Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Οι άνθρωποι πλέον δεν αυτοκτονούν μόνο από απελπισία για χρέη... Και δάσκαλοι τώρα πια...


Μέσα σε λίγες μέρες μετά την αυτοκτονία ενός λογιστή στην Κρήτη, ήρθε η αυτοκτονία ενός δασκάλου 45 χρονών πατέρα δυο παιδιών....

Οι άνθρωποι πλέον δεν αυτοκτονούν μόνο από απελπισία για χρέη...
...αλλά και από απογοήτευση για τη θλιβερή πραγματικότητα...

Ευαίσθητοι, δραστήριοι, δυναμικοί, κοινωνικοί και άξιοι άνθρωποι, καταρρέουν...

Άνθρωποι συνεχώς χάνονται και οι "σωτήρες" τον χαβά τους...
...σα να μην τρέχει τίποτα...



Σάββας Μετοικίδης: Αυτός είναι ο 45χρονος δάσκαλος από τη Σταυρούπολη Ξάνθης που αυτοκτόνησε χθες, για πολιτικούς λόγους. Ο τρίτος μέσα σε έναν μήνα.
Τεράστιος είναι ο αντίκτυπος που έχει προκληθεί από την πολιτική αυτοκτονία του εκπαιδευτικού.
Άφησε δύο επιστολές
Σύμφωνα με το xanthipress.gr, στο σημείο που απαγχονίστηκε ο 45χρονος δάσκαλος, βρέθηκαν δύο επιστολές. Η πρώτη απευθύνεται στην οικογένειά του και περιέχει και αρκετές λεπτομέρειες για τις εκκρεμότητες που έχει αφήσει. Η δεύτερη έχει σαφές πολιτικό περιεχόμενο και αποτελεί ένα μανιφέστο όπου εξηγεί τους πολιτικούς λόγους της αυτοχειρίας του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική κοινωνία. Πληροφορίες λένε ότι τον τελευταίο καιρό είχε προβληματιστεί έντονα για τις δυσμενείς επιπτώσεις στα εργασιακά του στενού φιλικού περιβάλλοντός του.
Με επιθυμία του ίδιου εκλιπόντος, όπως ανάφερε στην επιστολή του, θα ταφεί με πολιτική κηδεία.

Ο "καπετάν-Νέστος"
O Σάββας Μετοικίδης, με το προσωνύμιο "καπετάν-Νέστος" άφησε το στίγμα του στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 2008, στις οποίες γίνεται εκτενής αναφορά σε περιστατικό που σημειώθηκε όταν κυκλώθηκε από ΜΑΤ σε πολυκατοικία της οδού Ασκληπιού και, όπως μαρτυρά το σχετικό video, φωνάζει προς την Αστυνομία: “πόσους σας είπαν να πιάσετε σήμερα…εγώ είμαι δάσκαλος…θά 'ρθω εγώ…σας φτάνουν δέκα;” …και πήγε (στο 3:50 λεπτό του σχετικού video).
Δείτε το Βίντεο:
Πηγή: prezatv.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου