Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΛΥΑ – ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΡΕΛΑΣ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ. (ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ)

Η ιδέα για εκδήλωση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών από την αυτοδιοίκηση είναι ιδέα που προέρχεται από το think tank (ΧΑ! για να μην μας την βγαίνουν οι «μονδέρνοι» με τα «food costs”) του σοσιαλιστικού χώρου.  (του σοσιαλιστικού με την έννοια των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων εννοούμε).

Αυτά είναι γνωστά σε όσους κάνουν πολιτική υπηρετώντας ΑΞΙΕΣ και ΙΔΕΕΣ ενώ είναι ακατανόητα στον … Τουίτυ, το Συλβέστερ  και τον … Σούπερ Γκούφη που αποφάσισαν να ασχοληθούν με την πολιτική για να βρούνε ρόλο κομπάρσου σε κανένα σήριαλ στο ΜΠΙΧΛΑ ΤΣΑΝΕΛ.

Αυτή η πολιτική γραμμή κέρδισε πόντους στην αυτοδιοίκηση – τόσο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στην Ελλάδα - αφού «κάλυπτε» τα κενά που άφηνε στην χρηματοδότηση των ΟΤΑ η συνεχής μείωση των κονδυλίων από τους κρατικούς προϋπολογισμούς.
ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΚΥΡΙΑΡΧΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
Εδώ άρχισε να υπεισέρχεται ο παράγων ΜΠΑΧΑΛΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΘΕΙ Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ.
Έγινε στις δημοτικές επιχειρήσεις ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ.
Διορισμοί, χρυσοί μισθοί, μίζες, αδιαφάνεια, υπερβολές και όλα αυτά που χαρακτηρίζουν αυτό το δημιούργημα των Ελλήνων πολιτικάντηδων των 2 κομμάτων εξουσίας  που αποκαλείται ελληνικό δημόσιο, βρήκαν το νέο βασίλειό τους  ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή γινόταν από τις δημοτικές επιχειρήσεις.
Το απόλυτο ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. Τα κατάφεραν να είναι όλες ζημιογόνες και προβληματικές.
ΟΛΕΣ;;;;
ΟΧΙ! Υπήρχε το «ΓΑΛΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ».
Μια δημοτική επιχείρηση ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ, ΧΑΜΗΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ, που με αργά βήματα άρχισε να παράγει σταδιακά ΜΕΤΡΗΣΙΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ.


Το πώς μπορούσε να λειτουργήσει – περίπου - είχε περιγραφεί ΓΡΑΠΤΩΣ στο προεκλογικό πρόγραμμα κάτι παλαβών που κατέβηκαν μόνοι τους στις δημοτικές εκλογές του 2002.
Ο Γρ.  Ζαφειρόπουλος που τότε – το 2002 - κέρδισε τις εκλογές και έγινε δήμαρχος, με πρόεδρο του Δ.Σ. – νο 2  του - τον σημερινό δήμαρχο Γ. Κουράση επένδυσαν ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΛΥΑ.
ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ.
Το δημοτικό συμβούλιο ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ συμβάσεις για να αναλάβει η δημοτική επιχείρηση δράση. ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ!

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. λοιπόν ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ έχει εισηγηθεί τις προγραμματικές συμβάσεις και τις έχει ψηφίσει. ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. (Θα επανέλθουμε).
Ο υπογράφων ήταν τότε δημοτικός σύμβουλος – επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης - και ψήφισε ΛΕΥΚΟ δηλώνοντας ότι «ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ ΘΕΤΙΚΑ ΑΝ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ.» (Δείτε τα πρακτικά του Δ.Σ. της εποχής).
Παρόλες τις επιφυλάξεις μας όμως και δευτερεύουσες διαφοροποιήσεις,  η επιλογή Ζαφειρόπουλου - Κουράση  ήταν σε σωστή κατεύθυνση και επιλέξαμε να την παρακολουθήσουμε και να το στηρίξουμε  ειδικά όταν διαπιστώσαμε ότι ανέλαβε να το προωθήσει ο Γιώργος Παρασκευόπουλος που είναι ένας ΚΑΛΟΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΚΑΙ ΗΞΕΡΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΩ ΘΑ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΕΡΑΣ.
ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΘΕΣΑΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, κατ’ αρχήν με τον Σταύρο Λιανό και στην συνέχεια με τον υπογράφοντα, αφού μας αναλήθηκε το σχέδιο, συμφωνούσαμε σε μεγάλο βαθμό και μας έγινε η τιμή να ζητηθεί η συμμετοχή μας ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΦΛΥΑ - ΔΕΠΑΧ αφού αναγνωρίστηκε από τον δήμαρχο Ζαφειρόπουλο ότι είμεθα οι γνήσιοι συνεχιστές των πατρώων της άποψης των δημοτικών επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι - (ιστορική αναδρομή αύριο).
Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προβλέψεις μας ότι η ΦΛΥΑ θα πάει καλά και θα παράξει έργο.
 Στην Ελλάδα όμως όταν υπάρχει αποτέλεσμα τόσο το χειρότερο .... για το αποτέλεσμα και αυτούς που το παράγουν,  αφού ήδη η δημοτική επιχείρηση είχε στοχοποιηθεί ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ώστε να δικαιωθεί η πολιτική αντίληψη των ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΩΝ ΤΗΣ που είχαν πλέον ενώσει δυνάμεις εναντίον των «εισαγόντων καινών δαιμονίων» που όπως έλεγαν τότε «αυτοί εκεί στην ΦΛΥΑ κάνουν όλο το παιχνίδι, πρέπει να τους τελειώσουμε» διότι δεν συμφέρει να πάνε καλά.
 Ήταν αρχικά κυρίως αντιπολιτευόμενοι  τον Ζφειρόπουλο με αιχμή όμως έναν ΑΝΤΙΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΙΚΟ ΔΕΞΙΟ – ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ που είχε περάσει απέναντι, στην πράσινη πλευρά και που ήταν – όπως αποδείχτηκε πλέον σε ανοικτή γραμμή και με δημοτικούς συμβούλους του Ζαφειρόπουλου που τον …. πισωστήριζαν και που είχαν αρχίσει να του σκάβουν τον λάκκο.
Σταδιακά η ΦΛΥΑ - χάρη στην δουλειά κυρίως του Παρά - άρχισε να ΠΑΡΑΓΕΙ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ – εκ του μηδενός, το τονίζω και θα επανέλθω σε αυτό – και να το διαθέτει ΟΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ,  τηρώντας ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ – αν όχι σε απόλυτο - ΒΑΘΜΟ – ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  – τις προβλεπόμενες από το νόμο  διαδικασίες.
Αυτό πιστοποιήθηκε στους επανειλημμένους ελέγχους από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (2 έλεγχοι έγιναν το 2006 και το 2010) και του ΣΔΟΕ (το 2010 και το 2011 θυμάμαι) της εταιρίας όπου ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ ή σε στέλεχός της  για την άσκηση των καθηκόντων του –και έγινε ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΗ  για το μέλλον (!) ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ από το σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης. (στα περί διαγωνιστικών διαδικασιών θα έρθουμε σε επόμενο άρθρο μας.)
Μια απλή σύγκριση όμως  με τις «ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ» που έγιναν το καλοκαίρι στο Αετοπούλειο και ψηφίστηκαν από τους διώκτες της ΦΛΥΑ,  θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον για όσους θέλουν να βγάλουν ΔΙΚΑΙΑ και ΑΣΦΑΛΗ συμπεράσματα και όχι να εξυπηρετήσουν τις σκοπιμότητές τους  – αυτούς  τους έχουμε ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ, δεν ασχολούμαστε μαζί τους.
Η ΦΛΥΑ, εκτός από τους «οπισθοστηρικτές» είχε όμως να αντιμετωπίσει άλλες δύο προκαταλήψεις:
1.       ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ – ΑΡΝΗΣΗ της παραδοσιακής αριστεράς σε κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία και

2.       το κλίμα που διαμορφώθηκε στην κοινή γνώμη από την ΜΠΑΧΑΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΑΛΛΩΝ – ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ  – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και τις καθημερινές καταγγελίες γι’ αυτές στον τύπο.
Πολλές φορές αυτά τα χρόνια απολογηθήκαμε για αυτά που ΑΛΛΟΙ έκαναν:
Π.χ. «ΟΙ ΠΑΧΥΛΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ» που ήταν της τάξης των 20000 ευρώ τον χρόνο στην ΦΛΥΑ, όταν οι άλλες δημοτικές επιχειρήσεις πλήρωναν 70000 και 100000 ευρώ τον χρόνο ή το «όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες» .
Ε Η ΦΛΥΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ - ΑΝΕΚΔΟΤΟ:
Θα σας περιγράψω έναν διάλογο με φίλη, που δείχνει την απόλυτη επικοινωνιακή μας ήττα – ημών που στηρίζουμε την ΦΛΥΑ και το έργο της, απέναντι στην συμμαχία των παλαιοκομματικών:
«Δεν λες για το σκάνδαλο του Αετοπουλείου» μου λέει λοιπόν η φίλη.

«Λέω», της απαντώ. «Πώς δεν λέω. Κάθε μέρα λέω»

«Όχι γι’ αυτά που λες» μου λέει.
«Κάνεις πως δεν ξέρεις ρε Άγγελε ότι το Αετοπούλειο πήρε λεφτά από την ΦΛΥΑ. Γιατί δεν το γράφεις αυτό;» μου λέει  λες και μου έλεγε ότι το Αετοπούλειο πήρε λεφτά από έμπορο νοθευμένης κοκαΐνης».
 (ΤΟΝΙΖΩ: ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΗΣ. ΝΟΘΕΜΕΝΗΣ. Τόσο συνωμοτικά μου έκανε την μεγάλη της αποκάλυψη, η φίλη μου που την αγαπάω και ξέρω ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ, ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ, ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ.).

«Ε και;» συνεχίζω. «Αυτό κάνει χρόνια η ΦΛΥΑ. Μαζεύει λεφτά και τα δίνει στο Αετοπούλειο, στο ΚΑΠΗ, παλιότερα στον ΟΝΑ, στον Δήμο και ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ. Τι εννοείς;;;»

«Ναι αλλά στην ΦΛΥΑ πήγε το ΣΔΟΕ!»
«Καλά έκανε το ΣΔΟΕ και πήγε. Την δουλειά του κάνει. Μακάρι να πάει και αλλού για να ξεμπλέξουμε από τους κλέφτες. Τι σημαίνει ότι πήγε το ΣΔΟΕ;  ΒΕΒΑΙΩΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ;;;»  συνέχισα.
«Να, ξέρεις, λένε ….»
………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ!
 Διότι ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ.
Λένε ιδιωτικά.
Πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα αλλά ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΠΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
Όπως αυτές που θα λάβουν από αυτή  την σειρά των άρθρων μας.
Διότι όπως σας υποσχεθήκαμε θα κάνουμε ένα συνολικό ταμείο της ΦΛΥΑ.
ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΛΟΓΟ. ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤE ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ. (Σιγά μην μιλήσει κανείς τους δημόσια, αλλά εμείς πολύ θα το θέλαμε και το προκαλούμε.)
Και θα το κάνουμε το ταμείο τώρα ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ από τον πράσινο εταίρο ότι πρέπει να ΤΕΘΕΙ Η ΦΛΥΑ ΣΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ, χωρίς να απαντηθεί από ΚΑΝΕΝΑΝ από τους μπλε εταίρους της συνδιοίκησης.
(Έτσι τους συμβούλεψε  να κάνουν ο ΕΠΙ-ΚΕΝΟ-ΝΙΟΛΟΓΟΣ: Στήνουν την προβοκάτσια, την βγάζει ο πράσινος για να κάνει τον μάγκα, δεν απαντούν οι μπλε και μετά προχωρούν, συμμορφώνονται στις προτάσεις της αντιπολίτευσης (ΧΑΧΑΧΑ) και είναι "δημοκρατικοί" .
ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ  ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΕΣ. ΣΑΝ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΝΟΝΙΟΛΟΓΟΥ)
ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ – ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ γιατί θέλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να πείσουμε ότι άλλο είναι το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων.
Η ΦΛΥΑ είναι μια προσπάθεια 10 χρόνων που πήγαινε - τα 9 από τα 10 χρόνια ΚΑΛΑ, αναπτυσσόταν, ανέβαινε με σχέδιο και αργά αλλά αποφασιστικά βήματα και που σχεδιάζουν να σβήσουν σε 1-2 χρόνια εξαιτίας της παραδοσιακής νεοελληνικής μαλακίας ΠΟΥ λέει ότι ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ, για να μην συγκρίνονται ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και φαίνεται η ανεπάρκεια τους.
ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΙ! ΔΙΕΛΥΑΝ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ! 
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΙ: ΕΧΤΙΖΑΝ!
ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ.
ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ένα απόσπασμα  ιδιωτικής συζήτησης - θα είναι το μοναδικό -  πέρυσι γύρω στον Φλεβάρη τριών ανθρώπων:
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ – τότε και τώρα – ΤΗΣ ΦΛΥΑ και των 2 – τότε – αντιπροέδρων.
«Μαθαίνουμε ότι γίνονται συζητήσεις για να οδηγηθεί η ΦΛΥΑ σε ζημιογόνα χρήση και  σε κλείσιμο. Ισχύει;» ρωτήσαμε  τότε οι 2 αντιπρόεδροι, τον Πρόεδρο.
«Όχι ρε σεις. Τι είναι αυτά που λέτε» μας καθησύχασε ο πρόεδρος.
«Του  λένε κάποιοι κάτι τέτοια του Κουράση αλλά αυτός δεν συμφωνεί» μας λέει ο πρόεδρος.
«Είσαι σίγουρος ρε Σωτηράκη, γιατί βοά ο τόπος» (Ο Παράς τον λέει ΣΩΤΗΡΑΚΗ τον πρόεδρο)
«Ναι ρε σεις, αφού είμαι εγώ εδώ. Άλλωστε και σε εκκαθάριση να την βάλουν εγώ θα είμαι διαχειριστής» μας ξεφουρνίζει και μένουμε  ξεροί και  οι δύο αντιπρόεδροι .
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΛΛΟΥ.
ΑΥΡΙΟ:
ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: ΔΕΚΑΕΤΙΑ του 1990. Δέκα χρόνια ζημώσεων για να λειτουργήσει μια δημοτική επιχείρηση. Από την ... εισήγηση, στο "πολιτιστικό καφενείο" και την πρώτη θεώρηση βιβλίων και στοιχείων.
Η σύλληψη για την ίδρυση της δημοτικής επιχείρησης και η δεκαετία του 1990.

Σ.Σ. Αν η ΦΛΥΑ περάσει δέύτερη ζημιογόνα χρήση - μετά την περυσινή - θα την έχουν αφήσει να κλείσει. Στην περυσινή ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ θα έλθουμε αναλυτικά.

Σ.Σ.2 Είμαστε πολύ περίεργοι για την θέση που θα λάβουν σε αυτή μας την πρωτοβουλία, να προκαλέσουμε δημόσια αντιπαράθεση, στελέχη της διοίκησης, δημοτικοί σύμβουλοι και μη που έχουν δουλέψει και προφέρει στην ΦΛΥΑ και είναι μέρος αυτής της πολύχρονης προσπάθειας όπως ο Μάνος Κρανίδης, ο Χρήστος Κιάκος, ο Μανώλης Γιαννακός, ο Τάκης Αλεξανδρής, ο Μπάμπη Κίτσιος κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου