Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλάνδρι, 31/3/2011

Η Ένωση Γονέων Χαλανδρίου συνεχίζει τη δυναμική παρουσία και δράση της με σκοπό την υπεράσπιση και ποιοτική αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.

Στα πλαίσια αυτά δε θα μπορούσε να μείνει απαθής μπροστά στο σοβαρό θέμα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων που ετέθη από το υπουργείο το τελευταίο διάστημα

Στο γεγονός ότι στη λίστα συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων που δημοσιοποιήθηκε δε συμπεριλαμβάνεται κανένα Γυμνάσιο ή Λύκειο του Δήμου Χαλανδρίου, όπως σχεδιαζόταν, θεωρούμε ότι έχει συμβάλει ουσιαστικά η έγκαιρη και δυναμική παρέμβαση της Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου που σε συνεργασία και με συντονισμένες ενέργειες με τους Συλλόγους γονέων των σχολείων αντέδρασε σε όλα τα επίπεδα με παρεμβάσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι εφησυχάζουμε καθώς ανακοινώθηκαν οι συγχωνεύσεις των δύο συστεγαζόμενων σχολείων 4ου-8ου και 3ου-15ου γεγονός που μας βρίσκει αντίθετους καθώς τα σχολεία αυτά έχουν σοβαρές ιδιαιτερότητες οι οποίες θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν απόλυτα σεβαστές και να μην θιγεί ο τρόπος λειτουργίας τους ο οποίος μέχρι σήμερα διασφάλιζε την ομαλή φοίτηση των παιδιών ( 20 μαθητές ανά τάξη, δύο τμήματα ένταξης). Συνεχίζουμε τις ενέργειες για να αποτρέψουμε αυτές τις συγχωνεύσεις.

Άλλωστε η μέχρι τώρα εμπειρία μας έδειξε ,ότι ακόμα και σε προαποφασισμένες καταστάσεις έχουμε τη δυνατότητα ν΄ αντιδράσουμε και να κερδίσουμε.

Η Ένωση γονέων θα συνεχίσει να καταγράφει τα προβλήματα που εμφανίζονται στα σχολεία μας και ειδικά στα «νέα σχολεία» που λειτουργούν πιλοτικά στο δήμο μας, παρεμβαίνοντας δυναμικά όπου απαιτείται. Στις ενιαίες σχολικές επιτροπές με την έστω και μικρή συμμετοχή μας με έναν εκπρόσωπο θα συντελέσουμε στη δίκαιη και ορθή κατανομή των χρημάτων και θα διεκδικήσουμε την επαρκή χρηματοδότηση από τον Δήμο με βάση τις ανάγκες των σχολείων και θα αντισταθούμε στη διαρκή υποχρηματοδότηση της Παιδείας.

Οι συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και οι αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια που προαναγγέλλονται μας δείχνουν ότι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να διασφαλίσουμε το Δημόσιο Σχολείο.

Συνεχίζουμε λοιπόν να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας για μια ποιοτική ουσιαστική Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, η οποία δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα με τα 1900 σχολεία που καταργούνται σ ΄όλη την χώρα και θεωρούμε χρέος μας να συμπαρασταθούμε σ’ όλες τις σχολικές κοινότητες όλων των δήμων που θίγονται.Θεωρούμε ότι η Παιδεία είναι η σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον της κοινωνίας μας και δεν χωράει καμία περικοπή και κανένα μνημόνιο.

Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας

Το ΔΣ

Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Χαλανδρίου

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ πρΟΤΑσης.

Δείτε το στο http://protasiergazomenwn.blogspot.com/

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ! ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ "ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ" ! ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ

Αυτό το πρακτικό μοιράστηκε εχθές κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΚΑ ΚΑΡΑΤΖΑ.

Πρόκειται για το πρακτικό που συνοδεύει τον προϋπολογισμό και δείχνει πώς ερμηνεύτηκε ο όρος ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ για την σύνταξη του προϋπολογισμού δήλαδή για τις ιεραρχήσεις στην ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ!

Μαζεύτηκαν όλοι μαζί οι εκπρόσωποί σας  - λέει το πρακτικό - και χαιρέτησαν τον θεσμό του Καλλικράτη!!!

Άλλο πρόβλημα δεν είχατε δηλαδή εσείς, αφού οι εκπρόσωποί σας απεφάνθησαν - έτσι λέει το πρακτικό - ότι το μόνο που σας έλειπε ήταν να χαιρετίσετε τον θεσμό του Καλλικράτη!!!

Εξαιρείται η κα Σμαραγδή - που αφού χαιρέτησε τον Καλλικράτη (έτσι λέει το πρακτικό) - κατέθεσε και ένα κείμενο με προτάσεις ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΣΥΝΑΦΘΗΚΕ ΒΕΒΑΙΑ στο πρακτικό.

Ε,  αν αυτό είναι "διαβούλευση με την κοινωνία" τότε ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Η κα ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που λένε "ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ - Π.Α.Μ.Ε"!!!

Και δεν ξέρουμε αν φταίει ο "Καλλικράτης" ή η εφαρμογή του.

Άλλωστε έχουμε ξαναγράψει ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Και δεν ξέρω δηλαδή αν π.χ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ (που δεν απαγορεύει) την ανοικτή συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης και την συμμετοχή ενεργών πολιτών ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ή πρόσωπα που έχουν διαδρομή στην πόλη - κοινωνική, επιχειρηματική, πολιτιστική, πολιτική, ιερατική, εκπαιδευτική - ώστε να ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ που ακόμα για πολλούς δεν ξεκίνησε.

Αν έχεις την αντίληψη το κάνεις - διαστέλλοντας ερμηνευτικά το γράμμα του νόμου.
Αν όχι μένεις σε στενές ερμηνείες, συνεδριάζεις χωρίς να ανακοινώσεις τόπο και χρόνο (κλειστά) - με την αιτιολογία ότι ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ -  και τελικά βγάζεις και ένα πρακτικό που λέει ότι "¨ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ..."

Ο χρόνος ίσως δεν ήταν αρκετός για μια αντιμετώπιση της διαβούλευσης όπως προτείνουμε και σε αυτό ίσως είχε δίκιο εχθές ο Δήμαρχος - αν και όταν θέλεις πάντα προλαβαίνεις.

Στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής όμως η αιτιολογία αυτή δεν θα υπάρχει.

ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ αν και ποιος είναι με τα κλειστά κλαμπάκια και ποιος με τις ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες και την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά καθώς και την κινητοποίηση των υπαρκτών και διαθέσιμων δυνάμεων ως μέσο για την εφαρμογή πολιτικής προς όφελος του Δήμου με τον αρχαιοελληνικό ορισμό - δηλαδή όλων μας - ή του Δήμου  ως οργανισμού - φέουδου προς κατάκτηση.


ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: "'Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ" !!!

Πρώτο ΘΕΜΑ online : «Καταγγελία του Μνημονίου» ζητά ο Παντελής Οικονόμου! - ΠολιτικήΦόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *