Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Φασαρία έκανε ο Παπαδήμος στη ΔΟΥ Ψυχικού.

Επέμενε να υποβάλλει χειρόγραφα τη φορολογική του δήλωση, όταν ο νόμος επιβάλλει την ηλεκτρονική δήλωση

Μαθήματα φορολογικής συνείδησης συνεχίζει να παραδί­δει ο Λ. Παπαδήμος και δίνει το σωστό παράδειγμα στους πολίτες της χώρας.
Ενώ ο κανονισμός υπο­χρεώνει όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενου να καταθέσουν ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση, ο τέως πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει ειδική ε­ξαίρεση στον εαυτό του. Προκειμένου έ­τσι να δείξει στην πράξη ότι στην Ελλάδα υπάρχει ισονομία. Αντί να δώσει το παρά­δειγμα, ακολουθώντας κατά γράμμα ό,τι επιβάλλει ο νόμος. Συγκεκριμένα, υπέ­βαλε τη δήλωσή του για το οικονομικό έτος 2011 με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή χειρόγραφη.
Προσήλθε στη ΔΟΥ Ψυχικού και απαίτησε με ύφος να την παραλάβουν, γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία και τα επικριτικά σχόλια των υ­παλλήλων, που έκαναν λόγο για «επίδει­ξη αλαζονείας».

Ωστόσο, για ν' αποφύ­γουν τα... χειρότερα, αναγκάστηκαν να κάνουν δεκτή τη δήλωση.

Διαχρονικά ο κ. Παπαδήμος δεν έχει καλές σχέσεις με την εφορία, θυμίζουμε ό­τι τον περασμένο Απρίλιο το «ΠΑΡΟΝ» είχε αποκαλύψει ότι για την περίοδο 2004-2011 είχε πληρώσει φόρο μόλις... 511 ευρώ! Κι αυτό ενώ οι συνολικές αποδοχές του ως αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανέρχονταν συνολικά σε 2.238.484 ευρώ.
Η α­ποκάλυψη είχε τότε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο και ορυμαγδό επικριτικών σχολίων από πολίτες κάθε οικονομικής και κοινωνικής τάξης. Εκ των υστέρων, ο τέως πρωθυπουργός προσπάθησε να ε­πικαλεστεί διαφόρους λόγους, είχε προ­βάλει και αρκετές δικαιολογίες για το γεγονός ότι είχε υποχρεωθεί να καταβάλει αυτό το... υπέρογκο ποσό. Δεν τόλμησε όμως να πει την αλήθεια, ότι οι αποδοχές του ήταν αφορολόγητες. Όταν για τους έλληνες πολίτε κάθε χρόνο αυξάνονται οι φόροι. Βλέπεις, δεν έχουν το προνό­μιο να διορίζονται αντιπρόεδροι της ΕΚΤ και πρωθυπουργοί.

Εφημερίδα "Το Παρόν της Κυριακής", 15/7/2012

Πώς είπατε; "Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο Νόμο"; Αυτό λέει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ; Ποιο ΣΥΝΤΑΓΜΑ; Αυτό που είναι κοντά στην Ομόνοια;

Μία (1) ερώτηση
Γιατί οι υπάλληλοι δέχτηκαν τελικά τη φορολογική δήλωση του κου Παπαδήμου; Θα δεχτούν και τη δική μου ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ; 

και Δύο (2) λέξεις
ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ.

Δ.Χ.

1 σχόλιο:

  1. Τώρα εγώ γιατί είμαι με τον Παπαδήμο στο συγκεκρμένο;;;


    Τι θα πει "δεν παιρνουν χειρόγραφο;"

    Λες να το κοιτάξω;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή