Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Το θέμα για το οποίο σας προετοιμάσαμε τις προηγούμενες μέρες δεν είναι μικρό.

Σε μια ευνομούμενη κοινωνία θα ήταν θέμα ΈΚΠΤΩΣΗΣ της διοίκησης αλλά και ποινικής δίωξης εντεταλμένων δημόσιων λειτουργών - υπαλλήλων που ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να τηρούν το νόμο ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ.

(Αυτά σε πολιτισμένες χώρες. Εδώ πρέπει να προσκυνάς για να πληρώνεσαι τον κόπο σου, μετά από 6 χρόνια. ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ , ΟΙ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ και ΤΟ ΜΠΑΞΙΣΙ).

Εδώ είναι η  ΜΠΑΝΑΝΙΑ του ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ (που λέει και ο Τράγκας).

Η εξουσία κάνει ό,τι γουστάρει και στα παπάκια της οι πολίτες.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι - όχι όλοι - αναλαμβάνουν να υλοποιούν τις παράνομες εντολές - με το αζημίωτο βέβαια. Που μπορεί να είναι χρήμα ή εύνοια στο να μην δουλεύεις και  να είσαι αραχτός.

Ποια είναι η φιλοσοφία της ανταποδοτικότητας κάποιων υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης (καθαριότητα, φωτισμός κυρίως).

Τι σημαίνει αυτό απλά και πρακτικά για να το καταλάβει και η κόρη μου που είναι 13 και άρχισε να κάνει ερωτήσεις:

Η υπηρεσία καθαριότητας των δήμων ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ μέσω των δημοτικών τελών που μπαίνουν στον λογαριασμό της ΔΕΗ (ξέρετε εκεί, πάνω από το χαράτσι και πριν την ΕΡΤ).

ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΣΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ! Μπαμ και κάτω και άμα δεν τα σκάσουμε .... ΚΕΡΑΚΙ.

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΩΓΑΝΕ ΤΑ ΑΡΟΥΡΙΑ. (Σκέψου ότι ενώ τα σκάμε κασάτα καθαριότητα δεν έχουμε πάντα αυτή που πρέπει, σκέψου να μην πληρώναμε κιόλας.)

Επειδή όμως είναι στην ΔΕΗ και επειδή από το αν έχεις να τα σκάσεις εξαρτάται το αν θα έχεις ΡΕΥΜΑ, ο νόμος είναι αυστηρός και καθαρός: ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ.

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ - που σκάτε κασάτα κάθε δίμηνο - ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, όπως π.χ. πληρωμές επι-κενο-νιολόγων, προβολή ιδιωτικών φεστιβάλς, αμοιβές περιπλανωμένων πολιτικάντηδων, διοργάνωση ημερίδων για την προστασία του αιγαιόγλαρου κλπ - κλπ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΑ και να μην μας φάνε οι κατσαρίδες.

Γι' αυτό ο νόμος λέει ότι μαζεύεις τα έξοδα που κάνεις για την καθαριότητα, τα διαιρείς με το σύνολο των τετραγωνικών των δημοτών και βγάζεις το πηλίκο που πρέπει να πληρώνουν οι πολίτες.
ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ.

Τώρα θα μου πει κανένας ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΤΗΣ, "Δηλαδή δεν έχει ξαναγίνει αυτό; Και πάντα στο παρελθόν αυτό που περιγράφεις γινόταν με ΑΠΟΛΥΤΟ τρόπο";

ΟΧΙ! ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΗΜΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

Πάντα υπήρχε  ανοχή για την διευκόλυνση της επίλυσης προβλημάτων. Και γινόντουσαν και ψιλοπουστιές του στυλ "χώνουμε στον κωδικό της επισκευής των οχημάτων καθαριότητας και κανένα ανταλλακτικό για τα οχήματα της δημοτικής αστυνομίας (παραδειγματικά το αναφέρω) ή τις βενζίνες της Τεχνικής Υπηρεσίας για να τα βολέψουμε".

ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ 3 ΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΜΙΑ και να το δικαιολογείς με ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥΣ. (Και παλιά μπλα μπλα μπλα  ....)

Και πολύ περισσότερο ΑΛΛΟ είναι

- να έχεις 3 ΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ από το 2011 ΗΔΗ, να έχει γίνει περικοπή στους μισθούς των σκουπιδιάρηδων στον πάτο (μέχρι να πληρώσουν για να δουλεύουν πρέπει μερικοί και δεν είμαστε υπερβολικοί. ΤΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ 15ΜΕΡΑ)

- να επίκεινται απολύσεις, εφεδρείες και τα κέρατα του Ράιχενμπαχ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟ 2012 ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

- να υπάρχει εσωτερική υποτίμηση ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ κατά 30% σύμφωνα με τα λεγόμενα αυτού του πουλιού του ΤΟΜΣΕΝ και των άλλων δύο νταβατζοεκπροσώπων

- να ζητάς εσύ ο ίδιος - Ο ΔΗΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ - μείωση στα νοίκια που πληρώνεις για τα κτίριά σου λόγω της ύφεσης από τον ιδιοκτήτη  (ΚΑΙ ΟΡΘΑ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΑΣ)

και ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ να χρεώνεις του πολίτες ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, δηλαδή να προετοιμάζεις του χρόνου ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ, από τα 3 ΜΥΡΙΑ που είχες το 2011.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ σκανδαλώδη και προκλητική συμπεριφορά απέναντι στους κατοίκους της πόλης.

Πρόκειται για μια ακόμα επιβεβαίωση της άποψης που λέει ότι πρόκειται για την πιο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ που έχει περάσει από το Χαλάνδρι, ότι πρόκειται για μια ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ εξυπηρέτησης μόνο μιας κλειστής κάστας ΚΟΛΛΗΤΩΝ, για την εξυπηρέτηση των οποίων χρειάζεται περισσότερο  ζεστό χρήμα ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ με κάθε τρόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *