Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΑΡΜΟΔΙΩΝ»
Με μια «περίεργη» ταχύτητα (αναντίστοιχη με αυτή που επιδεικνύεται σε  πανάκριβες κατασκευές «επώνυμων» μέσα σε δασικές περιοχές ή άλλους απαγορευμένους χώρους), οι αρμόδιες υπηρεσίες Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Χαλανδρίου, προχωρούν, την Τρίτη 18.9.2012, στην κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων (παράγκες) των Ρομά, στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, στο Χαλάνδρι.
Οι Ρομά που κατοικούν στην περιοχή κοντά 50 χρόνια, είναι πολίτες Χαλανδρίου και τα παιδιά τους πηγαίνουν στο σχολείο της περιοχής. Ήδη φέτος, 26  παιδιά πηγαίνουν στο 4ο Δημοτικό σχολείο του Κάτω Χαλανδρίου. Πολλοί από αυτούς έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στο Χαλάνδρι.
Σε μια επίδειξη αναλγησίας που προκαλεί το κοινό αίσθημα, οι αρμόδιοι, φορείς προχωρούν στην κατεδάφιση των παραγκών χωρίς να έχουν φροντίσει μέχρι σήμερα να βρουν έναν χώρο (όπως από το νόμο άλλωστε είναι υποχρεωμένοι), με στοιχειώδεις υποδομές, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι συγκεκριμένοι Ρομά δεδομένου ότι έρχεται χειμώνας και από το ξεσπίτωμά τους θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές μικρών παιδιών και  ηλικιωμένων.
Ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα έχουν γεννηθεί με τους περίοικους λόγω το ιδιαίτερου τρόπου ζωής τους και τα ιδιοκτησιακά θέματα για τα οποία αρμόδια είναι τα Δικαστήρια, πιστεύουμε πως προέχει η ανθρωπιστική πλευρά και η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ιδιαίτερα σήμερα που η μεγάλη οικονομική κρίση οξύνει τις καταστάσεις και δραματοποιεί τις συνθήκες επιβίωσης των πιο απομονωμένων κοινωνικών ομάδων, όπως αυτές των Ρομά.
Καλούμε τους αρμόδιους Φορείς, την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Χαλανδρίου, πρώτα να φροντίσουν να βρουν έναν κατάλληλο χώρο για να μεταφερθούν οι συγκεκριμένες οικογένειες χωρίς να κινδυνεύει κανείς, αντί ο ένας να ρίχνει την ευθύνη στον άλλον, και μετά να προχωρήσουν στην κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων.

Χαλάνδρι 16.9.2012

Συντονιστικό Τ.Ε. Σύριζα Χαλανδρίου

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Η ανακοίνωση - που έχει ημερομηνία 16-9, μας στάλθηκε με email εχθές το μεσημέρι στις 1.36 και αφού  είχε ήδη δοθεί η δίμηνη  αναβολή στην εκτέλεση της απόφασης κατεδάφισης.
 Αναζητήσαμε την γραμματέα του ΣΥΝ Χαλανδρίου για να μας σχολιάσει και τις τελευταίες εξελίξεις, ώστε να παρουσιάσουμε αναλυτικά την θέση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμα δεν έχουμε επικοινωνήσει, οπότε προς αποφυγή παρεξηγήσεων αναρτούμε το δελτίο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου