Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ!

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1375376

Πραγματική πρόκληση αποτελεί η είδηση της εκδήλωσης από το δήμο Χαλανδρίου και το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου μας. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου «την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί μια πραγματική αγωνίστρια της ζωής, τη Στέλα Λέτσιου, η οποία θα παρουσιάσει το αυτοβιογραφικό της βιβλίο «Anorexia Nervosa», που αναφέρεται στην τιτάνια προσπάθειά της να αντιμετωπίσει μια σύγχρονη ασθένεια του δυτικού πολιτισμού, τη νευρική ανορεξία». Στην παρουσίαση του βιβλίου θα παραβρεθούν «σημαντικές» προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, των τεχνών, των επιστημών και της δημοσιογραφίας όπως η βουλευτής και ηθοποιός Πέμη Ζούνη, η δημοσιογράφος Νατάσσα Ράγιου και ο Νίκος Μουρατίδης.

Δηλαδή, την ώρα που η μαύρη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ μαζί με την Τρόικα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ σκορπούν τη φτώχεια. Μας βάζουν ατελείωτα χαράτσια. Απογειώνουν την ανεργία και ένας στους δύο νέους μέχρι 25 ετών είναι άνεργος. Ιδιωτικοποιούν και εμπορευματοποιούν κάθε κοινωνικό αγαθό. Αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς βιβλία και θέρμανση στα σχολεία. Επιβάλλουν τη μείωση κατά 15% στις επικουρικές συντάξεις, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις και στις κύριες. Καταργούν με νόμο όλους τους κανονισμούς εργασίας στις ΔΕΚΟ και τη μονιμότητα. Μειώνουν κατά 22% τις κατώτερες αμοιβές που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και θέλουν να δουλεύουμε με μισθούς Κίνας. Προχωρούν σε περικοπές 1,1 δισ. ευρώ από τον τομέα της υγείας, περίπου 45 εκατ. ευρώ από την περικοπή των πολυτεχνικών επιδομάτων και βάζουν τους ασφαλισμένους να πληρώνουν τα φάρμακα. Παράλληλα, αφήνουν αφορολόγητους τους εφοπλιστές, τους καναλάρχες και την εκκλησιαστική περιουσία και χαρίζουν δις στις τράπεζες!

Την ώρα επομένως που καταστρέφουν την κοινωνία μας και συντρίβουν τον κόσμο της εργασίας, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέμη Ζούνη, που ψήφισε τα Μνημόνια και θα ψηφίσει όλα αυτά, η πρώην βουλευτής Νατάσσα Ράγιου της ΝΔ και γνωστή παρουσιάστρια της εκπομπής ΚΕΝΤΡΙ που οδήγησε έναν πατέρα που κατηγορούνταν για αιμομιξία στην αυτοκτονία, που εκμεταλλεύτηκε το δράμα της Ανεργίας μέσω της εκπομπής της στον ALPHA με τίτλο "Η δική σου ευκαιρία" που έδινε θέσεις εργασίας με ψηφοφορία....(το 1998, το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο επέβαλε στη Νατάσα Ράγιου, τότε βουλευτή της Ν.Δ., με αφορμή τη γνωστή υπόθεση Κορωνάκη στην εκπομπή <<Κεντρί>> του ΑΝΤ1, την ποινή της προσωρινής διαγραφής ενός έτους από την ΕΣΗΕΑ) και η γνωστή τηλεπερσόνα Ν.Μουρατίδης. Θα μας μιλήσουν για την Ανορεξία..

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΕΙ
ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΛΑΟΣ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΕΙ.

ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Πιστεύουμε ότι ο κάθε πολίτης του Χαλανδρίου αισθάνεται αηδιασμένος από τον εμπαιγμό της Δημοτικής Αρχής. Μια δημοτική αρχή που συμπλέει με τις κυρίαρχες επιλογές εξαφάνισης κάθε κοινωνικής παροχής, συμβάλλει στην επιδείνωση των κοινωνικών προβλημάτων όπως και οι καλεσμένοι της που ψηφίζουν τα αντικοινωνικά μέτρα και είναι συστατικά στοιχεία του τηλεοπτικού βόθρου που χειραγωγεί τις συνειδήσεις μας και μας μολύνει με καταναλωτισμό και πολιτιστικά σκουπίδια. Μια δημοτική αρχή που φορολογεί τους πολίτες και αφήνει αφορολόγητα τα κέρδη των τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων της περιοχής, που πρόσφατα εμπορευματοποίησε ακόμη και την πλατειά για χάρη του Εμπορικού Συλλόγου και πέταξε στο δρόμο εκατοντάδες παιδιά από τους Παιδικούς Σταθμούς.

H ελπίδα όμως υπάρχει μόνο στην ενεργή συμμετοχή όλων και στους συλλογικούς αγώνες. Όχι στον ατομισμό. Όχι στις πελατειακές σχέσεις και το ρουσφέτι. Όχι στην Αντιπροσώπευση κάθε μορφής. Μια σπίθα συλλογικής αμφισβήτησης και ανατροπής αποτελεί η Λαϊκή Συνέλευση Χαλανδρίου, την οποία στηρίζουμε. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ-ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ-ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ-ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ-ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Για το ίδιο θέμα άρθρο του Κ. Γερολυμάτου στη stasi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου