Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου : ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ (ΔΕΗ) ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΟ

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ (ΔΕΗ) ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΟ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Η «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» καταγγέλλει με σφοδρότητα τη βάρβαρη και κοινωνικά άδικη φόρο-εισπρακτική πολιτική των διάφορων χαρατσιών και ιδιαίτερα αυτή με το χαράτσι για τα ακίνητα (ΔΕΗ), που λεηλατούν το, έτσι και αλλιώς, περιορισμένο εισόδημα των εργαζόμενων αλλά και όλων των πολιτών, πολιτική που σχεδίασαν και υλοποιούν «οι φωστήρες» της ανάλγητης Κυβέρνησης υπό την καθοδήγηση και συνεργασία της Τρόικα, ώς το 2015.
Χαιρετίζουμε τους αγώνες των πολιτών, των Δήμων (Ν. Ιωνίας, Ελληνικού, Λαυρεωτικής κ.ά.) και κάθε άλλης συλλογικότητας (όπως η Πρωτοβουλία ενάντια στα χαράτσια της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Χαλανδρίου), ενάντια στα κάθε είδους χαράτσια και εναρμονίζουμε τις δραστηριότητές μας στο γενικότερο πνεύμα αντίστασης και ανυπακοής της κοινωνίας, στην κατάφωρα άδικη και κοινωνικά βάρβαρη οικονομική ή άλλη πολιτική Κυβέρνησης και Τρόικας.
Αγγίζει τα όρια του παραλόγου, η κάθε κύρια κατοικία των 65-75 τ.μ, να θεωρείται από τους γραφειοκράτες «πλούτος» και να υπερφορολογείται (και μάλιστα κάθε χρόνο), με τον ίδιο τρόπο και τα κριτήρια που φορολογούνται βίλες εκαντοτάδων τ.μ. ή πανάκριβες εξοχικές κατοικίες!
Όμως το ακόμα πιο παράλογο είναι ότι, η διαπιστωμένη οικονομική αδυναμία μεγάλου μέρους του πληθυσμού (άνεργοι, περιοδικά εργαζόμενοι ή εργαζόμενοι με μισό ωράριο και μισθό, εργαζόμενοι με μικρούς μισθούς κ.ά.) να καταβάλλει το χαράτσι για τα ακίνητα αντί να οδηγήσει στην εξαίρεσή τους από αυτή την υποχρέωση,οδήγησε στην επιπλέον τιμωρία τους με διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ, αδιαφορώντας τελείως για τις δραματικές και επικίνδυνες για την υγεία τους, συνέπειες.
Επιπλέον η διακοπή του ρεύματος σ’ αυτούς που πληρώνουν όσα οφείλουν στην ΔΕΗ αλλά δεν θα πληρώνουν το χαράτσι, είναι παράνομη διότι δεν συμπεριλαμβάνεται στους όρους του Συμφωνητικού που έχουν υπογράψει ΔΕΗ-Καταναλωτές τέτοια δυνατότητα και άρα δεν νομιμοποιείται η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα για λόγους άσχετους με το κόστος του ρεύματος που παρέχει.
Η «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» καλεί όλους τους πολίτες του Χαλανδρίου να συμμετάσχουν ενεργά στο κίνημα ανυπακοής που κάθε μέρα φουντώνει όλο και πιο πολύ, ενάντια στα χαράτσια και ιδιαίτερα ενάντια σ’ αυτό για τα ακίνητα (ΔΕΗ). Το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό γίνεται χαράτσι πληρωμής του Χρέους που άλλοι δημιούργησαν και όχι ο λαός. Και πρέπει να αντισταθούμε ενεργά σ’αυτό.
Στο πλαίσιο αυτό και στην συνεδρίαση της Δευτέρας 14.11.2011 του Δημοτικού Συμβουλίου, θα απαιτήσει από την πλειοψηφία του Δήμου Χαλανδρίου, ο Δήμος να καλύψει με κάθε δυνατό τρόπο, όλους τους Χαλανδραίους/ες που θα αποφασίσουν, για οποιοδήποτε λόγο, να μην πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα, και σε κάθε περίπτωση να μην επιτρέψει την διακοπή του ρεύματος. Γιαυτό καλεί όλους-ες τους Χαλανδραίους να παραστούν μαζικά, την Δευτέρα, 14.11 και ώρα 20.00 στο Παλιό Δημαρχείο.
Ανεξαρτήτως της στάσης που θα κρατήσει ο Δήμος, καλούμε όλους τους πολίτες του Χαλανδρίου με την αυτοοργάνωσή τους και την αλληλεγγύη τους να μην επιτρέψουν σε κανένα ιδιωτικό συνεργείο να κόψει το ρεύμα από τον γείτονά τους. Η Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου (μαζί με όλες τις συλλογικότητες που αντιστέκονται) θα σταθεί ΕΝΕΡΓΑ στο πλευρό καθενός/μιάς που θα χρειαστεί την αλληλεγγύη της.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

 
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου