Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ



Αγ. Παρασκευή 10/11/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας / Αττικής και το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής παρουσιάστηκε  σε ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες στην αίθουσα της Διεύθυνσης Μεταφορών της Πειφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της Διαβούλευσης.

Στην εισήγηση του, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, κ. Κώστας Μανιάτης έθεσε τις  προτεραιότητες της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών για το επόμενο διάστημα (2012-2014) που  είναι η βιώσιμη ανάπτυξη η οποία πρέπει σήμερα να συνδέεται  όχι μόνο με τους οικονομικούς δείκτες αλλά και με τον άνθρωπο , το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Παράλληλα εξειδίκευσε τα αναγκαία έργα υποδομών υπερτοπικού χαρακτήρα της Περιφερειακής Ενότητας του Βορείου Τομέα Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βασικός στόχος του επιχειρησιακού προγράμματος είναι η ανάδειξη του Μητροπολιτικού χαρακτήρα της Αττικής και παράλληλα η ανάδειξη της ως Μεσογειακής πρωτεύουσας στους τομείς Πολιτισμού και Τουρισμού.

«Με την ενίσχυση του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας και την ανάδειξη της ως Μητροπολιτικής  επιτυγχάνονται ο εκσυγχρονισμός της Εθνικής Οικονομίας, η αναδιάρθρωση του παραγωγικού συστήματος της χώρας, η προώθηση των σύγχρονων τεχνολογιών και της καινοτομίας, η εδραίωση της Ελλάδας στο διεθνές σύστημα Μεταφορών και η πράσινη ανάπτυξη», υποστήριξε στην εισήγηση του ο κ. Μανιάτης.

Τέλος, έδωσε έμφαση στους αναπτυξιακούς  τομείς στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα με το επιχειρησιακό σχέδιο και οι οποίοι είναι :

α) η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, β)η ενίσχυση των υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, υγείας, πολιτισμού και αθλητισμού, γ) η υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης και απασχόλησης και δ) η βελτίωση της διοικητικής ικανότητας της περιφέρειας.

Στη συνάντηση μετείχαν η πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Χωρικού Σχεδιασμού και Αναπλάσεων - Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κα Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, η Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Οικονομικών κα Λιλίκα Βασιλάκου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου (ΟΡΣΑ) κ. Ιωάννης Πολύζος, οι Δήμαρχοι Χαλανδρίου, Ψυχικού, Ν. Ιωνίας, Πεντέλης και Βριλλησίων, και η εκπρόσωπος της ΕΕΤΑΑ κ. Βίκυ Φλέγκα.

Συμμετείχαν επίσης περιφερειακοί σύμβουλοι του Βορείου Τομέα Αθηνών καθώς και Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας του Βορείου Τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου