Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

              Η  Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών  της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά  με το κλείσιμο  του  ελεύθερου χώρου στάθμευσης  του Δήμου Νέας Ιωνίας   γνωρίζει τα παρακάτω:

 1. Για την υπόθεση αυτή , ο Αντιπεριφερειάρχης  του Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Κώστας Μανιάτης  είναι  ήδη κατηγορούμενος    για   παράβαση καθήκοντος  λόγω του ότι   καθυστέρησε την έκδοση της  σχετικής απόφασης σφράγισης και κλήθηκε την 11η Νοεμβρίου 2011  από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών  για παροχή εξηγήσεων  ενώπιον της  29ης Πταισματοδίκoυ Αθηνών  . 

2. Η   σφράγιση  του  χώρου αυτού   επιβλήθηκε ουσιαστικά  μετά από την απόφαση –πόρισμα της  Συμπαραστάτιδος του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Αττικής, αλλά  και από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων που με έγγραφό του διατύπωσε  την ίδια άποψη.

3. Σύμφωνα με την απόφαση- πόρισμα  ο  συγκεκριμένος  ελεύθερος χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου Ν. Ιωνίας  χαρακτηρίζεται ως ιδιωτικός χώρος στάθμευσης αφού χρησιμοποιείται για την στάθμευση πάνω από 10 αυτοκινήτων και γι’ αυτό πρέπει απαρεγκλίτως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να προβούν στην σφράγισή του αφού δεν έχει αδειοδοτηθεί σύμφωνα με τις διατάσεις του π.δ. 455/1976 .

4. Αποτελεί έκπληξη το γεγονός της  ταχύτητας της Ελληνικής Δικαιοσύνης (άσκηση δίωξης κατά του Αντιπεριφερειάρχη, της Διευθύντριας και του Προϊσταμένου της Δ/νσης Μεταφορών του Βόρειου Τομέα Αθηνών, μέσα σε 13 ημέρες από την καταγγελία Ιδιώτη) για ένα θέμα που κατά την άποψή μας  είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών του Δήμου Ν. Ιωνίας.



Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου