Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ .....

http://www.stasi.gr/2009-05-31-16-27-39/2009-06-10-10-49-15/739-2012-05-14-07-19-09

Βρισκόμαστε σε ένα πολύ ρευστό πολιτικό περιβάλλον.
Μιλάνε οι αρχηγοί, παίζεται ένα ΙΔΙΟΜΟΡΦΟ σκάκι για την συγκρότηση ή όχι κυβέρνησης, τι είδους κυβέρνησης, ποιος θα κάνει κωλοτούμπα και ποιος θα μείνει σταθερός και τελικά ποιος ή ποιοι θα μετατωπίσουν το κέντρο βάρους μιας πιθανής συμφωνίας σε πιο κοντινές στο πρόγραμμά τους θέσεις, εκτιμώντας ότι έτσι θα κερδίσουν το maximum που μπορούν (για το κόμμα τους ή για τους πολίτες που εξυπηρετούν ή εκπροσωπούν).
Έχοντας ζήσει από πρώτο χέρι τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις (σε τοπικό βέβαια επίπεδο αλλά με ανάλογους όρους διεξαγωγής από πλευρά πιέσεων, στρεβλώσεων και χρεώσεων ) παραμένουμε προσεκτικοί, αναμένοντας τα τελικά αποτελέσματα, διότι γνωρίζουμε ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και επίσης γνωρίζοντας ότι αυτή την στιγμή όλοι εμείς οι απλοί πολίτες έχουμε το 1/10 των πληροφοριών και μάλιστα και αυτές - εν πολλοίς - φιλτραρισμένες.
Έχει σημασία τελικά να περιμένουμε το αποτέλεσμα.
ΑΣΠΡΟΣ ΚΩΛΟΣ, ΜΑΥΡΟΣ ΚΩΛΟΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ.

Και θα αξιολογηθούν πάλι όλοι "προοδευτικοί" και "συντηρητικοί", "δεξιοί" και "αριστεροί", "μνημονιακοί" και "αντιμνημονιακοί".
ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με βάση τα διακυβεύματα του σήμερα και του αύριο, την στάση τους απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας και πώς θα το αντιμετωπίσουν  και όχι με όρους και εμμονές του χθες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ΣΤΑΣΗ και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. (link στην αρχή).

Εμείς δηλώνουμε πως πιστεύουμε ότι η διαχωριστική γραμμή ΣΗΜΕΡΑ είναι το "ή με το μνημόνιο ή με τον λαό".

Και για να προλάβουμε βαρύγδουπες "αριστερές" αναλύσεις δηλώνουμε ότι με τον όρο "μνημόνιο" δεν εννοούμε εμείς το συγκεκριμένο κείμενο, ούτε δεχόμαστε την ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ θέση πολλών ΣΟΒΑΡΩΝ ότι "το μνημόνιο περιλαμβάνει ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΙΑΡΘΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ" - διατύπωση που ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ.

Δεν επιτρέπεται - κατά την ταπεινή μας γνώμη, σε "προοδευτικό" ή σε "σοβαρό" να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας πρέπει να μας  επιβληθούν με τον ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ. Έλεος. Χάσαμε την μπάλα πια.
ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ;
Ότι πρέπει να πειστούν οι πολίτες και να έχουν ετοιμαστεί τα κοινωνικά ισοδύναμα για κάθε τομή που γίνεται;
ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΙΚΑ ;;;

Εμείς με το ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ μιλάμε  για το ΟΧΙ στην ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΣΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘ' ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΔΩ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ,  ακραία ταξική, κοινωνικά άδικη πολιτική σε βάρος της εργασίας (εξαρτημένης και αυτοαπασχόλησης) και την επιτροπεία της χώρας.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ - πολιτική, εκλογική, συνδικαλιστική, μορφωτική - ΚΑΙ Η ΔΟΜΗΣΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ  ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Και τα άλλα αν δεν είναι εκ του πονηρού  είναι ΠΟΛΥ ΧΑΖΑ.

Επιλέξαμε να πούμε δυο κουβέντες, με κίνδυνο να χάσουμε το "πιστοποιητικό προοδευτικότητας",
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου