Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.600 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ!!!

Πάνω από 1.600 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, παιδικοί σταθμοί που αν και άνοιξαν δεν παρέχουν στα παιδιά τροφή και πάει λέγοντας, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα που βιώνουν αυτή την περίοδο οι εργατικές λαϊκές οικογένειες της πειραιώτικης περιφέρειας. Στοιχεία που αναδεικνύουν ανάγλυφα ότι εντείνεται συνεχώς η πρωτοφανής σε αγριότητα αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, στην οποία συμμετέχουν και οι δημοτικές αρχές της περιοχής του Πειραιά (εκλεγμένες με τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, συνολικά των κομμάτων του ευρωμονόδρομου).

Πιο συγκεκριμένα, στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, από τις 833 αιτήσεις που κατατέθηκαν, πήραν 508 παιδιά αφήνοντας έξω τα 325. Για την ακρίβεια, στην περιοχή του Κερατσινίου για τους 7 παιδικούς σταθμούς και 2 βρεφικούς κατατέθηκαν 522 αιτήσεις, πήραν 285 παιδιά και άφησαν εκτός 237. Για τους 5 παιδικούς σταθμούς κατατέθηκαν 311 αιτήσεις, πήραν 223 παιδιά και άφησαν έξω 88. Και όχι μόνο αυτό. Οι παιδικοί σταθμοί άνοιξαν, όμως δεν παρέχουν στα παιδιά τροφή!
Στο Δήμο Κορυδαλλού για τους 7 παιδικούς σταθμούς κατατέθηκαν 813 αιτήσεις, εγκρίθηκαν 508 και έμειναν έξω 305 παιδιά.
Στο Δήμο Νίκαιας - Ρέντη η κατάσταση έχει ως εξής: Στη Νίκαια από τους 11 παιδικούς σταθμούς που υπήρχαν απέμειναν φέτος 9, αφού οι δύο έκλεισαν. Εγιναν 811 αιτήσεις, πήραν 546 παιδιά, αφήνοντας έξω 265. Οσον αφορά το Ρέντη το μόνο στοιχείο που δόθηκε από το δήμο είναι ότι για τους 4 παιδικούς σταθμούς (όλοι ενταγμένοι στο πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης) πήραν 145 παιδιά.
Στο Δήμο Περάματος (η δημοτική αρχή εκλέχθηκε με το ανεπίσημο ψηφοδέλτιο της ΝΔ) συμβαίνει το εξής εξωφρενικό: Η αρμόδια Επιτροπή που εγκρίνει τις αιτήσεις μέχρι και πριν λίγες μέρες δεν είχε ανακοινώσει τα αποτελέσματα σχετικά με τις αιτήσεις που κατατέθηκαν και πόσες από αυτές εγκρίθηκαν. Υπάρχουν καταγγελίες γονιών ότι η επιτροπή λειτουργεί ως ρουσφετολογικός μηχανισμός! Ετσι αυτήν τη στιγμή στους 7 παιδικούς σταθμούς βρίσκονται συνολικά 65 παιδιά μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ.
Στο Δήμο του Πειραιά άνοιξαν και οι 22 παιδικοί σταθμοί και από τις 1.100 αιτήσεις που κατατέθηκαν εγκρίθηκαν οι 934, αφήνοντας εκτός 166 παιδιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνεργοι γονείς δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση εγγραφής για τα παιδιά τους ώστε να μπορέσουν να ψάξουν για μεροκάματο.
Ελλείψεις και σε προσωπικό
Τη θλιβερή αυτή εικόνα έρχονται να συμπληρώσουν τα στοιχεία των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, αλλά και οι απολύσεις αυτού του λιγοστού προσωπικού που υπήρχε, αφού λήγουν οι συμβάσεις του. Χαρακτηριστικά στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας λείπουν συνολικά 33 εργαζόμενοι (στον αριθμό αυτό δε συμπεριλαμβάνονται δύο παιδικοί σταθμοί), ενώ ως τις 31 του Οκτώβρη θα έχουν λήξει οι συμβάσεις 16 ακόμη εργαζομένων!
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής του Πειραιά ήταν και το επίκεντρο της συζήτησης της σύσκεψης που είχε γίνει στις 14 του Σεπτέμβρη στην αίθουσα της Επιτροπής Ειρήνης Κορυδαλλού την οποία είχαν διοργανώσει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η ΟΓΕ και το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά.
Στη σύσκεψη άνοιξαν τη συζήτηση η Αριστέα Δρίβα και ο Τάκης Κατσαρελάς και οι δύο μέλη του Συνδικάτου των ΟΤΑ.
Στη διάρκεια της σύσκεψης αναδείχθηκε η επιτακτική ανάγκη γονείς και εργαζόμενοι του χώρου σε συμπόρευση με τα ταξικά συνδικάτα, τους αιρετούς, σε κάθε δήμο να δημιουργήσουν κυψέλες αγώνα αντίστασης, με προοπτική την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να δημιουργήσουν επιτροπές αγώνα, διεκδικώντας: Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός στους δήμους, να ιδρυθούν άμεσα νέοι για να γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά που καταθέτουν αιτήσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οι εργαζόμενοι να απασχολούνται με μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και να μη γίνει καμία απόλυση. Κατάργηση των τροφείων, σύγχρονες ασφαλείς υποδομές και εγκαταστάσεις κ.ά.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου