Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 9-7-2012

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι  9-7-2012

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Στην ενημέρωση της «πρΟΤΑσης» στις 13/06/2012 γράφαμε :   

«Μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων με την υποβολή και  εκκαθάριση της φετινής φορολογικής δήλωσης.
Η επιβάρυνση από το φόρο εισοδήματος θα είναι μεγάλη. Ενδεικτικά αναφέρουμε  ότι από τα 420.000 πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα που έχουν σταλεί από το Υπουργείο Οικονομικών  τα 280.000 είναι χρεωστικά , με μέσo όρο οφειλής τα 1.446,00 ευρώ.»

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η επιβεβαίωσή μας ήταν απόλυτη…
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Υπουργείο Οικονομικών, το 2011, από τις 5,5 εκατομμύρια φορολογικές  δηλώσεις, εισπράχθηκαν φόροι 1δισ. 200 εκατ.  €. Φέτος,  από τα τις πρώτες 1 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, έχουν υπολογισθεί να εισπραχθούν 900 εκατομμύρια €,  με στόχο τα 5,5 δισ. όταν υποβληθεί το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων. Και, βέβαια, ας μη γελιόμαστε. Θα εισπραχθούν  - ΑΝ εισπραχθούν – φόροι από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν μπορούν να αποκρύψουν το παραμικρό.
Οι υπόλοιποι, απλά… «ενοχλούνται» με σποραδικές ειδοποιήσεις για πληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών και κάποιοι άλλοι – επίσης σποραδικά – συλλαμβάνονται για χρέη στο Δημόσιο, χωρίς, όμως, να μαθαίνουμε τι θα απογίνουν (αυτοί και τα χρέη τους)!

Με τον  πιο στυγνό τρόπο, για άλλη μια φορά, αποκαλύπτεται η έλλειψη πολιτικής βούλησης, από μέρους των τριών…μνημονιοφυλάκων, για την αντιμετώπιση της τεράστιας φοροδιαφυγής και επιλέγεται ο εύκολος δρόμος της φορολόγησης των παραπάνω ΙΔΙΩΝ «συνήθων υπόπτων»  (με μέσο όρο οφειλής τα 1.500,00 ευρώ)!
Όλα αυτά για να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου και να επιτευχθούν  πρωτογενή πλεονάσματα.
Βέβαια, σε συνθήκες ύφεσης και αρνητικής ανάπτυξης για πέμπτη χρονιά (ήδη για το 2012 έχει ξεπεράσει το 7%) , κοινωνικής εξαθλίωσης  μετά από 3 χρόνια αυστηρής λιτότητας, ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα απομακρύνεται όλο και περισσότερο, δημιουργώντας την ανάγκη για νέα εισπρακτικά μέτρα και νέο φαύλο κύκλο για την οικονομία.

Το μόνο που μπορεί ν΄ αλλάξει τη δύσκολη αυτή κατάσταση , είναι  η αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης από τη «Συγκυβέρνηση της Τρόϊκας Εσωτερικού» και η χωρίς άλλη αναβολή απόρριψη του μονόδρομου του μνημονίου, με αναπτυξιακά μέτρα και κοινωνική αλληλεγγύη. Δηλαδή απεγκλωβισμό από τις πολιτικές αυτές που επιτείνουν την ήδη ευρεία κοινωνική πόλωση και αντικατάστασή τους από ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελληνικής κοινωνίας.  

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου