Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Το 1o Πανελλήνιο Βραβείο "Αειφόρου Σχολείου" στο 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου

Το 1o Πανελλήνιο Βραβείο Αειφόρου Σχολείου στο 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου





Μια πολύ σημαντική διάκριση για το 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου.

Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για το «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» του σχολικού έτους 2011-2012 έλαβε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, το 1ο Βραβείο στην κατηγορία των νηπιαγωγείων.

Η βράβευση αυτή είναι άλλη μια έμπρακτη αναγνώριση της πρωτότυπης και δημιουργικής παιδαγωγικής δουλειάς που κάνουν οι δασκάλες του δημόσιου αυτού νηπιαγωγείου.

Αξίζει να αναφέρουμε τις δασκάλες που μαζί με την προισταμένη του νηπιαγωγείου κυρία Ιωάννα Καμπούρη, συνέβαλαν και σε αυτή την διάκριση: Κοτρονιά Αμαλία, Λιακοπούλου Ελένη, Λούζη Μαργαρίτα, Παπαγεωργίου Πατρίτσια, Σιδέρη Ελένη, Χασιώτη Έφη.

Δείτε εδώ ένα video με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες από το περιβαλλοντικό πρόγραμμα :
"Η αυλή του σχολείου μου. Παίζω - φυτεύω - δημιουργώ"

 
Το «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ σχολείων της ίδιας βαθμίδας ή κατηγορίας (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια-λύκεια, ειδικά σχολεία) και αφορά στον προσανατολισμό της σχολικής κοινότητας προς την αειφορία. Τα σχολεία διαγωνίζονται στην επίτευξη καλύτερων επιδόσεων σε τρεις γενικούς τομείς: α) το παιδαγωγικό, β) το κοινωνικό και οργανωτικό και γ) το περιβαλλοντικό. Το αειφόρο σχολείο έχει ως στόχο τη δημιουργία ευαισθητοποιημένων, ενημερωμένων, δραστήριων, πληροφορημένων, υπεύθυνων και ενεργών μαθητών-πολιτών.

Τα έπαθλα του διαγωνισμού θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση στο φθινόπωρο, ενώ οι βεβαιώσεις συμμετοχής και οι διακρίσεις θα σταλούν το Σεπτέμβριο.

Αναλυτικά τα σχολεία που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες είναι: 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου (Νηπιαγωγεία), το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Λάρισας (Ειδικά σχολεία), το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων (1ο Βραβείο), το Ιδιωτικό Δ.Σχ. "Ι.Μ.Δελασαλ Θεσσαλονίκης (2ο Βραβείο), το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου (3ο Βραβείο), το 1ο ΣΕΚ Αλεξανδρούπολης (1ο Βραβείο Γυμν-Λυκ), το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου (2ο Βραβείο) και το 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης (3ο Βραβείο).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου