Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 21-6-2012

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr
Χαλάνδρι  21-6-2012

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Δυστυχώς το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής δεν ήταν, κατά τη γνώμη μας, το αναμενόμενο. Ο Ελληνικός λαός, με την ψήφο του, έδωσε την πρώτη θέση στην Νέα Δημοκρατία και, με τις πολιτικές διεργασίες που ακολούθησαν, έφερε ξανά στην Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ , με τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς.
           Το τελευταίο χρονικό διάστημα , βιώσαμε μια συντονισμένη τρομοκρατία, από μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος, με τη βοήθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ και εκδοτικών συγκροτημάτων. Το ψεύτικο δίλημμα που τέθηκε στην Ελληνική κοινωνία για παραμονή ή έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή, φόβισε το κόσμο και έδωσε την πρώτη θέση στη Νέα Δημοκρατία .
           Η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, με πρωθυπουργώ τον κ. Σαμαρά, έχει, κατά τη γνώμη μας, Μνημονιακό χαρακτήρα .Τα κόμματα  που θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό ,αυτής της κυβέρνησης ,  το ΠΑΣΟΚ και η  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, διακυβέρνησαν την χώρα κατά την τελευταία 30ετία, ψήφισαν τα μνημόνια και έφεραν τον τόπο σ΄ αυτή την κατάσταση που βιώνουμε  σήμερα.
          Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει με τις προγραμματικές της θέσεις, αναλυτικές απαντήσεις με το τι εννοεί με τον όρο επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και με πιο χρονοδιάγραμμα θα γίνει η απαγκίστρωση από το Μνημόνιο. Δηλαδή  τις βασικές θέσεις που έθεσαν  στον Ελληνικό λαό προεκλογικά τα κόμματα που την απαρτίζουν.
         Θα πρέπει να απαντήσουν συγκεκριμένα, τι θα γίνει με τους νόμους που έχουν ψηφισθεί κατά εφαρμογή των μνημονίων. Τι θα γίνει με τις μειώσεις των μισθών ( 22% στον ιδιωτικό τομέα , την περαιτέρω μείωση των μισθών στο δημόσιο ) , τη μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων , τη μείωση των δομών του δημοσίου κατά 30% και τις απολύσεις 12.000 υπαλλήλων έως το τέλος του 2012 και 150.000 έως το τέλος του 2015. Τι θα γίνει με τις έκτακτες εισφορές στα εισοδήματα , το χαράτσι της ΔΕΗ, τους φόρους στην ακίνητη περιουσία, τις μειώσεις στις συντάξεις  ( κύριες και επικουρικές).
          Προσωπική μας θέση είναι  ότι, τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου , με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, είναι περιορισμένα .
Το μόνο που μπορεί να επιτευχθεί είναι η χρονική παράταση  κατά 1 ή 2 χρόνια των μέτρων κόστους 11,5 δισ. Οι  βασικές επιταγές του Μνημονίου θα εφαρμοστούν .
         Σαν πρΟΤΑση τα τελευταία 2 χρόνια λέμε ότι, η εφαρμογή μιας πολιτικής λιτότητας μέσω των μειώσεων των μισθών και της επιβολής φόρων οδηγούν στην αύξηση της ανεργίας ( 50% στους νέους ) στην ύφεση ( τρέχει με 7%) και την οικονομία σε φαύλο κύκλο .
        Αναμένουμε τις προγραμματικές  θέσεις της κυβέρνησης  και θα επανέλθουμε. 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου