΙΩΣ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΟΛΟΣΤΕΦΑΝΗ!

Βάλτε ό,τι θέλετε, όπου θέλετε αρκεί να μην έχετε blog.


 

Πανώ - σαφώς μεγαλύτερα από αυτό της γλάστρας - στο πεζοδρόμιο. Ενοχλεί; Εμάς όχι. Αλλά αν ενοχλεί το ένα, ενοχλεί και το άλλο. Επιλεκτική εφαρμογή κανόνων ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.


΄

Γιγαντοκατασκευές προβολής επιχειρήσεων σε κτίρια.
Σίγουρα "τραβούν" την προσοχή οδηγών (που είναι ξεμυαλισμένοι).




Αυθαίρετες μπαριέρες που δεν αφαιρούνται από την Τεχνική Υπηρεσία και τα συνεργεία της!


Φυτέψτε ό,τι θέλετε αρκεί να μην έχετε σύμβαση με την ΦΛΥΑ. Η άποψη κάποιων περί νομιμότητας.
Ξέρετε γιατί; ΞΕΡΕΤΕ! Πλατεία διαβάζετε! Σας κόβει.
Συνεχίζεται αύριο :

Σε ποιους δρόμους έχουν χωροθετηθεί διαφημίσεις και που βρήκαμε ....

Οι "κολλητοί" προστατευόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου