Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητεί να καταργηθεί το χαράτσι στα ακίνητα που συνιστά, όπως υποστηρίζει, «βάναυση τιμωρία των πολιτών οι οποίοι με κόπο, ιδρώτα και αίμα δεκαετιών κατάφεραν να αποκτήσουν το δικό τους...κεραμίδι.
"Ημερησία" Online 13/12 13:28

Κάθετα αντίθετη δηλώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στη συμμετοχή εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης στις επιτροπές εξέτασης των αιτήσεων εξαίρεσης από την πληρωμή του τέλους ακινήτου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους συλλόγους - μέλη της να ενημερώσουν τους εργαζόμενους να μη συμμετάσχουν στις τριμελείς επιτροπές και να λάβουν μέτρα προστασίας «από κάθε αυθαίρετη πίεση που θα ασκηθεί από τους δημάρχους».
«Οι αιρετοί αν συμφωνούν και συντάσσονται με την απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε. να στηρίξει τις επιτροπές και το έργο τους, ας συμμετάσχουν οι ίδιοι για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την εξαθλίωση που βιώνουν οι πολίτες, ως αποτέλεσμα της ακραίας, βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και που δυστυχώς πολλοί από τους αιρετούς την ασπάζονται», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της.
Τονίζει παράλληλα ότι δεν δέχεται να νομιμοποιήσει την επιβολή του «χαρατσιού» στους πολίτες, συμμετέχοντας με κοινωνικούς λειτουργούς ή με άλλους εργαζόμενους στις επιτροπές «που η κυβέρνηση αποφάσισε να συστήσει δήθεν για να εξαιρέσει όσους δεν μπορούν να καταβάλλουν το φόρο».
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητεί να καταργηθεί το χαράτσι στα ακίνητα που συνιστά, όπως υποστηρίζει, «βάναυση τιμωρία των πολιτών οι οποίοι με κόπο, ιδρώτα και αίμα δεκαετιών κατάφεραν να αποκτήσουν το δικό τους...κεραμίδι. Πόσο μάλλον, όταν χρησιμοποιείται εκβιαστικά το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτροδότησης για την είσπραξη του».
Καλεί επίσης την κυβέρνηση να «φορολογήσει όσους έχουν στην κατοχή τους δεκάδες ακίνητα μη δηλωθέντα ή σε ''off shore'' εταιρείες». «Ας εισπράξει τους φόρους από όσους δεν τους αποδίδουν εδώ και χρόνια», τονίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *