Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑ

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ:

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους

Απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, στις δημοτικές επιχειρήσεις. Το δρόμο για την ανεργία θα πάρουν εκτός από τους συμβασιούχους, οι αορίστου χρόνου και μόνιμοι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας με την “εργασιακή εφεδρεία”.

Σύμφωνα με τους στόχους του μεσοπρόθεσμου, 200 χιλιάδες απολύσεις θα πρέπει να γίνουν μέχρι το 2013 με φανερό στόχο να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κατά 50%. Καταργείται και τυπικά η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ την ίδια στιγμή προωθούνται νέα, σύγχρονα σκλαβοπάζαρα με χιλιάδες προσλήψεις μέσω ΜΚΟ, με 5μηνες συμβάσεις και συμβάσεις 135 ημερών.

Το όλο ζήτημα δημιουργείται αντικειμενικά από την εφαρμογή του “Καλλικράτη”, ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει τη μείωση των νομικών προσώπων των ΟΤΑ από περίπου 6.000, που ήταν πριν, σε περίπου 2.000. Ένα μέρος των εργαζομένων στα καταργούμενα ή συγχωνευόμενα νομικά πρόσωπα μπαίνει στην κατηγορία του “πλεονάζοντος προσωπικού” και συνεπώς στη λεγόμενη “εργασιακή εφεδρεία”, δηλαδή στην ανεργία. Το ίδιο θα συμβεί και με τους δήμους που έχουν “πλεονάζον προσωπικό” και κατά συνέπεια θα ενταχθούν σε καθεστώς “εργασιακής εφεδρείας” και με μισθό το 60% του βασικού μισθού (δηλαδή περίπου 600 ευρώ) και στη συντριπτική τους πλειοψηφία, θα απολυθούν μόλις περάσει το ένα έτος της “εφεδρείας”.

Σε αυτά προστίθενται τα ζητήματα των μειώσεων των μισθών μέσω του “νέου μισθολογίου”, της ελαστικοποίησης του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, με την απογευματινή λειτουργία τους και αύξησης των ωρών εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων από 37,5 σε 40.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και δηλώνει:

Δεν δεχόμαστε καμιά απόλυση.
Όχι στο καθεστώς “εργασιακής εφεδρείας”.
Όχι στην αύξηση των ωρών εργασίας και στις μειώσεις των μισθών.
Άμεση λύση του μείζονος προβλήματος των συμβασιούχων με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου