Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ "ΡΙΖΕΣ" - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΑΛΛΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                        ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Συμπαράσταση Γάλλων Μαθητών στην Ελλάδα σε παιδιά και οικογένειες   του Δήμου Χαλανδρίου,  στο γραφείο του Συνδέσμου Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών  «ΡΙΖΕΣ».                  

Στο Χαλάνδρι στις   5.3.2012,  με τη συνεργασία του Διεθνούς Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑRISTA, του κ. Antoine de Neuville με μια ομάδα   60 παιδιών και των συνοδών καθηγητών τους από τη Γαλλία,  προσέφεραν  δώρα και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης σε παιδιά και τις οικογένειές τους στο Γραφείο  του Συνδέσμου «ΡΙΖΕΣ», του Μικρασιατικού Συνοικισμού, με τη συνεργασία του Δήμου Χαλανδρίου.


 Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων Γάλλων μαθητών και φοιτητών, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους Έλληνες και την Ελλάδα, αλλά και επιβεβαίωσης των ισχυρών μακροχρόνιων δεσμών φιλίας, που συνδέουν τις δύο χώρες.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα  οι Γάλλοι μαθητές  έγραψαν μερικά λόγια συμπαράστασης στα γαλλικά για τα Ελληνόπουλα, αποδέκτες της συμβολικής τους αυτής πράξης, εκφράζοντας την επιθυμία να ανακάμψει γρήγορα η χώρα μας από αυτή την δύσκολη οικονομική  κατάσταση. 

Ο κ. Antoine de Neuville έχει αναφερθεί σε ομιλία του, στην ανάγκη δημιουργίας ενός κλίματος Αλληλοσεβασμού μέσα στην Ευρώπη, ως απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.  Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Πρόεδρος του ΑRISTA, «στη Γαλλία, τόσο στα σχολεία όσο και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο κίνημα υποστήριξης των Ελλήνων και γενικότερα ένα Φιλελληνικό Πνεύμα, το οποίο έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης  και των δυσάρεστων γεγονότων που συμβαίνουν στην Ελλάδα».

Tην εκδήλωση συντόνισε η  Εκπρόσωπος των Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Πρόεδρος και Πρέσβειρα Φιλίας στα “Αστέρια Ευ-ελπίδος”  κυρία Γεωργία Xαρβάλα, μήνυμα απέστειλε ο κύριος Ανδρέας Ποταμιάνος Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού,  την υποδοχή των Γάλλων μαθητών φρόντισε η κυρία Ασπασία Ράλλη Πρόεδρος Εφορείας Διεθνών Σχέσεων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 Η προσφορά υλοποιήθηκε με   τη συνεργασία  στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  παρουσία  της Αντιδημάρχου  Παιδείας Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης κυρίας Αφροδίτης Χατζηγεωργίου και του Αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης κυρίου Κώστα Αγγελή. Ιδιαίτερα βοήθησαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών  «Ριζες».    

Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-4291000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου