Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΛΥΑ – ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΡΕΛΑΣ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ. (ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ)

1ο μέρος του αφιερώματος στην ΦΛΥΑ:  http://stinplatia.blogspot.com/2012/01/blog-post_07.html

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ:

ΦΛΥΑ 1994 -2002
Η ΦΛΥΑ ήταν ένα ανενεργό νομικό πρόσωπο του Δήμου, που είχε ιδρυθεί την πρώτη περίοδο (1990 – 1994), Παττακού,  πάνω σε μια εισήγηση του  - εκ των ΡΕΑΛΙΣΤΩΝ θεωρητικών του πραγματικού σοσιαλιστικού χώρου στο Χαλάνδρι - Τίμου Θεοχάρη (πρόεδρου του Δ.Σ. επί Ν. Πέρκιζα) σε συνεργασία με τον Αλέκο Βαρβέρη, τον Σπύρο Κάζο, και υπό της παρακολούθηση κάποιων εξ ημών των νεοτέρων – ΤΟΤΕ ήμασταν ακόμα  νέοι - που θεωρούσαμε από ΤΟΤΕ ότι εκεί κάπου πρέπει να αναζητηθεί το μέλλον της αυτοδιοίκησης:
ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΟΥΡΓΑΡΕΣ. (Από τότε είμεθα ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ και ΨΙΛΟΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ).
Αυτό το νομικό πρόσωπο ιδρύθηκε τότε, με αρχικό κεφάλαιο 15 ΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ.  (Δεν είχαμε σωθεί ακόμα, δεν είχε γίνει ακόμα το ευρώ, είμασταν άσωστοι).
Δεν γούσταρε βέβαια και  πολύ η ηγετική κλίκα που ήταν αντιδημαρχάρες και δεν ήθελαν να εκχωρήσουν αρμοδιότητες (ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ) αλλά μας έκαναν την χάρη για να μην φωνάζουμε και να βολευόμαστε  και εμείς ιδεολογικά – αφού για βόλεμα στη νομή της εξουσίας δεν υπήρχε συζήτηση. ΗΤΑΝ ΚΑΠΑΡΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ.
Μέχρι να ιδρυθεί λοιπόν η ΦΛΥΑ – που δεν ήθελαν -  έφυγε μια τετραετία!
Την δεύτερη τετραετία Παττακού – Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ – ορίστηκε το πρώτο της συμβούλιο.
Βέβαια αυτοί που επέμεναν να δημιουργηθεί η δημοτική επιχείρηση ολόκληρη την πρώτη τετραετία ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΞΩ από το Δ.Σ.
Και τότε η ΦΛΥΑ  πέρασε  το αρχικό ισχυρό σοκ, όταν φαγώθηκε ολόκληρο το εταιρικό του κεφάλαιο -15.000.000 δρχ.   (από την ηγετική κλίκα),  για να φτιαχτεί – ΚΑΙ ΚΑΛΑ - ένα πολιτιστικό καφενείο στην πλατεία,  που ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ , αλλά τα λεφτά ... ΑΝΤΙΟ.
(ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΙΑ).
ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΟΤΙ Η ΦΛΥΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΑΦΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ, αφού είναι παράνομο να ξαναεπιδοτηθεί. Την άποψη υποστήριζαν και οι μπλε εταίροι της παρέας - αντιπολίτευση τότε στο Δ.Σ.
(Οι παλαιοκομματικοί ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ αυτό κάνουν πάντα. ΞΟΔΕΥΟΥΝ Ο,ΤΙ ΒΡΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΕΡΗΜΟ.
ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΚΡΙΔΕΣ!)
Οι άλλοι, που χτίζουν κάνουν ενίοτε και λάθη. ΑΛΛΑ ΧΤΙΖΟΥΝ!
 Στη συνέχεια (1999) ένας τρελός -έγινε πρόεδρός της εταιρίας  και παρόλο ότι δεν ΕΙΧΕ ΠΙΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ  ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ, (δεν είχαμε σωθεί ακόμα – δεν είχαμε μπει στην ευρωζώνη, δραχμές είχαμε  τότε)  ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ-  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (πώς να αμοιφτεί αφού τα λεφτά τα είχε ξακατινιάσει ο προηγούμενος χωρίς να κάνει τίποτα).
ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΖΗΤΑ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Δεν είχαμε  εκσυγχρονιστεί ακόμα, δεν την έλεγαν Δ.Ο.Υ.)  ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ  και δηλώνοντας ότι «ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΞΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΥΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΑΣ, αλλιώς θα δουλέψουμε τσάμπα. Πρώτη φορά άλλωστε δεν θα είναι».

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ - ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ αφού ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΙΛΙΑΣΕ,  ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΥ -  Η ΠΙΤΣΑ ΓΚΙΚΑΚΗ, μετέπειτα Γ.Γ. του Δήμου επί Ζαφειρόπουλου.
ΗΤΑΝ ΤΟ 1999 όταν ζητήθηκε η μεταβίβαση δύο, τριών , ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ αρμοδιοτήτων, στην δημοτική επιχείρηση με πρώτη την υπαίθρια διαφήμιση ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΕΔΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ - επίσημα - ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ από μισθώματα και κάτι τρίχες  από δημοτικά τέλη (ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑΝΑΣΑΚΗ)  και τα λουλουδάδικα στο νεκροταφείο που ο δήμος εκμίσθωνε για κάτι ψίχουλα.

(Όποιος δεν πιστεύει ας ανατρέξει στα τεύχη των τότε προϋπολογισμών – απολογισμών για να λάβει απάντηση για το πού πήγαινε το χρήμα από την υπαίθρια διαφήμιση πριν υπάρξουν οι ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ της ΦΛΥΑ. ΕΞΑΫΛΩΝΟΝΤΑΝ! ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. ΜΗΔΕΝ για το δημοτικό ταμείο.)
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΙΑΤΣΑ. (Ήταν περίοδος με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 4,5 ή 6 % - όχι με ύφεση .... 7 όπως τώρα.)
Δυστυχώς ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, διότι οι ενδοπαραταξιακές ισορροπίες της – παραπαίουσας τότε – παράταξης της διοίκησης  δεν επέτρεπαν να γίνει κάτι τέτοιο.  Εμείς είμαστε δεδομένοι. Ο Θανασάκης ο πολιτευόμενος όμως ….
Ο Κώστας Παττακός  δεν ήταν ο Παττακός της πρώτης τετραετίας. Είχε ήδη μπει σε φάση παραίτησης.

ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΠΟΤΕ ΤΣΑΜΠΑ και δεν χρειαζόταν να ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ για να παίρνουν τις αμοιβές τους. ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΑΝ  ΚΑΙ ΕΦΕΥΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ!

(Όχι δεν θα πούμε ονόματα, κάνουμε ιστορική αναδρομή μήπως αξιοποιηθεί η εμπειρία στο μέλλον, δεν αναμοχλεύουμε τα πάθη του παρελθόντος.)
Ο τρελός λοιπόν παραιτήθηκε από την προεδρία της δημοτικής επιχείρησης  και μετά από λίγο ανεξαρτητοποιήθηκε και από την παράταξη της διοίκησης του δήμου κρίνοντας ότι πλέον η δυνατότητα παραγωγής πολιτικών λύσεων από την τότε ηγετική ομάδα έχει εξαντληθεί.
ΤΟ ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – Η ΓΝΩΣΤΗ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕ ΗΔΗ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ - ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΦΛΥΑ. (Αν προκαλέσουν θα πούμε ονόματα και παρασυναγωγές ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ που από τότε ουσαστικά ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ).

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ;;;
Μα είναι απλός για  ΣΕΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ που είσαι ξύπνιος, αλλά και όσους δεν έχουν σκοπιμότητες (τους άλλους τους έχουμε ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ): Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΦΛΥΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.  (ΚΑΛΕΣ – ΚΑΚΕΣ, ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΕΣ ή  ΜΕ ΛΑΘΑΚΙΑ, αλλά πάντως ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΛΛΗΛΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ. "ΑΥΤΟ ΠΑΙΡΝΩ, ΑΥΤΟ ΔΙΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ."
Και δεν θέλουν συμβάσεις αυτοί οι τύποι!
Θέλουν ΑΝΑΡΧΙΑ και ΜΑΥΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ κάτω από το τραπέζι.
Τους εξασφαλίζει δωράκια και .... προσκυνητές.
ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΙ ΟΛΑΣ!
Όπως παλιά!  Όπως και σήμερα.
Που γέμισε ο τόπος παράνομη υπαίθρια διαφήμιση. ΠΑΝΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ (σε μικροκλίμακα βέβαια).
ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ ΟΙ – και καλά παράνομες - ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ (από τον Μάιο) και δεν έχουν γίνει άλλες – και καλά νόμιμες ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ (με συντηρητικές εκτιμήσεις) σε λίγους μόλις μήνες. (Θα επανέλθουμε σε αυτό αναλυτικά διότι πρόκειται για ΣΚΑΝΔΑΛΟ σε εξέλιξη).

(ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ – ΠΟΣΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ; ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.)
Δεν  λένε  αυτοί - π.χ. - ότι θέλουν να  διορθώσουν πιθανά  λάθη ή παραλείψεις που έχουν επισημάνει - αν έχουν επισημάνει.
Που μπορεί – ίσως – να υπάρχουν – αν και ΑΥΤΟΙ  δεν μας τα έχουν πει και εμάς για  να γίνουμε σοφότεροι.
ΛΕΝΕ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙ «ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ», «ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ», και ένα κάρο ΜΑΚΡΙΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ (ξέρετε σαν του ΕΠΙ – ΚΕΝΟ – ΝΙΟΛΟΓΟΥ) ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
Και κάνουν μηνύσεις (Δ. Παπαδόπουλος) και προκαλούν και  λάθος  αντιδράσεις όπως ήταν κατά την ταπεινή μας γνώμη – οι κόντρα μηνύσεις.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΛΥΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΦΟΥ ΑΦΟΡΑ ΒΑΘΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ.
ΟΧΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΒΑΘΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Και τα πολιτικά θέματα, οι πολιτικές συγκρούσεις  πρέπει να λύνονται ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ  και όχι στα δικαστήρια.

ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ!
ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΛΥΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ «Η ΦΛΥΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΑΛΛΑ ΕΧΑΝΕ Ο ΔΗΜΟΣ».
ΔΙΟΤΙ Η ΦΛΥΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣ!
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ, Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ "ΛΕΥΚΕΣ" ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΗΡΕ Ο ΔΗΜΟΣΟΧΙ Ο "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ" ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ -  ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΥΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΠΩΣ.
"ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ" που έλεγε και ο ΓΑΠ.
Διότι ΝΑΙ στην ΦΛΥΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ (και μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν). ΔΙΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ.

Και θα πούμε και κάποια λάθη που έγιναν, ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ, διότι στην ΦΛΥΑ δουλέψανε κάποιοι πολύ.

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΘΗ.
ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ.
ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΣΕ 1-2 ΧΡΟΝΑΚΙΑ.
Το χτίσιμο και η εφαρμογή νέων αντιλήψεων δεν είναι το ίδιο εύκολο όμως.

ΕΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΑΝ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΗΣ ΦΛΥΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ή ΑΡΝΗΤΙΚΟ , ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Από βδομάδα ....
ΚΑΛΟ Σ- Κ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *