Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

 
                                             
ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520
email: attikisynergasia@patt.gov.gr
                                                                                      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
Κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 27.03.2012 κατατέθηκε κοινό αίτημα των Περιφερειακών Παρατάξεων ¨Αττική Συνεργασία Όχι στο Μνημόνιο¨ και ¨Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής  Ελεύθερη Αττική ¨ για την λήψη αποφάσης, με αφορμή το συνεχιζόμενο χαράτσι των σταθμών διοδίων στη Β.Α. Αττική και την προσπάθεια τρομοκράτησης των   πολιτών.
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρεβρέθησαν αρκετοί κάτοικοι της Β.Α. Αττικής που εδώ και δύο χρόνια δίνουν ένα μεγάλο  αγώνα ενάντια στο ληστρικό χαράτσι των σταθμών διοδίων που υπάρχουν στην περιοχή τους. Οι κυβερνήσεις του δικομματισμού υπέγραψαν αποικιοκρατικές και λεόντειες συμβάσεις παραχώρησης με τις κοινοπραξίες των πολυεθνικών εταιρειών. Οι εταιρείες αυτές συνεχίζουν να εισπράττουν από τα διόδια εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να εκτελούν σχεδόν κανένα έργο εδώ και χρόνια. Ταυτόχρονα επιχειρούν να τρομοκρατήσουν με υπέρογκα πρόστιμα τους πολίτες που αντιστέκονται, στοχεύοντας στην πλήρη καθυπόταξη του κινήματος αντίστασης. Την ίδια στιγμή το ΥΠΟΜΕΔΙ σε Ν/Σ που έφερε στη Βουλή επιχειρεί την ποινικοποίηση κάθε διαμαρτυρίας ενάντια στα χαράτσια των διοδίων !
Δεν είναι δυνατόν ένα δημόσιο αγαθό όπως εκείνο των εθνικών και των άλλων οδικών αξόνων να μην είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν χρυσοπληρώσει δεκαετίες τώρα την δημιουργία και την υποδομή τους και να στερούνται της απόλαυσης των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.  Συγκεκριμένα το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητάει:
1)    Την άμεση ρύθμιση προς όφελος των πολιτών της Αττικής του θέματος που έχει προκύψει με τους σταθμούς των διοδίων που παρεμποδίζουν την δωρεάν μετακίνηση των πολιτών εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής.
2)    Την επανεξέταση του άρθρου 143 του Νομοσχεδίου του Υπ. Υποδομών εκφράζοντας την αντίθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε τέτοιου είδους ποινικοποιήσεις.
3)     Να αποσυρθούν όλα τα ειδοποιητήρια πληρωμής σε βάρος των κατοίκων της περιοχής της Β.Α. Αττικής που κάνουν χρήση του δημόσιου αγαθού των οδικών αξόνων για τις εσωτερικές μετακινήσεις.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των Περιφερειακών Παρατάξεωμ
¨Αττική Συνεργασία Όχι στο Μνημόνιο¨  και    ¨Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής Ελεύθερη Αττική¨
Βαρεμένος  Γεώργιος  -  Βούτσης   Νικόλαος  -  Καπάταης  Χρήστος  -  Τσουκαλάς Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου