Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ "ΠΩΛΟΥΝ" ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ "ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ"

Οι Ε.Ο.Ζ. (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες),  η Α.Ο.Ζ. και η ανακύρηξή της αλλά και η πιθανή ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, όπως και ο κατάλληλος χρόνος που θα επιλεγεί για τέτοιες ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ - αν γίνουν  και αν υπάρχει δυνατότητα επιλογής στο νεοκατοχικό μόρφωμα που λέγεται Griechsche GAU -  είναι πολύ σοβαρά, ευαίσθητα και με πολλές παραμέτρους θέματα ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ - αν τα καταφέρουμε (η ελπίς πεθαίνει τελευταία ως γνωστόν) .
Τώρα θα μου πείτε τι σε έπιασε και την είδες ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ και Φαήλος Κρανηδιώτης πρωί πρωί.
Ακριβώς αυτό θέλω να σε κάνω να πεις ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ.: ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΒΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ Ε.Ο.Ζ.

Διότι μου την βαράει ασύστολα να βλέπω ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ  γνώμη για την Ε.Ο.Ζ, την Α.Ο.Ζ. και την υπεράσπιση του ΕΥΡΩ ή της ΜΝΑΣ, απλά για να αποφύγουν να κάνουν έστω και μία τοποθέτηση γι' ΑΥΤΟ ΔΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΤΆΧΘΗΣΑΝ,  αυτό για το οποίο είναι ΑΡΜΟΔΙΟΙ, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ, δηλαδή σε εμάς:

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ,
ΤΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ,
ΤΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ εδώ, για να είμαστε ΧΡΗΣΙΜΟΙ στους εαυτούς μας ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

Και αυτό που θέλω να υπογραμμίσω με αυτή την ανάρτηση είναι ΚΥΡΙΩΣ ότι αν προσπαθούσαμε ΟΛΟΙ να κάνουμε καλά αυτό που αναλάβαμε για το κοινωνικό σύνολο - ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ, ΠΑΡΗΣΣΙΑ, ΑΠΟΨΗ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ - θα είχαμε ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ στην υπόθεση της σωτηρίας του Έθνους περισσότερα από το να κάνουμε τους ειδικούς επί παντός επιστητού για να είμαστε "σέξυ".
(Άσε που το "σέξυ" μετά τα σαράντα συνοδεύεται συνήθως με το "... ΚΑΙ ΞΕΡΟΣ").

Και για να επανέλθουμε  στο θέμα της Ε.Ο.Ζ, αυτό είναι ζήτημα ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΟ και ΠΟΛΥΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ κατά την ταπεινή μου γνώμη, που εύχομαι να σας είναι παντελώς αδιάφορη (όπως και όλων των  τοπικών "παραγόντων", ΜΗΝ ΧΕΣΩ).
Όμως αναγνώστη μου ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ εγώ θα τοποθετηθώ δια το θέμα όπως κάνουν και οι άλλοι:

ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΠΩ ότι αν εφαρμοστούν Ε.Ο.Ζώνες (Πελοπόννησο και Θράκη γίνεται η συζήτηση και μου φαίνεται ότι θα ακολουθήσει η Κρήτη) με όρους ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ   που έχουμε σήμερα, όπου όλες τις αποφάσεις για το καθεστώς της κάθε Ε.Ο.Ζ.(ειδικό φορολογικό καθεστώς, εργατική νομοθεσία, ειδικό δασμολογικό καθεστώς πρώτων υλών κλπ)  θα τις παίρνει η Reichstag στο Βερολίνο, - είδατε τι έγινε με το ΦΠΑ της Ιρλανδίας -  τότε ξέρετε τι μου θυμίζει η συζήτηση δια την ΕΟΖ ; (κατ' αναλογία ΒΕΒΑΙΑ - ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΕΣ)
ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ 3 ΖΩΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ το 1942 με πρόσχημα τον καλύτερο έλεγχο των δημοσιονομικών της κατεχόμενης χώρας.
Και μάλιστα εμείς πανηγυρίζουμε τώρα που ίσως θα το κάνουμε ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΙΚΕΙΩΘΕΛΩΣ!
ΟΠΩΣ ΟΙΚΕΙΩΘΕΛΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΜΕ με το μνημόνιο - 70 χρόνια μετά. (ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ).

Πρόκειται λοιπόν αναγνώστη μου, για απαίτηση ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ - ποιος νομίζεις;;;

Ο ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ !

Ναι αλήθεια! Ο κανονικός, όχι ο ... άλλος, ο γιαλατζί.
Και ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΙΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1942, οπότε παρέδωσε την "πρωθυπουργία" στον Λογοθετόπουλο, για να μην τον αδικούμε τον χριστιανό, ιστορικά συνεχώς χρεώνοντας του όλα τα στραβά της ΚΑΤΟΧΗΣ.. (¨είχαμε και τον φοβερό Ράλλη μετά με τους τσολιάδες).

Ο ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΟΡΙΑ!

Θα αφήσω ειδικότερους εμού να αναλύσουν το θέμα περισσότερο - εγώ προσωπικά ακούω τον Καζάκη γι' αυτό  - τα λέει καλά νομίζω και θα ακούσουμε και τους πανεπιστημιακούς δασκάλους όταν μιλήσουν γι' αυτό το ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΘΕΜΑ,  διότι πιστεύω ότι ένα από αυτά που μας έφαγαν εδώ στην Griechenland, είναι ότι ΜΙΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Ειδικά όταν έχει αρχαιρεσίες ο σύλλογος Τραχανοπλαγίτσας Χαλανδρίου και είμεθα υποψήφιοι δια την θέση του Εκτελεστικού Εφόρου, θεωρούμε ότι πρέπει να δείξωμεν ότι κατέχωμεν και από ζητήματα γεωστρατηγικής και μακροοικονομίας δια να εκπροσωπήσουμε καλά την Τραχανοπλαγίτσα στα εξωτερικά αντί να μας αρκεί ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΑΜΕ.


ΥΓ : Ξέρω από τώρα τι θα πούνε οι άσπονδοι "φίλοι" μου για αυτό το άρθρο: "Δηλαδή οι ενεργοί πολίτες δεν πρέπει να έχουν άποψη για τα μεγάλα εθνικά διακυβεύματα";;;  "Ο Νταβίας πάλι κλπκλπκλπ"

ΝΑ ΕΧΟΥΝ! Αλλά να μιλάνε πρώτα για αυτά που έχουν ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ και είναι ΥΠΟΛΟΓΟΙ!
Όχι μόνο για τα άλλα που είναι .... άλλοι υπόλογοι.

Αυτά, με φιλική διάθεση, πνεύμα θετικόν αλλά με απόφαση πλέον να μην δεχόμαστε μόνο κριτική αλλά και να κάνουμε και ο νοών νοείτο.

ΚΑΛΗΜΕΡΕΕΕΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου