Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πλάσμα προπαγανδιστικού δικαίου το δίλημμα ευρώ ή δραχμή..

..για να αναβληθεί επ' αόριστον η ώρα του λαϊκού κολασμού..

Καλημέρα,
Θα επιχειρήσω να απορρίψω σε δυο παραγράφους την ελεεινή καθεστωτική προπαγάνδα της οποίας όχημα είναι οι εντεταλμένες δημοσκοπήσεις για το 80 και 90% λαϊκής αποδοχής στο ευρώ.

Έτσι θα περάσω επιδερμικά το μείζον ζήτημα των εγκληματικών ευθυνών για την οικονομική μας καταστροφή, (άλλης ευκαιρίας δοθείσης θα αναφερθώ), παράγωγο της οποίας είναι οι δανειακές συμβάσεις και ανθυποπαράγωγο το μνημόνιο επί του οποίου τα δύο αστικά κόμματα (νεοπασοκ ΝΔ) εστιάζουν, προκειμένου να σας αποπροσανατολίσουν θέτοντας το δίλημμα ευρώ ή δραχμή.

Πρόκειται για ψευδοδίλημμα. Για μια κατά πλάσμα προπαγανδιστικού δικαίου επινόηση. Δεν χρήζει της βοήθειας οικονομολόγων και φυσικά της δραχμής ο λαός για να αντιληφθεί πως αφανίζεται εντός του ευρώ, δίχως στην ουσία να ευθύνεται ένα νόμισμα για την καταστροφή του. Το ευρώ δομήθηκε στα εκμαγεία του Ευρωπαϊκού τραπεζιτικού ιερατείου με μια μόνη αποστολή. Να αποτελέσει νόμισμα αποταμιευτικό (αποθεματικό το ονομάζουν δεν είναι όμως σωστό) και ως εκ τούτου το περιεχόμενο της πολιτικής που υπάρχει στον πυρήνα του, το καθιστά απολύτως ανελαστικό. Σκληρό.. Δεν υποτιμάται μα ούτε και ανατιμάται με αποφάσεις ενός μόνον κράτους από το σύνολο των μελών που το έχει υιοθετήσει. Την αξία του έτσι την ρυθμίζει η αγορά.

Η υποτίμηση όμως αλλά και η ανατίμηση ενός νομίσματος είναι εργαλεία άσκησης οικονομικής πολιτικής στα χέρια εκείνου που το εκδίδει. Αν δεν μπορεί για κάποιους λόγους να επέμβει σε αυτό, επεμβαίνει στις παραμέτρους που διαμορφώνουν την αξία του. Μια από αυτές (η σοβαρότερη) είναι η εργασία. Αν θέλει να γίνει επομένως ανταγωνιστικός κατά τις δοξασίες του πρωτόγονου νεοφιλελευθερισμού, υποτιμά την αγορά της. ΜΕΙΩΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ… ΚΑΙ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.. (όποιο τέλος πάντων υπήρχε)

Τι το διαφορετικό παρατηρείτε εσείς να συμβαίνει σήμερα Στο όνομα της σταθερότητας του ευρώ θυσιάζονται εκατομμύρια ευρωπαίοι η παρουσία των οποίων στην γηραιά ήπειρο, κρίθηκε από το ιερατείο του ευρωμπορντέλου, ως ασύμφορη γιατί απλώς κοπρίζουν το έδαφός της. Άρα αν καθ’ οιονδήποτε τρόπο ψοφήσουν δεν θα μας λείψουν ιδία δε όταν αυτοχειριάζονται.

Αυτή την πολιτική προωθούν οι δύο συνεταίροι της διαπλοκής που για να γίνει εύπεπτη την γαρνίρουν με την πολιτισμική σάλτσα της παρουσίας του ευρωμπορντέλου για να μην αποκαλυφθεί η τούρτα με τα σκατά.

Μόνο που ο ζόφος των κοπράνων δεν κρύβεται.. Ταξιδεύει στην ουρά των λόγων τους και παίρνει ζωή στο μυαλό μας καθώς τα συσχετίζουμε αυτομάτως με την πραγματικότητά μας.. Είναι η στιγμή που με ένα κλικ στον κάδο ανακύκλωσης του νου σας απαλλάσσεστε της παρουσίας τους έτσι ώστε να μην αυξάνεται επικίνδυνα στο αίμα σας η ροή της αδρεναλίνης από τον θυμό.. Εκτός και αν την έχετε ανάγκη επειδή σας διατηρεί σε φυσικά επίπεδα υψηλά τα οποία θα χρειαστείτε την ώρα της κρίσης.. Της κρίσης του λαού..
 
του Ευγένιου Ανδρικόπουλου, http://klydonas.blogspot.com/, 22-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου