Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NEWSBOMB! Η ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΣΑΧΤΟΥΡΗ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ PROTON ????

http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/93627/oi-germanoi-zitoyn-apleto-fos-sto-skandalo-tis-proton-vank

Οι Γερμανοί ζητούν άπλετο φως στο σκάνδαλο της Proton Bank

Ευρωπαϊκές διαστάσεις αποκτά πλέον το σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700 εκατ. ευρώ στην ελληνική τράπεζα Proton Bank .

Οι Γερμανοί ζητούν άπλετο φως στο σκάνδαλο της Proton Bank
Και αυτό γιατί οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες ζητούν την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου, υπενθυμίζοντας ότι η εν λόγω τράπεζα έχει χρηματοδοτηθεί από το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Deutsche Welle, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ρίξει τάχιστα άπλετο φως στο σκάνδαλο : «Αναμένω την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν είναι επιτρεπτό να χρηματοδοτούν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι εγκληματικές συμπεριφορές», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος δημοσιονομικών θεμάτων της CDU, Κλάους-Πέτερ Φλόσμπαχ.
«Κάποτε δεν θα έχουμε ερείσματα για την υποστήριξη της Ελλάδας»
Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Rheinische Post του Ντίσελντορφ, ο κ. Φλόσμπαχ υπογραμμίζει: «Εάν αποδειχθεί ότι οι ελληνικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν αποτύχει σε τέτοιο βαθμό, κάποτε δεν θα έχουμε ερείσματα για την υποστήριξη της Ελλάδας».
Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η ελληνική τράπεζα στηρίχτηκε τους προηγούμενους μήνες με 900 εκατ. ευρώ από το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης.

Η εισαγγελία της Αθήνας, αναφέρει η Deutsche Welle, διερευνά την υπόθεση ενώ οι έρευνες έχουν στραφεί και εναντίον του προέδρου της Λαβρέντη Λαβρεντιάδη. Υποψίες υπάρχουν ότι και πρόσφατη έκρηξη βόμβας στο Χαλάνδρι, η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές σχετίζεται με την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι για το σκάνδαλο της Proton Bank o κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ελέγχεται νομικά για τη χορήγηση -«επισφαλών» κατά την εισαγγελική διατύπωση στη σχετική δικογραφία-δανείων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρίες «αμέσου ή εμμέσου επιρροής του».
Ως απάντηση ο κ. Λαυρεντιάδης με προσφυγή του στο ΣτΕ ζητεί να ακυρωθούν αφενός η απόφαση της τράπεζας της Ελλάδος με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της «Proton Τράπεζα Α.Ε.» και τέθηκε υπό εκκαθάριση, αφετέρου δε η από 9.10.2011 απόφαση του υπουργού Οικονομικών με την οποία συστήθηκε η «Νέα Proton Τράπεζα Α.Ε.».
Ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε πώς πριν την ανάκληση της άδειας και του διορισμού επιτρόπου σε αυτήν δεν του παρασχέθηκε το δικαίωμα της ακρόασης.

Επίσης θεωρεί την παρουσία του επιτρόπου παράνομη αφού δεν έγινε λόγω αδυναμίας ή αρνήσεως αυξήσεως του κεφαλαίου της Proton, όπως προβλέπει ο Ν. 3601/2007, αλλά λόγω «σοβαρών δυσχερειών» την Τράπεζας και προς αποτροπή διακινδυνεύσεως της κεφαλαιακής επάρκειάς της κάτι που δεν αναφέρει ο σχετικός νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου