Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Προχθές πήραμε 1,3 δις ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ! Ποιά 6η δόση και βλακείες λοιπόν;

Έντοκα γραμμάτια: Αντλήθηκαν 1,3 δισ. ευρώ με ελαφρώς «τσιμπημένο» επιτόκιo
Το ποσό του 1,3 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό δημόσιο μέσω της δημοπρασίας 6μηνων έντοκων γραμματίων που λήγουν στις 11 Μαΐου 2012.
 
Το επιτόκιο διαμορφώθηκε σε ελαφρώς υψηλότερο επιτόκιο από την αντίστοιχη δημοπρασία στης αρχές Οκτωβρίου (4,89% έναντι 4,86%).
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, συνολικά υποβλήθηκαν προσφορές ύψους 2,91 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό (1 δισ. ευρώ) κατά 2,91 φορές.
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011.

---------------------------------------

Ερωτήματα "αφελών" οικονομολόγων και οικονομικών παραγόντων, που βρίσκονται έξω από το πλυντήριο ενημέρωσης που προσφέρουν τα ΜΜΕ του καθεστώτος :

α) Αφού βρίσκουμε λεφτά και μόνοι μας, χωρίς την "βοήθεια" της τρόικα -και μάλιστα μας προσφέρθηκαν 3πλάσια από όσα ζητήσαμε-,
Γιατί λοιπόν θεωρούμε την είσπραξη της 6ης δόσης, με όσα εκβιαστικά την συνοδεύουν, σαν μονόδρομο;

β) Έως τέλος Δεκεμβρίου πρέπει να καταβάλουμε για οφειλές παλαιών δανείων 15,5 δις.
Η 6η δόση είναι μόλις 8 δις και μας παρουσιάζουν ότι χωρίς αυτή το κράτος θα "στεγνώσει", δεν θα πληρωθούν "μισθοί-συντάξεις" κλπ. Για την πληρωμή των δανειστών κουβέντα.
Προφανώς λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά, αλλά έχουν προτεραιότητα οι "δανειστές".
Για το λαό δεν τους περισσεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου