Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για τις εκδηλώσεις του εμπορικού συλλόγου στην πλατεία.

http://www.stasi.gr/

Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση παρακολουθούμε τα τελευταία κατορθώματα της δημοτικής μας αρχής και του Εμπορικού Συλλόγου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Φαραωνικές κατασκευές για παγοδρόμιο στο χώρο του μνημείου, δημόσιος χώρος αποκλειστικής -δια εισιτηρίου- χρήσης, περιορισμοί στην πρόσβαση της παιδικής χαράς, εισιτήριο ακόμη και για τις δημόσιες τουαλέτες!!!

Παρωχημένα, αντιαισθητικά και πλήρως αποτυχημένα μοντέλα της περιόδου της καταναλωτικής ξιπασιάς που οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα. Ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου στα όρια της πρόκλησης.

Τι από όλα αυτά έχει σχέση με την απαιτούμενη- ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης-πολιτιστική συνεισφορά στους δημότες της πόλης;
Τι ακριβώς προσφέρει στην αύξηση της επισκεψιμότητας του Κέντρου, η επιπλέον φορολόγηση των επισκεπτών του με το αντίτιμο των 5 ευρώ;
Η "Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου" υπερασπίζεται το αυτονόητο δικαίωμα όλων των δημοτών, των μαζικών φορέων, των συλλόγων και συλλογικοτήτων της πόλης  (προφανώς και του εμπορικού συλλόγου) στην ελεύθερη πρόσβαση και ενεργό διαχείριση των δημόσιων χώρων της, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Για εμάς, η πολιτική συζήτηση, το θέατρο και η μουσική, οι βιβλιοπαρουσιάσεις και οι ποιητικές βραδιές, η προβολή της πλούσιας δημιουργικότητας της νεολαίας της πόλης, είναι απαραίτητοι όροι για την αναδημιουργία της αγοράς με την πραγματική της έννοια.
Αυτό θα έπρεπε να είναι και το ζητούμενο από όσους υποκριτικά ενδιαφέρονται για την υπεράσπιση του χαρακτήρα του Κέντρου της πόλης, ενάντια στην υποβάθμιση και τη σταδιακή μετατροπή του σε μονολειτουργική ζώνη βραδυνής διασκέδασης.

Ένα πολυλειτουργικό κέντρο που θα συνδυάζει τον εμπορικό του χαρακτήρα με τις χρήσεις κατοικίας και ψυχαγωγίας, εύκολα προσβάσιμο, πολύ περισσότερο για ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού, με επαρκείς υποδομές (πεζοδρόμια, παγκάκια, μικρούς λειτουργικούς χώρους πολιτισμού και ψυχαγωγίας) που θα ευνοούν την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και δεξιοτήτων.
Αυτά όμως φαίνεται να είναι «ψιλά γράμματα» για τους διοικούντες το δήμο…

ΑντιΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου