Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΠΩΣ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ!

ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ!


ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ "ΦΑΝΤΑΣΜΑ" ΜΕ KOΥΡΕΜΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΤΑ 30%!
Αίσθηση έχει προκαλέσει η πρόθεση της εταιρίας Air Mediterranee να απολύσει 85 από τους συνολικά 500 περίπου υπαλλήλους της που εργάζονται ως πιλότοι και αεροσυνοδοί και να τους προτείνει να επαναπροσληφθούν με μειωμένες κατά 30% τις αποδοχές τους μέσω της θυγατρικής της στην Ελλάδα "Hermes Airlines"!

Ενδεικτικά, να αναφερθεί ότι ο μισθός ένος πιλότου από 6.000 ευρώ, μετά την μειώση θα είναι στα 3.700 ευρώ ενώ μίας αεροσυνοδού από 1.300 στα 900 ευρώ.
Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι στην Ελλάδα η εταιρία "Hermes Airlines" διαθέτει μόνο ένα αεροσκάφος.

Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν και θα επαναπροσληφθούν δεν θα αλλάξουν τόπο εργασίας αφού τα δρομολόγια δεν μεταβληθούν ούτε όσον αφορά στον όγκο ούτε όσον αφορά στους προορισμούς.

Αυτός είναι ένα ακόμα τρόπος που σκαρφίστηκαν οι ιδιοκτήτες της εταιρίας για να μειωσουν τους μισθούς των εργαζομένων και να αυξήσουν τα κέρδη τους. Εντός της εβδομάδας θα αρχίσουν να ανακοινώνονται οι πρώτες απολύσεις και θα διαφανεί πόσοι από τους υπαλλήλους θα τις αποδεχθούν.

Αξίζει να πούμε ότι η συγκεκριμένη εταιρία έχει απασχολήσει πάλι την κοινή γνώμη της Γαλλίας όταν το Σεπτέμβριο του 2011 είχε αρνηθεί να μεταφέρει 23 επιβάτες από το αεροδρόμιο της Μασσαλίας με προορισμό την Τουρκία επειδή είχαν προβλήματα ακοής.

από το ισκρα

Δηλαδή, θα μπορεί ένα γερμανικό εργοστάσιο, που έχει μια μικρή αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, να πληρώνει τους εργάτες του με τους Νέους μισθούς της Ελλάδας;

Γιαυτό σκίζονταν τόσο να κατεβάσουν τους μισθούς μας, για να τους μεταφέρουν στην συνέχεια εμμέσως στις "πλούσιες" χώρες τους;

Αυτό αλλιώς ονομάζεται Ευρωπαική Ενοποίηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου