Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Στις ΚΕΡΚΙΔΕΣ. Ποδοσφαιρικός αγώνας; ΟΧΙ. Τα παιδιά του ολοήμερου τρώνε το μεσημεριανό τους!!!

Τα προβλήματα στην Παιδεία είναι γνωστά. Γνωστοί είναι επίσης και οι λόγοι που δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα. Λόγοι ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ, σχεδιασμών και συγκεκριμένης στόχευσης : ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!
Μαζί με το σχολικό έτος, λοιπόν, ξεκίνησαν και τα...λειτουργικά ζητήματα των σχολείων της πόλης μας. Θέματα που ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ, όπως αυτά των χώρων, της καθαριότητας, της υγιεινής και της ασφάλειας, βρίσκονται ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ. Και αν σκεφτούμε ότι, η σχολική χρονιά ΜΟΛΙΣ - κυριολεκτικά ΜΟΛΙΣ - ξεκίνησε, καταλαβαίνουμε όλοι τι μας περιμένει!
Στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου λοιπόν, τη Δευτέρα που μας πέρασε, ξεκίνησε η λειτουργία του ολοήμερου. 


Με προβλήματα...ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ :

1. Χωρίς ζέσταμα φαγητού, όμως...Γιατί δεν υπάρχει κάποιος να ζεσταίνει το φαγητό! Δηλαδή, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΡΟΙΔΟ - ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ή ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ (2) ΜΟΝΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ :
Α. του ΚΡΥΟΥ φαγητού (ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ στην Ελλάδα του Μνημονίου και των Μνημονιακών)
Β. του ΚΑΘΟΛΟΥ φαγητού (Γιατί να φάνε; Ας κάνουν υπομονή να φάνε στα σπίτια τους...)

2. ΧΩΡΙΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ (ΚΡΥΟ) ΦΑΓΗΤΟ! Ναι, γιατί η αίθουσα σίτισης έγινε τάξη για να στεγαστούν τα επιλέον παιδιά που ήλθαν στο σχολείο!!!
Το ακούσαμε;
Σε ένα "Π Ρ Ο Τ Υ Π Ο" σχολείο όπως το 16ο Δημοτικό (δεν το λέμε εμείς, οι υπεύθυνοι το ΔΙΑΦΗΜΙΖΑΝ ως τέτοιο, με τυμπανοκρουσίες μάλιστα...), ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ να ικανοποιεί τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες μιας διαρκώς εξελισσόμενης (παρόλες τις προσπάθειες των διοικήσεων να την υποβαθμίζουν καθημερινά...) περιοχής.
Έτσι λοιπόν, τα παιδιά του ολοήμερου σιτίζονται ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ του γηπέδου! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ!!!

Συμπέρασμα, απορία και ερώτηση, που προκύπτουν από τα απίστευτα που συμβαίνουν :

Συμπεράσμα :

Δηλαδή, αφού τα ρίξουμε όλα  στην Τρόϊκα και στην κρίση, να βρούμε ΚΟΡΟΙΔΑ για να δικαιολογήσουμε την Α Δ Ρ Α Ν Ε Ι Α αυτών που ευθύνονται για το σημερινό ΧΑΛΙ (που είναι ακόμη στην αρχή του...).
ΚΑΛΗ, κύριοι, η καλοκαιρινή 3μηνη ραστώνη, έχετε, όμως, και ευθύνες, έχετε ΚΑΙ υποχρεώσεις απέναντι ΠΡΩΤΑ στα παιδιά αλλά ΚΑΙ στο γονιό, που συμβαίνει να είναι ΚΑΙ φορολογούμενος πολίτης.

Απορία :
Ολόκληρο το καλοκαίρι ΟΥΔΕΙΣ είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα; Ή, μήπως, στηρίζονταν όλοι στην...πατριωτική διάθεση των γονιών να βοηθήσουν οικονομικά - αφού ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ - στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου;

Ερώτηση :
Είναι θεσμοθετημένο ή, προκύπτει από κάπου ότι, οι γονείς θα πρέπει να έχουν έναν οικογενειακό κουμπαρά προκειμένου, κάθε χρόνο, να συνδράμουν αφενός στις ΑΤΕΛΕΙΕΣ και στον ΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ και αφετέρου στις ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ των σχολείων;

Υ.Γ. Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι θα συγκληθεί ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, δηλαδή συνάντηση των διαδασκόντων με τον Σύλλογου Γονέων - που, όπως υποστηρίζει, ενημερώθηκε για την κατάσταση στο σχολείο 4 ημέρες πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά ( Ε Δ Ω ), προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα...Το "πότε", δεν το γνωρίζουμε. Το "γιατί αργεί" δεν καταλαβαίνουμε.

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου