Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΑΤΗ




«Να γίνει η κάθε μας μέρα 5 Ιουνίου»



Η 5Η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, υπενθυμίζει προς όλους το χρέος μας, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας για το υπέρτατης σημασίας ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος, από την οποία εξαρτάται η ίδια μας η ζωή.

Το περιβάλλον, μοναδική πανανθρώπινη κληρονομιά, είναι ο χώρος ύπαρξης μας και αποτελεί κατεξοχήν κοινωνικό αγαθό.



Οφείλουμε όλοι μας να αντισταθούμε στην πράξη και όχι με ευχές, στη θυσία του περιβάλλοντος και της φύσης στο βωμό του κέρδους.

Πρέπει να διεκδικήσουμε ένα μοντέλο ανάπτυξης που να μην στηρίζεται στην κερδοσκοπία της αγοράς αλλά στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων, με σεβασμό στα οικοσυστήματα και με προοπτική ένα βιώσιμο πλανήτη.



Για να είναι αποτελεσματικές οι πολιτικές για το περιβάλλον πρέπει οι πολίτες μέσα από την οικο-περιβαλλοντική γνώση αλλά και την κατανόηση της σχέσης τους με το φυσικό περιβάλλον να αναπτύξουν υπεύθυνη στάση και να εκδηλώσουν ενεργητική συμμετοχή στην προστασία και διατήρηση του ολιστικού (φυσικού και ανθρωπογενούς) περιβάλλοντος.



Η προστασία και η βελτίωση του περιβάλλοντος βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών επιλογών της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής γενικότερα. Αποτελεί για μας ύψιστη προτεραιότητα, ταυτισμένη με την ποιότητα της ζωής μας, πολύτιμη παρακαταθήκη για τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου