Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 13-6-2012

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι  13-6-2012

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων με την υποβολή και  εκκαθάριση της φετινής φορολογικής δήλωσης.
Η επιβάρυνση από το φόρο εισοδήματος θα είναι μεγάλη.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, από τα 420.000 πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα που έχουν σταλεί από το Υπουργείο Οικονομικών,  τα 280.000 είναι χρεωστικά , με μέσο όρο οφειλής τα 1.446,00 ευρώ.
  
Οι επιβαρύνσεις φέτος προκύπτουν από την αλλαγή, λόγω Μνημονίου , της φορολογικής πολιτικής , για άλλη μια φορά την τελευταία διετία και κυρίως: 
  • Από τη μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 στα 5.000 ευρώ.
  • Την κατάργηση των ελαφρύνσεων μέσω των αποδείξεων και τη μείωση από 20% σε 10% των εκπτώσεων των δαπανών ( ιατρικά έξοδα, ασφάλειες , ενοίκια ) από το φόρο.
  • Ο συνυπολογισμός της εισφοράς αλληλεγγύης μαζί με την εκκαθάριση φόρου για τα εισοδήματα από 12.000 ευρώ και  άνω.
  • Τα ιδιαίτερα αυξημένα τεκμήρια διαβίωσης .
Γι αυτούς τους λόγους οι επιβαρύνσεις θα είναι πρωτόγνωρες, ξεπερνώντας κάθε όριο αντοχής και ανοχής των ήδη εξαντλημένων φορολογούμενων. Σ΄ αυτές τις εξοντωτικές επιβαρύνσεις θα πρέπει να προστεθούν και οι άλλοι φόροι που περιμένουμε, όπως  στα ακίνητα, το τέλος της ΔΕΗ , κ.α. που θα επιτείνουν την εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας .
Για άλλη μια φορά τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα θα κληθούν ( από αυτά που δεν έχουν ) να καλύψουν αυτούς που φοροδιαφεύγουν ή έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Στις εκλογές της 17 Ιουνίου μας δίνεται άλλη μια φορά μια μεγάλη και ιστορική ευκαιρία να ανατρέψουμε με την ψήφο μας αυτές τις πολιτικές. Στις επικείμενες εκλογές , θα πρέπει να ψηφίσουμε χωρίς φόβο, μακριά από το κλίμα τρομοκρατίας που έχουν επιβάλει όλο αυτό τον καιρό τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Να ψηφίσουμε με γνώμονα το συμφέρον της Ελληνικής κοινωνίας, της οικογένειάς μας   και, φυσικά, της ΕΛΛΑΔΑΣ.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου