Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

«Έφυγε» για να μείνει; Από την στήλη "ΕΠΙ ΤΡΟΧΑΔΗΝ" στο ΠΑΡΟΝ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

«Έφυγε» για να μείνει;

 Τι θέατρο Σκιών εκτειλείσεται μπροστά στα έκπληκτα (και πάλι) μάτια μας;

 Τι πράττει το λεγόμενο «πολιτικό σύστημα της χώρας» (τρομάρα μας), προπαντός τα δύο μεγάλα «κόμματα εξουσίας»;

 Η αντιμνημονιακή (ως ένα σημείο και μέχρι χθες) θέση του Α. Σαμαρά, η αντίθεσή του στα οικονομικά μέτρα, ως αποτελέσματα των εφαρμοστικών νόμων τών “μνημονίων”, του μεσοπροθέσμου, κτλ. τίθενται σε αμφισβήτηση, στην ουσία: καταρρέει, όταν δηλώνει ότι θα ψηφίσει την συμφωνία με τους Ευρωπαίους, του Γ. Παπανδρέου, της 26/27-10-2011, καταστρέφοντας ουσιαστικά την προσεκτική και συντεταγμένη πολιτική-τακτική στάση της ΝΔ μέχρι σήμερα, η  οποία της απέφερε πολιτικά οφέλη, (αποτυπωμένα τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις).

 Προσχωρώντας σε “συγκυβέρνηση”, ο Α. Σαμαράς, ακυρώνει τον βασικό διακηρυγμένο του στόχο που ήταν η διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη κυβέρνησης, και την εφαρμογή πολιτικής η οποία θα προκύψει μετά από “διαπραγμάτευση” των όρων της συμφωνίας της 26/27-10-2011, με τους Ευρωπαίους εταίρους. Συναινώντας σε συγκυβέρνηση με το ΠΑ«ΣΟ»Κ, του δημιουργούνται προβλήματα συνοχής στο κόμμα του, του αφαιρούνται επιχειρήματα τα οποία έχτιζε εδώ και δύο χρόνια, παρουσιάζοντάς τον ως προσχωρήσαντα στο στρατόπεδο των «Προθύμων». Το ΠΑ«ΣΟ»Κ τον αναμένει στην γωνία, για να δρέψει τους «καρπούς» από την βεβαία πλέον φθορά τής ΝΔ.

 Όσον αφορά την κυβέρνηση του ΓΑΠ και του ΠΑ«ΣΟ»Κ τα έχουμε πει πλειστάκις,.

 Διασυρμός, η απόλυτη ξεφτίλα, παταγώδης ανικανότητα και στα στοιχειώδη. Τώρα ο ΓΑΠ προκειμένου να ΜΕΙΝΕΙ «φεύγοντας» δεν διστάζει να τους Πετσαλνικώσει όλους.. , να τους φθείρει, να τους καταστήσει συγκρίσιμους με το ίδιο (και τον ίδιο).

 Και οι υπόλοιποι: κοιτάνε… (όταν δεν εξαγγέλλουν : Μέτωπα, Κινήσεις, Κόμματα με τον εαυτό τους: ανά τρία-τέσσερα άτομα…)

 Αν ήμουν Ποιητής θα έγραφα: Αν αυτή είναι η πολιτική πραγματικότητα, με συγχωρείται, δεν θα πάρω…

 Επειδή είμαι ενεργός πολίτης γράφω: να αυτό-οργανωθούμε, να διεκδικήσουμε τη ζωή μας, να οικοδομήσουμε ένα παλλαϊκό Ενωτικό Δημοκρατικό Μέτωπο, να «τους πάρουμε με τις πέτρες».
 Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.

 Υ.Γ. Ποιος Πρωθυπουργεύει σήμερα;

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
 e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου