Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Αντί ΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου.


Χαλάνδρι 12/9/2012

Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στις 4/9/2012 (Αρ. Πρωτ.: Φ.244/3823/12) ανατίθεται στην εταιρεία "Επιχειρήσεις Αλεξάνδρου Α.Ε.Β.Τ.Τ.Ε." η «εκτέλεση της κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή " Πεύκο Πολίτη " στο Δήμο Χαλανδρίου». Πρόκειται για το γνωστό καταυλισμό των Ρομά που βρίσκεται στην εκτός σχεδίου πόλης περιοχή πίσω από το Σταθμό του Μετρό, δίπλα στο Νομισματοκοπείο.

Ας αγνοήσουμε την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε σε αυτή την περίπτωση ο κρατικός μηχανισμός (4/9 η απόφαση -18/9 η κατεδάφιση) καθώς και την επιλεκτική του ευαισθησία όσον αφορά τις αυθαίρετες κατασκευές που βρίθουν στην Αττική και ας έρθουμε στην ουσία.

- Ο καταυλισμός των ρομά (που διαβιούν σε πραγματικά άθλιες συνθήκες) βρίσκεται σε αυτή την περιοχή για περισσότερα από 40 χρόνια.

- Πρόκειται για Έλληνες πολίτες, στην πλειοψηφία τους δημότες Χαλανδρίου που δοκιμάζονται και αυτοί σκληρά από την οικονομική κρίση.

- Για χρόνια αντιμετώπισαν την αδιαφορία της πολιτείας και της δημοτικής αρχής με αποκορύφωμα την υπόθεση της διάθεσης του ποσού των 918.00 ευρώ που υποτίθεται ότι διέθεσε η τελευταία για την αναβάθμιση και τον «καθαρισμό» της περιοχής ,υπόθεση η οποία διερευνάται ήδη δικαστικά.

Σήμερα, μερικές δεκάδες οικογένειες, και παρά τον επερχόμενο χειμώνα κινδυνεύουν να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο.

Τα ερωτήματα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, την Περιφέρεια και το Δήμο Χαλανδρίου είναι αμείλικτα:

Υπάρχει πρόνοια για το που θα εγκατασταθούν οι εν λόγω οικογένειες μετά την κατεδάφιση των  –έστω αυθαίρετων - κατοικιών τους;

Είναι δυνατόν το γράμμα του νόμου να είναι ισχυρότερο από τις ζωές δεκάδων παιδιών (26 από αυτά ήδη άρχισαν τη σχολική χρονιά στο 4ο δημοτικό σχολείο της πόλης) και γερόντων που κυριολεκτικά θα διαλυθούν;

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταματήσουν άμεσα τη διαδικασία κατεδάφισης.

Η όποια μετεγκατάστασή τους (την οποία άλλωστε και οι ίδιοι επιθυμούν) οφείλει να γίνει με γνώμονα τη δέουσα κοινωνική ευαισθησία και όχι στο όνομα των εργολαβικών συμφερόντων που εποφθαλμιούν να αναλάβουν την «ανάπτυξη» της περιοχής.

Για την συζήτηση όλων των παραπάνω ζητούμε την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου