Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ . ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ! ΑΣ ΠΕΣΕΙ ΦΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ! ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΡΙΤΩΝ ΤΗΣ ΦΛΥΑ!

http://profiltispolis.blogspot.com/2012/01/blog-post_3316.html

"Φλύα": Αντιφατικές απόψεις που μας μπερδεύουν


Παρακολουθoύμε εδώ και κάμποσες μέρες το (εκτεταμένο) αφιέρωμα του Αγγελου Νταβία στη δημοτική επιχείρηση «Φλύα». Ο κ. Νταβίας επιχειρηματολογεί πάνω σε συγκεκριμένα γεγονότα και χρησιμοποιεί για να τεκμηριώσει τις απόψεις του μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέροντες αριθμούς.
Επειδή ποτέ δεν υπήρξαμε μέλη στην εν λόγω δημοτική επιχείρηση, ομολογούμε ότι δεν είμαστε σε θέση να προσθέσουμε στο ρεπορτάζ τού blog stinplatia πολλά σημαντικά και διαφωτιστικά στοιχεία. Θεωρούμε όμως την ευκαιρία μοναδική προκειμένου να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την περίπλοκη σε λειτουργία -και θα εξηγήσουμε τον χαρακτηρισμό-ανώνυμη (πλέον) εταιρεία.
Υπάρχει μια διάχυτη εντύπωση στον κόσμο του Χαλανδρίου ότι στη «Φλύα» δεν γινόντουσαν όλα με τις διαδικασίες που προβλέπει ο κώδικας. Και όταν αναφέρομαι στον «κόσμο του Χαλανδρίου» δεν εννοώ κανέναν από τη διοίκηση του δημάρχου, τον επικοινωνιολόγο του ή τον κ. Σωτήρη Παρασκευόπουλο. Οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης έστω κι αν γίνονται μπροστά σε περιορισμένο κοινό στα δημοτικά συμβούλια μοιάζουν πολλές φορές να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και, προφανώς, αυτή η αντίληψη περνάει έξω και στον κόσμο.
Το γεγονός ότι στη «Φλύα» είχαν τοποθετηθεί πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην δημάρχου, δίχως να είναι κατακριτέο, δημιούργησε την αίσθηση πως αρκετές αποφάσεις δεν θα διέρρεαν στο ευρύ κοινό.
Εκείνο που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας είναι ότι επί των ημερών του πρώην δημάρχου Ζαφειρόπουλου η δημοτική επιχείρηση αναπτύχθηκε και σταμάτησε απλώς να καταθέτει μια μηδενική φορολογική δήλωση, παραμένοντας ουσιαστικά ανενεργή. Αναλήφθηκαν σημαντικότατες πρωτοβουλίες και ενισχύθηκαν ο δήμος και πολλά από τα νομικά του πρόσωπα με διάφορες χορηγίες.
Σχετικά με τις απολαβές των κατά καιρούς επικεφαλής, προέδρων, αντιπροέδρων και διευθυνόντων συμβούλων αυτές δεν είναι παράνομες και το αν συνιστούν υπερβολή εναπόκειται στην κρίση του καθενός. Επίσης πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ο χρόνος απασχόλησης των προσώπων αυτών για να δικαιολογηθούν ή όχι οι αποζημιώσεις τους.
Από την πλευρά της διοίκησης πρέπει να γνωστοποιηθεί ό,τι κρίνεται ότι είναι μεμπτό για τους ανθρώπους που διαχειρίστηκαν τις τύχες της «Φλύας». Και να αποκαλυφθεί αν κάτι πράγματι δεν γινόταν σωστά. Γιατί ακούμε συνεχώς για ελέγχους-πήγε πρόσφατα και το ΣΔΟΕ-αλλά μένουμε μονίμως στο σκοτάδι σχετικά με τις όποιες αποκαλύψεις-αν υπάρχουν τέτοιες. Χρήσιμη θα ήταν και η άποψη του προέδρου κ. Παρασκευόπουλου, ο οποίος αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της πρώην και της νυν διοίκησης.
Εμείς θα περιμένουμε περισσότερα στοιχεία για να τα δημοσιοποιήσουμε, απ’ όποια πλευρά κι αν προέρχονται και εφόσον φυσικά έχουν επαρκώς ελεγχθεί.
Σ.Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Άρη να είσαι σίγουρος ότι ΜΟΝΟ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΟΥΣΙΩΔΗ ΛΑΘΗ - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ -  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΝ.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ. ΠΟΥ ΑΝ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕΒΑΣΤΕΣ.
ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ "ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ" ΚΑΙ ΣΠΕΚΟΥΛΑ!
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΙ ΘΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου