Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ) ΕΝΩΠΟΙΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ...

.... Η ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ  - ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ)
ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ,

(ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 12-11 ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ) ....

Η ΛΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Έκθεση 'Σοφών' στη Γερμανία:"Όχι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"

"Όχι στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ"

Σύμφωνα με τους Γερμανούς οικονομολόγους η κρίση χρέους της ευρωζώνης επηρεάζει καθοριστικά την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας. Έτσι για το 2012 προβλέπουν ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 0,9%.

Οι πέντε κορυφαίοι οικονομολόγοι εκτιμούν ως «σωστές τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής για το ‘κούρεμα’ του ελληνικού χρέους κατά 50% και την αύξηση του πλαφόν του ταμείου στήριξης στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ».
Ωστόσο εκφράστηκαν και επιφυλάξεις από τον επικεφαλής του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων Βόλφγκανγκ Φραντς: «Παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να διατηρηθεί το κλίμα ανησυχίας στις αγορές. Σε μια τέτοια δυσμενή εξέλιξη ακόμη και η στρατηγική του διευρυμένου ταμείου στήριξης αγγίζει τα όριά της. Ελλοχεύει δηλαδή ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης διάλυσης της ΟΝΕ ή η στενωπός της απεριόριστης αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ.»


Ευρωπαϊκό ταμείο εξόφλησης χρεών;

Βόφλγκανγκ Φραντς, επικεφαλής του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησηςΒόφλγκανγκ Φραντς, επικεφαλής του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησηςΩς εναλλακτική πρόταση στα σενάρια αυτά το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων πρότεινε τη σύναψη μιας «νέας ευρωπαϊκής συμφωνίας» για την αποπληρωμή χρεών.
Δηλαδή τη σύσταση ενός κοινού ταμείου εξόφλησης χρεών, από το οποίο θα μπορούν να δανείζονται οι χώρες-μέλη της ΕΕ με ευνοϊκούς όρους και επιτόκια, αλλά σε αντίθεση με τα ευρωομόλογα, το ταμείο αυτό θα πρέπει να διέπεται από αυστηρές προϋποθέσεις δανειοδότησης. Θα μπορεί π.χ. να καθορίζει το χρονοδιάγραμμα, τις ρήτρες και τον τρόπο εξόφλησης.
Διότι όπως επεσήμανε ο Πέτερ Μπόφιγκερ, μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων, «η πρόταση αυτή ενδέχεται να αποβεί μοιραία. Δηλαδή μπορεί να διασφαλίσει χρόνο και μεγαλύτερα περιθώρια διαχείρισης της κρίσης, αλλά χωρίς αυστηρές ρήτρες μπορεί να γίνει εστία πυροδότησής της, που τροφοδοτείται προς το παρόν από την έλλειψη εμπιστοσύνης των επενδυτών στα σχέδια και τις προθέσεις των εθνικών κυβερνήσεων για δημοσιονομική πειθαρχία και εξυγίανση.»

Με τη σύσταση του κοινού ταμείου εξόφλησης χρεών διαφώνησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρελ και δήλωσε ήδη χθες ότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει την αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών. Και επιπλέον υπάρχουν συνταγματικά κωλύματα για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου.

Τέλος, στην έκθεσή τους οι πέντε κορυφαίοι οικονομολόγοι λένε "όχι" στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όχι μόνον γιατί δεν υπάρχει αυτή η τεχνική δυνατότητα, αλλά και επειδή η έξοδος της Ελλάδας θα προκαλούσε πολλαπλές παράπλευρες απώλειες στις άλλες χρεωμένες χώρες της ευρωζώνης και τεράστια διαφυγή κεφαλαίων που θα παρέλυε το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Bernd Grässler /Βιβή Παπαναγιώτου

ΣΑΝ ΧΘΕΣ ΕΦΥΓΕ Ο ΡΙΤΣΟΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!





Εάν μας έλεγαν...

Εάν πριν δυο-τρία χρόνια μας έλεγαν:
Θα σας κυβερνήσει ένας τραπεζίτης, χωρίς εκλογική έγκριση από τον λαό, με απευθείας ή έμμεση υπόδειξη και υποστήριξη από ξένες κυβερνήσεις και ΜΜΕ, χωρίς την εξαρχής αποδοχή, έστω και από τους αρχηγούς των κομμάτων που τον στηρίζουν, ο οποίος ήρθε κατευθείαν από την Ουάσινγκτον, είχε υψηλότατη θέση σε ευρωπαική υπερεθνική τράπεζα, ενώ ήταν επίσης μέλος σε υπερεθνικές οργανώσεις και ιδρύματα, τα οποία ίδρυσαν και ελέγχουν πάμπλουτοι επιχειρηματίες, κάτοχοι πολυεθνικών εταιρειών, που συντονίζουν παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα,... τι θα λέγαμε;
'Αντε ρε...! Aυτά είναι ιστορίες συνομωσίας ! Δεν γίνονται αυτά...
-Είναι ;
-Γίνονται ;

Αποκαλυπτικό: To πρόγραμμα των 100 ημερών και άλλα ενδιαφέροντα‏

Το Εβδομαδίαιο Οικονομικό Δελτίο της Alpha Bank της 10ης(!) Νοεμβρίου 2011, που σαν έτοιμη από καιρό, προδιαγράφει τις εξελίξεις, εγκρίνοντας τον νέο πρωθυπουργό και καταθέτοντας με σαφήνεια το πρόγραμμα των 100 ημερών(!), ζητώντας παράλληλα να δωθεί άπλετος χρόνος στη νέα κυβέρνηση για να επιτελέσει το έργο της.
Ξεκαθαρίζει επίσης ότι: Σύμβαση ίσον νέο Μνημόνιο.
Όλο το Δελτίο
Ενδιαφέροντα αποσπάσματα:

"Η νέα κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, που χαίρει πλήρους αποδοχής από την
ελληνική κοινωνία,
είναι σε θέση να ενεργοποιηθεί άμεσα και αποτελεσματικά στους ακόλουθους τομείς" ....
"Ευχής έργον θα ήταν να μην επηρεάσει ο χρόνος των εκλογών το έργον της κυβέρνησης αυτής ώστε να της δοθεί άπλετος χρόνος για την επιτέλεση του έργου της. Η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές θα επιφορτισθεί με την υλοποίηση των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ως προϋπόθεση για το 2ο ΠΧΣ, δηλαδή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμού Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2011-2015, όπως αυτά θα συμπεριληφθούν στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής μεταξύ της Ελλάδος και των δανειστών της"

"Είναι επίσης αναγκαία η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών στο τελευταίο
2μηνο του έτους έτσι ώστε να εισπραχθούν με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο τα έσοδα που έχουν προγραμματιστεί."
"Η εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση αφορά όχι μόνο στο πολιτικό σύστημα της χώρας αλλά και στη
δημόσια διοίκηση και στον ιδιωτικό τομέα."

"Επίσης, θα πρέπει να καταθέσει στη Βουλή το τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού του 2012 έως την 21η
Νοεμβρίου 2011 ώστε να ψηφισθεί από τη Βουλή έως την 23η Δεκεμβρίου 2011"
"Να διακηρύξει με αδιαμφισβήτητο τρόπο την απαρέγκλιτη απόφασή της για εφαρμογή των μέτρων που είναι αναγκαία για την επίτευξη των στόχων του ΜΠΔΣ 2011-201"

"Η νέα κυβέρνηση απαιτείται, επίσης, να προχωρήσει σε συμφωνία με την Τρόικα του αναθεωρημένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2011-2015 που στην ουσία αποτελεί το Μνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής, δεδομένου ότι η νέα δανειακή σύμβαση και η νέα απόφαση του ΔΝΤ για τη δική του συμμετοχή στο 2ο ΠΧΣ της Ελλάδος θα ενσωματώνουν το αναθεωρημένο ΜΠΔΣ και το νέο Μνημόνιο"
"Απαιτείται, τέλος, η άμεση προώθηση των διαδικασιών και των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες που
κατέχουν ελληνικά κρατικά ομόλογα για την υλοποίηση του προγράμματος απομείωσης αυτών των
ομολόγων κατά 50% («PSI Plus»), που αποτελεί βασικό μέρος του 2ου ΠΧΣ της Ελλάδος που
αποφασίστηκε την 26η Οκτωβρίου 2011"
"Το δημοψήφισμα ακυρώθηκε και αντί αυτού προωθήθηκε η δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας από τα δύο μεγάλα κόμματα στη χώρα με σκοπό την υλοποίηση της Συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου 2011. Η αβεβαιότητα όσον αφορά την επικύρωση και την εφαρμογή της Συμφωνίας αυτής, που υπήρχε πριν από 10 ημέρες, σήμερα έχει εξαλειφθεί."
"Η Ζώνη του Ευρώ είχε έννοια χωρίς καμιά δυνατότητα εκδίωξης, ή εξόδου, μιας χώρας-μέλους από αυτή"
"Οι αγορές θεωρούν ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης θα εφαρμοστούν (αργά ή γρήγορα) και στις άλλες χώρες – μέλη που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα"
"Η κρίση χρέους στη ΖτΕ, στο βαθμό που δεν εξελίσσεται σε διασάλευση των βασικών αρχών λειτουργίας της Ζώνης του κοινού νομίσματος, λειτουργεί προς όφελος της Γερμανικής οικονομίας διότι συμβάλλει στη διατήρηση του Ευρώ σε εξαιρετικά ανταγωνιστικά επίπεδα"